Ο Ντόντσιτς έκανε... πλάκα στους Νετς και οι Μάβερικς επικράτησαν - Οι Σέλτικς δείχνουν τις διαθέσεις τους, νίκη για τους Σπερς του Ουεμπανιαμά
i

© photo by Getty Images / Ideal Images

Ο Ντόντσιτς έκανε... πλάκα στους Νετς και οι Μάβερικς επικράτησαν - Οι Σέλτικς δείχνουν τις διαθέσεις τους, νίκη για τους Σπερς του Ουεμπανιαμά

Γιώργος Γαβριλάκης 08:39 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 28.10.2023

Στο δεύτερο παιχνίδι του και μετά το triple double της πρεμιέρας ο Λούκα Ντόντσιτς αυτή τη φορά έβαλε 49 πόντους και οι Μάβερικς νίκησαν (125-120) τους Μπρούκλιν Νετς - Οι Σέλτικς επικράτησαν στη Βοστώνη των Μαϊάμι Χιτ, ενώ οι Σαν Αντόνιο πήραν το ντέρμπι του Τέξας κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς με τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά να έχει 21 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η πρώτη χρονικά «σαραντάρα» στο ΝΒΑ για τη σεζόν 2023-24 ήρθε από τον Ντόνοβαν Μίτσελ των Καβαλίερς, αλλά η πιο εντυπωσιακή ήρθε από τα... μαγικά χέρια του Λούκα Ντόντσιτς. Επίσης, ακολούθησε και μία τρίτη, αυτή του Στέφεν Κάρι κόντρα στους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ, σε μία αγωνιστική μέρα που περιελάμβανε 11 αγώνες.

Ο Σλοβένος πάντως, που ξεκίνησε τη σεζόν του με triple double στην πρεμιέρα, τώρα παραλίγο να φθάσει τους 50 πόντους. Τελικά «περιορίστηκε» στους 49 και οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν 125-120 τους Μπρούκλιν Νετς, κάνοντας το «δύο στα δύο» σε ένα ξεκίνημα μίας χρονιάς που ο Ντόντσιτς, ο Καϊρί Ίρβινγκ, αλλά και οι υπόλοιποι Καουμπόηδες θέλουν να δώσουν απαντήσει. Πέρσι δεν είχαν μπει καν στα Play Offs, αλλά φέτος δείχνουν να έχουν διάθεση να πετύχουν τους στόχους τους. 

Οι Σέλτικς νίκησαν τους Χιτ - Ο Σβι Μιχάλιουκ έμεινε ξανά στον πάγκο

Συνάντησαν  Βοστώνη του περσινούς φιναλίστ του ΝΒΑ. Αυτούς που σκοπεύουν φέτος να τους διαδεχθούν στην κορυφή της Ανατολής και τα κατάφεραν μία χαρά απέναντί τους. Οι Σέλτικς μπροστά στο κοινό τους νίκησαν τους Μαϊάμι Χιτ με 119-111 και είχαν για πρώτο σκόρερ τον Ντέρικ Ουάιτ που φέτος ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα, δίπλα στον νεοαποκτηθέντα Τζρου Χόλιντεϊ. Ο Ουάιτ σταμάτησε στους 28 πόντους, ενώ έναν λιγότερο είχε ο Τζέιλεν Μπράουν και αυτοί οι δύο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. 

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας στο Madison της Νέας Υόρκης, οι Σέλτικς νίκησαν και πάλι, ενώ και πάλι ο κόουτς Τζο Ματζούλα κράτησε στον πάγκο για όλο το ματς τον Σβι Μιχάιλιουκ

Πρώτη νίκη και πρώτο double double για τον Ουεμπανιαμά

Το πρόγραμμα των Σαν Αντόνιο Σπερς συνεχίστηκε με ένα ακόμα παιχνίδι εντός των συνόρων της πολιτείας του Τέξας. Κι αφού στην πρεμιέρα έχασαν από τους Ντάλας Μάβερικς, αυτή τη φορά βρήκαν τον δρόμο προς τη νίκη. Απέναντί τους ήταν οι Χιούστον Ρόκετς και με το Νο 1 του Draft, Βικτόρ Ουεμπανιαμά να κάνει το πρώτο double double της καριέρας του επί αμερικάνικου εδάφους τα Σπυρούνια νίκησαν με 126-122.

Ο 19χρονος Γάλλος είχε 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ στην στατιστική του πρόσθεσε 3 μπλοκ και 2 κλεψίματα. Είχε βέβαια και 0/6 τρίποντα, ενώ δεν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Ντέβιν Βάσελ ηγήθηκε και είχε 25 πόντους, ενώ ο Κέλντον Τζόνσον σταμάτησε στους 20.

Για τους Χιούστον Ρόκετς, ο Τούρκος σέντερ Αλπερέν Σενγκούν ήταν καταπληκτικός (25 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ), άλλοι δύο παίκτες είχαν πάνω από 20 πόντους (Φρεντ ΒανΒλίτ και Τζέιλεν Γκριν), αλλά δεν μπόρεσαν να πιέσουν μέχρι τέλους. 

Με νικητήριο τρίποντο από τον Καρούζο οι Μπουλς πανηγύρισαν στην παράταση

Οι Μπουλς χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο για να νικήσουν τους Τορόντο Ράπτορς στο Σικάγο. Κυρίως όμως, χρειάστηκαν το τρομερό τρίποντο από τη γωνία του Άλεξ Καρούσο. Αυτός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς το καλάθι του 2'' πριν τη λήξη του αγώνα κατέγραψε το τελικό σκορ: 104-103. 

Συνολικά είχε 13 πόντους και άλλα τώρα ριμπάουντ. ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος είχε 33 πόντους, ενώ για τους ηττημένος Ράπτορς, o Σκότι Μπαρνς με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ έκανε το δεύτερο triple double της καριέρας του.