Οι Κινγκς χάλασαν την επέτειο του ΛεΜπρόν - Νίκησαν στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Μονκ και τον Βεζένκοφ να... ανεβαίνει (vids)

Οι Κινγκς χάλασαν την επέτειο του ΛεΜπρόν - Νίκησαν στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Μονκ και τον Βεζένκοφ να... ανεβαίνει (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:55 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 30.10.2023

Ο ΛεΜπρόν πήγε με εορταστική διάθεση στο Σακραμέντο μιας και συμπλήρωνε 20 χρόνια από το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, αλλά οι Κινγκς βρήκαν τον τρόπο να του χαλάσουν τη διάθεση. Και το έκαναν νικώντας τους Λέικερς στο έξτρα πεντάλεπτο: 132-127. Εκεί πρωταγωνίστησε ο Μαλίκ Μονκ, ενώ στο παρκέ στα κρίσημα λεπτά ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ. Συνολικά αγωνίστηκε για 18' και είχε πάλι διψήφιο αριθμό πόντων: 11 με 2/6 τρίποντα και 4 ριμπάουντ.

Ήταν η μέρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συμπλήρωνε 20 χρόνια από το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ. Οι Λέικερς βρέθηκαν στο Σακραμέντο και ο 38χρονος σούπερ σταρ ήθελε να κάνει δώρο στον εαυτό του μία νίκη. 

Δεν το έκανε όμως. Προσπάθησε όσο μπορούσε, είχε 27 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά οι Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ τα κατάφεραν. Νίκησαν στο έξτρα πεντάλεπτο με το εντυπωσιακό 132-127 και αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχία τους την πρώτη εβδομάδα της κανονικής περιόδου, σε σύνολο τριών αγώνων. 

Για να συμβεί αυτό για τέσσερις περιόδους, ο ΝτιΆρον Φοξ έκανε… πάταγο. Τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους και 8 ασίστ, αλλά στο σημείο που κρίθηκε η αναμέτρηση ο άνθρωπος που ανέλαβε δράση ήταν ο Μαλίκ Μονκ. Αυτός, ήταν ο μέγας πρωταγωνιστής της παράτασης, εκεί όπου έβαλε τους 12 από τους συνολικά 22 πόντους του και οδήγησε τους Βασιλιάδες του Σακραμέντο σε μία επικράτηση.

Παράλληλα με τους δύο κορυφαίους για λογαριασμό των νικητών, ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, ο Κίγκαν Μάρεϊ είχε 17 πόντους, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ συνέχισε την καλή του παρουσία. Μάλιστα, η πορεία του δείχνει να ακολουθεί γνησίως αύξουσα τροχιά. 

Αυτή τη φορά έμεινε στο παρκέ για 18 λεπτά, τα περισσότερα μέχρι τώρα και είχε 11 πόντους με 4/10 σουτ, εκ των οποίων τα 2/6 ήταν για τρεις πόντους. Τα δύο τρίποντα φαίνεται πως τα καθιερώνει στη στατιστική του, ενώ αυτή τη φορά πήρε και 4 ριμπάουντ

Το πιο σπουδαίο για τον 28χρονο Βούλγαρο φόργουορντ ήταν πως ο κόουτς Μάικ Μπράουν τον χρησιμοποίησε σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι, αλλά ήταν στο παρκέ όταν αυτό ολοκληρώθηκε. 

Η… μοναξιά του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι και η ήττα από τους Ατλάντα Χοκς (vids)
NBA

06:23 - 30.10.2023

Η… μοναξιά του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι και η ήττα από τους Ατλάντα Χοκς (vids)

Οι Χοκς πήραν στο Μιλγουόκι, περιόρισαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρά την δυναμική του παρουσία (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ) δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις πιέσεις των φιλοξενούμενων. Η ομάδα από την Ατλάντα νίκησε άνετα με 127-110 και είχε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο όλων τον Τρέι Γιανγκ (20 πόντοι, 11 ασίστ).

Η αποβολή του Ντομάντας Σαμπόνις με έξι φάουλ στο τέλος του παιχνιδιού, έπαιξε ρόλο σε αυτό, αλλά ο Βεζένκοφ δείχνει έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί και ως rookie θα χρειαστεί χρόνο για να φθάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, αλλά φαίνεται πως βρίσκεται στη σωστή διαδρομή. 

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!