Τα back to back τρίποντα του Βεζένκοφ και η συνεισφορά του στην ήττα των Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Τα back to back τρίποντα του Βεζένκοφ και η συνεισφορά του στην ήττα των Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 28.10.2023

Στο δεύτερο παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε διψήφιο αριθμό πόντων (10) σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (12'). Οι Κινγκς έχασαν στο Σακραμέντο από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο Βούλγαρος rookie των γηπεδούχουν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Στην πρεμιέρα του έπαιξε 15'37'' οι Κινγκς νίκησαν τους Τζαζ στη Γιούτα και ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Τώρα, οι Βασιλιάδες έπαιξα μπροστά στο κοινό τους, φιλοξένησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και η απόδοση του Στέφεν Κάρι δεν τους άφησε πολλά περιθώρια

Ηττήθηκαν στο Σακραμέντο και ο κόουτς Μάικ Μπράουν αυτή τη φορά ενεργοποίησε τον 28χρονο Βούλγαρο φόργουορντ και τέως παίκτη του Ολυμπιακού για 12'16''. Διάστημα ικανό για να του επιτρέψει να βάλει διψήφιο αριθμό πόντων. 

Είχε συνολικά 10 πόντους και αυτοί προέκυψαν με 2/4 τρίποντα και 2/2 δίποντα. Πήρε και ένα ριμπάουντ, αλλά έπαιξε πολύ λιγότερο από τον back up σμολ φόργουορντ της ομάδας. Όταν καθόταν στον πάγκο ο βασικός Χάρισον Μπαρνς συνήθως στο γήπεδο έμπαινε ο Κρις Ντουάρτε, ο οποίος αν και ήταν μη παραγωγικός (4 πόντοι με 1/7 σουτ) έμεινε στο παρκέ για 26 λεπτά. 

Πάντως, όταν ο Βεζένκοφ εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου άρχισε τη δράση του πολύ δυναμικά. Έβαλε δύο διαδοχικά τρίποντα στις πρώτες φάσεις που πήρε πάνω του τις επιθέσεις των Κινγκς. 

Γενικά, το Σακραμέντο προσπαθούσε να κυνηγήσει τους Ουόριορς στο σκορ, αλλά πέραν του ΝτιΑρόν Φοξ και του Νταμάντας Σαμπόνις δεν προέκυψε μία τρίτη... πηγή παραγωγής πόντων που με αξιόπιστη συχνότητα θα προσέφερε λύσεις. 

Ο Ντόντσιτς έκανε... πλάκα στους Νετς και οι Μάβερικς επικράτησαν - Οι Σέλτικς δείχνουν τις διαθέσεις τους, νίκη για τους Σπερς του Ουεμπανιαμά
NBA

08:39 - 28.10.2023

Ο Ντόντσιτς έκανε... πλάκα στους Νετς και οι Μάβερικς επικράτησαν - Οι Σέλτικς δείχνουν τις διαθέσεις τους, νίκη για τους Σπερς του Ουεμπανιαμά

Στο δεύτερο παιχνίδι του και μετά το triple double της πρεμιέρας ο Λούκα Ντόντσιτς αυτή τη φορά έβαλε 49 πόντους και οι Μάβερικς νίκησαν (125-120) τους Μπρούκλιν Νετς - Οι Σέλτικς επικράτησαν στη Βοστώνη των Μαϊάμι Χιτ, ενώ οι Σαν Αντόνιο πήραν το ντέρμπι του Τέξας κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς με τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά να έχει 21 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο Κέβιν Χουέρτερ ήταν άστοχος και στα πέντε τρίποντα που δοκίμασε, ενώ ο Μαλίκ Μονκ (9 πόντοι) δεν βρήκε σε κανένα σημείο ρυθμό. Από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ο Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ και ήδη με τον τρόπο του «ζητάει» περισσότερο χρόνο συμμετοχής.