O Στέφεν Κάρι διέλυσε τους Κινγκς στο Σακραμέντο - «Διψήφιος» ο Βεζένκοφ σε περιορισμένο χρόνο (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

O Στέφεν Κάρι διέλυσε τους Κινγκς στο Σακραμέντο - «Διψήφιος» ο Βεζένκοφ σε περιορισμένο χρόνο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:00 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 28.10.2023

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο ντέρμπι της Καλιφόρνια που θύμισε την περσινή μονομαχίας τους με τους Κινγκς στα Play Offs κατάφεραν να πάρουν την εκτός έδρας νίκη με 122-114. Ο Στέφεν Κάρι έβαλε 41 πόντους με 7 τρίποντα σε 10 προσπάθειες και ήταν ασταμάτητος - Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε 12 λεπτά και πρόλαβε να βάλει 12 πόντους με 2/4 τρίποντα.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην περασμένη σεζόν στον πρώτο γύρο των Play Offs. Σε μία πάρα πολύ δυναμική σειρά που κρίθηκε στο έβδομο παιχνίδι και την πρόκριση την πήραν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/10) η συνάντησή τους δεν είχε την ίδια βαρύτητα. Είμαι όμως, παρόμοια ένταση.

Οι Πολεμιστές που φιλοξενήθηκαν από τους Σακραμέντο Κινγκς ήταν πολύ... αποφασισμένοι να πάρουν την πρώτη τους νίκη, μιας και στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί. Ο Στέφεν Κάρι δεν άφησε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους. Έβαλε 41 πόντους με 7/10 τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής και ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 122-114

Την ίδια ώρα, για τους Κινγκς ο ΝτιΆρον Φοξ σταμάτησε στους 39 πόντους, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 19 πόντους, 18 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Χρειάζονταν έναν τρίτο... κρίκο, αλλά δεν τον βρήκαν. Αυτόν τον ρολο ίσως θα μπορούσε να τον παίξει ο Σάσα Βεζένκοφ, αν ο κόουτς Μάικ Μπράουν του έδινε λίγο χρόνο παραπάνω. Διότι, όσο έπαιξε ήταν πολύ αποτελεσματικός. Παράλληλα οι συμπαίκτες του που βρίσκονταν μπροστά στο rotation δεν ήταν σε καλή βραδιά. Και ο βασικός Χάρισον Μπαρνς (10 πόντοι σε 30 λεπτά) και ειδικά το back up του Κρις Ντουάρτε. Ο τελευταίος έπαιξε 26 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο και είχε 4 πόντους με 1/7 σουτ. 

Ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ, MVP της EuroLeague και rookie στο ΝΒΑ από την άλλη, μπήκε στο παιχνίδι συνολικά για 12 λεπτά. Ήταν μόλις δεύτερο ματς της καριέρας του στον «μαγικό κόσμο», αλλά ήδη δείχνει πως ο βαθμός ετοιμότητάς του αυξάνεται. 

Ήρθε και πάλι από τον πάγκο λοιπόν και σε περιορισμένο χρόνο πρόλαβε να σκοράρει 10 πόντους με 2/2 δίποντα και 2/4 τρίποντα. Μάλιστα, τα δύο τρίποντά του ήταν διαδοχικά και ήρθαν λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Είχε επίσης κι ένα ριμπάουντ, αλλά ταυτόχρονα γνώρισε και την πρώτη του ήττα, μιας και στην πρεμιέρα οι Βασιλιάδες τα είχαν καταφέρει