Έγινε το... μπαμ! Ο Τζέιμς Χάρντεν πάει στο Λ.Α. - Οι Σίξερς ολοκλήρωσαν το trade με τους Κλίπερς
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Έγινε το... μπαμ! Ο Τζέιμς Χάρντεν πάει στο Λ.Α. - Οι Σίξερς ολοκλήρωσαν το trade με τους Κλίπερς

Γιώργος Γαβριλάκης 08:41 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 31.10.2023

Αυτό που συζητιόταν καιρό ότι μπορεί και να γίνει, αλλά φαινόταν -εδώ και εβδομάδες- πως ήταν αδύνατο να συμβεί, τελικά συνέβη. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έστειλαν στους Κλίπερς τον Τζέιμς Χάρντεν, μαζί με τους Πι Τζέι Τάκερ και Φιλίπ Πετρούσερ και πήραν τέσσερις παίκτες: Μάρκους Μόρις, Νικολά Μπατούμ, Κέι Τζέι Μάρτιν, Ρόμπερτ Κόβινγκτον και μελλοντικά draft picks.

Από την πρώτη στιγμή, ο Τζέιμς Χάρντεν, με τον τρόπο του, είχε εξηγήσει στους Φιλαδέλφεια Σίξερς πως θέλει να τον στείλουν με ανταλλαγή στο Λ.Α. για να παίξει με τους Κλίπερς. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε εδώ και μήνες, από τα μέσα του καλοκαιριού κιόλας, πέρασε από... 40 κύματα (το λιγότερο) και τελικά το πρωί της τελευταίας μέρας του Οκτωβρίου -αργά το βράδυ της Δευτέρας 30/10 στις ΗΠΑ- το trade ολοκληρώθηκε και η απαίτηση του 34χρονου σούπερ σταρ έγινε πράξη. 

Βέβαια για να συμβεί αυτό μεσολάβησαν πολλά προβλήματα. Οι Σίξερς για πολύ καιρό δεν μπορούσαν να βρουν σημείο τομής με τους Καλιφορνέζους, σκέφτηκαν να κρατήσουν τον Χάρντεν για μία ακόμα χρονιά, ο παίκτης εκνευρίστηκε, τσακώθηκε μαζί τους και πάνω που όλα έδειχναν να οδηγούν σε... αδιέξοδο, ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι αποκάλυψε την οριστική συμφωνία των δύο οργανισμών. 

Ακόμα βέβαια, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα οφέλη που θα αποκομίσουν από την όλη διαδικασία οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζέιμς Χάρντεν μαζεύει τα πράγματά του και κατευθύνεται στην γενέτειρα πολιτεία του για να συναντήσει τον παιδικό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του στην Οκλαχόμα, Ράσελ Ουέστμπρουκ. Εκεί φυσικά θα προστεθεί στη δυναμική που προσφέρει η παρουσία του Κουάι Λέοναρντ και του Πολ Τζορτζ

Την αντίθετη διαδρομή πάντως, αναμένεται να κάνουν ο Μάρκους Μόρις, ο Νικολά Μπατούμ, ο Κέι Τζέι Μάρτιν και ένας πρώην παίκτης των Σίξερς, ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον. Πέραν αυτών, οι Κλίπερς θα δώσουν και επιλογές σε μελλοντικά Draft στους Σίξερς, που επειδή έδωσαν τρεις παίκτες και πήραν τέσσερις, αναμένεται να «κόψουν» από το ρόστερ τον βετεράνο, Ντάνι Γκριν.   

Σαν τον Hulk ο Αντετοκούνμπο «χτύπησε» τους Χιτ και γιόρτασε τα 10 χρόνια του στο ΝΒΑ με μία νίκη των Μπακς (vids)
NBA

06:10 - 31.10.2023

Σαν τον Hulk ο Αντετοκούνμπο «χτύπησε» τους Χιτ και γιόρτασε τα 10 χρόνια του στο ΝΒΑ με μία νίκη των Μπακς (vids)

Έβαλε 33 πόντους σε 32 λεπτά και με αυτή του την απόδοση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην επικράτηση με 122-114 επί των περσινών φιναλίστ των τελικών, Μαϊάμι Χιτ. Ο Λίλαρντ αυτή τη φορά δεν ήταν άστοχος, όπως στην Ατλάντα και τα Ελάφια πλέον έχουν δύο νίκες στα πρώτα τρία ματς της σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις... τραγικές (έως κωμικοτραγικές) σχέσεις του Χάρντεν με το «αφεντικό» των 76ers, Ντάριλ Μόρεϊ, φαινόταν πιο πιθανό να... αραιώσουν με πολύ νερό οι δύο πλευρές το κρασί τους και να συνεχίσουν να συνεργάζονται, παρά να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Κυρίως γιατί καμία ομάδα δεν είχε προσφέρει κάτι που να ικανοποιεί τη Φιλαδέλφεια. Aρχικά ήθελε να προσθέσει έναν All-Star (τουλάχιστον) δίπλα στον Τζοέλ Εμπίντ, αλλά και τον Ταϊρίς Μάξεϊ που καθημερινά αναβαθμίζεται και βελτιώνεται. Επειδή όμως, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο αποφάσισε να γεμίσει το ρόστερ της με παίκτες που θα πλαισιώσουν τους δύο και ουσιαστικά να επενδύσει στον Μάξεϊ, παραχωρώντας επισήμως τον ρόλο του co-star της ομάδας.