Σαν τον Hulk ο Αντετοκούνμπο «χτύπησε» τους Χιτ και γιόρτασε τα 10 χρόνια του στο ΝΒΑ με μία νίκη των Μπακς (vids)

Σαν τον Hulk ο Αντετοκούνμπο «χτύπησε» τους Χιτ και γιόρτασε τα 10 χρόνια του στο ΝΒΑ με μία νίκη των Μπακς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:10 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 31.10.2023

Έβαλε 33 πόντους σε 32 λεπτά και με αυτή του την απόδοση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην επικράτηση με 122-114 επί των περσινών φιναλίστ των τελικών, Μαϊάμι Χιτ. Ο Λίλαρντ αυτή τη φορά δεν ήταν άστοχος, όπως στην Ατλάντα και τα Ελάφια πλέον έχουν δύο νίκες στα πρώτα τρία ματς της σεζόν.

Τέτοιες μέρες στις ΗΠΑ γιορτάζουν το Halloween -κάτι σαν τις… δικές μας Απόκριες- και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι μεταμφιεσμένος ως Hulk. Μόνο που όταν μπήκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τους Μαϊάμι Χιτ χρησιμοποίησε τις πραγματικές του δυνάμεις, που βέβαια είναι υπερφυσικές -όπως του φαντασιακού ήρωα της Marvel. 

Το αποτέλεσμα ήταν να βάλει 33 πόντους σε 32 λεπτά και να οδηγήσει τους Μπακς σε μία νίκη που δεν κατακτήθηκε εύκολα, αλλά κατακτήθηκε! Και με το 122-114 τα Ελάφια έκαναν δύο τις νίκες τους έπειτα από τρεις αγώνες στην regular season. 

Απέναντί τους βρέθηκε, η ομάδα που τους απέκλεισε στον πρώτο γύρο των Play Offs της περασμένης περιόδου, όταν ο Greek Freak τραυματίστηκε και απουσίασε στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς. Δεν ήταν δυνατόν σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν να παρθεί εκδίκηση. Ήταν όμως, απαραίτητη μια νίκη, μιας και τα Ελάφια προέρχονταν από βαριά ήττα στην Ατλάντα, αλλά κυρίως γιατί ήταν μία σημαδιακή βραδιά για τον Αντετοκούνμπο. Στις 30 Οκτωβρίου του 2013 έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι, άρα όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μία μέρα νωρίτερα είχε επέτειο 20 χρόνων στο πρωτάθλημα, ο Γιάννης συμπλήρωσε τα δέκα! 

Πρωταγωνίστησε στο παιχνίδι -όπως επί μονίμου βάσεως κάνει- και αυτή τη φορά ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν ήταν άστοχος. Έμεινε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον παίκτη στο παρκέ (35’) και προσέφερε στην ομάδα του 25 πόντους με συνολικά 7/14 σουτ. Τρίτος της παρέας αυτή τη φορά ήταν ο Μπόμπι Πόρτις, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει 16 πόντους και 8 ριμπάουντ σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (18’30’’), ενώ επέστρεψε στη δράση ο Κρις Μίντλετον (5 πόντοι, 5 ασίστ), αλλά ακόμα είναι ανέτοιμος και επηρεασμένος από τους τραυματισμούς του. 

Για τους Μαϊάμι Χιτ, δεν αγωνίστηκε ένας από τους κομβικούς τους παίκτες, ο Μπαμ Αντεμπάγιο, αλλά ο Τάιλερ Χίροου συνεχίζει να σκοράρει ασταμάτητα και να κάνει την ομάδα του να αισθάνεται άσχημα που σκέφτηκε να τον ανταλλάξει το καλοκαίρι που μας πέρασε. 

Deja vu - 20 χρόνια μετά: Ο ΛεΜπρόν, την ίδια μέρα, στην ίδια πόλη, έκανε το ίδιο κάρφωμα με τα ίδια παπούτσια
NBA

13:56 - 30.10.2023

Deja vu - 20 χρόνια μετά: Ο ΛεΜπρόν, την ίδια μέρα, στην ίδια πόλη, έκανε το ίδιο κάρφωμα με τα ίδια παπούτσια

Στις 29 Οκτωβρίου 2003 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ και αυτό συνέβη στο Σακραμέντο. Ακριβώς 20 χρόνια μετά επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας ως παίκτης των Λέικερς αυτή τη φορά και ο Ρόκι Ουάιντερ ήταν εκεί! Ο άνθρωπος που τον έβγαλε την ιστορική φωτογραφία τότε, το έκανε ξανά και τώρα! Με το ίδιο στυλ, την ώρα που έκανε το ίδιο κάρφωμα, φορώντας τη νέα έκδοση των παπουτσιών εκείνης της εποχής.

Αυτή τη φορά είχε 35 πόντους, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Ήταν ο μόνος παίκτης από την ομάδα της Φλόριντα που ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του παιχνιδιού που όρισαν οι Μπακς, καθώς ο Τζίμι Μπάτλερ έμεινε στους 13 πόντους και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έβαλε 15 ερχόμενος από τον πάγκο. 

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!