Αντετοκούνμπο: «Ο Λίλαρντ είναι ηγέτης και το έδειξε!» (vid)
i

printscreen

Αντετοκούνμπο: «Ο Λίλαρντ είναι ηγέτης και το έδειξε!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 27.10.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη των Μπακς στην πρεμιέρα του ΝΒΑ κόντρα στους Σίξερς εξήγησε πως «η μπάλα θα πρέπει να πηγαίνει στον πιο ζεστό. Αυτή τη φορά ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν αυτός» και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την εμφάνιση του συμπαίκτη του, που έβαλε 39 πόντους στο πρώτο του ματς ως Ελάφι!

Η πρώτη εμφάνιση των Μιλγουόκι Μπακς για τη σεζόν 2023-24 ήταν επιτυχημένη και εμπλουτισμένη με μεγάλη δόση ενθουσιασμού. Διότι, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία του με τα Ελάφια και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Έβαλε 39 πόντους και όλους τους κρίσιμους στην τελευταία περίοδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια του ματς και τον εμπιστεύτηκε όταν η ομάδα χρειαζόταν βοήθεια. 

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι η νίκη», είπε ο Greek Freak μετά το παιχνίδι, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Και με αυτό στο μυαλό του θεωρεί πως η μπάλα κάθε βραδιά θα πρέπει να είναι στα χέρια του πιο... ζεστού. «Ο Dame ήταν σε τρομερή βραδιά και το σύστημα που δουλεύει και είναι αποδοτικό, πρέπει να συνεχίσεις να το εμπιστεύεσαι. Αν ήταν πιο ζεστός ο Κρις (Μίντλετον), θα έπρεπε να δώσουμε την μπάλα σε εκείνον. Τώρα την πήρε ο Ντέιμιαν (Λίλαρντ)». 

Αυτό που είδε όμως, ο 28χρονος Ελληνονιγηριανός σταρ ήταν αυτό που υπολόγιζε πως θα συμβεί. «Ο Λίλαρντ είναι ένας παίκτης που μπορεί να ηγηθεί, να πάρει σωστές αποφάσεις στο τέλος και να είναι επιθετικός σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν απίστευτος στο ντεμπούτο, η εμφάνισή του λέει πολλά για το ποιος είναι, ποιος είναι ο χαρακτήρας του και τι μπορεί να φέρει στην ομάδα μας. Είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν μαζί του», είπε.

Επειδή όμως, το παιχνίδι είναι ομαδικό και όλοι βάζουν τα στοιχεία τους, ο σκοπός είναι ένας. «Η νίκη. Και κόντρα στους Σίξερς τα καταφέραμε αν και πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Όταν βρούμε ρυθμό και αποκτήσουμε καλύτερη χημεία, θα είμαστε καλύτεροι. Στην άμυνα είχαμε ενέργεια πάντως. Προσωπικά θα πρέπει να βελτιωθώ. Ξέρω πως θα το κάνω. Είναι μόλις το τέταρτο παιχνίδι μου από πέρσι και μετά την επέμβαση που έκανα το καλοκαίρι. Πρέπει να βγάλω τη… σκουριά από πάνω μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του. 

Πέντε χρόνια μετά ο ΛεΜπρόν έπαιξε κόντρα στον Ντουράντ και οι Λέικερς νίκησαν τους Σανς
NBA

08:27 - 27.10.2023

Πέντε χρόνια μετά ο ΛεΜπρόν έπαιξε κόντρα στον Ντουράντ και οι Λέικερς νίκησαν τους Σανς

Για πρώτη φορά μετά τα Χριστούγεννα του 2018, ο ΛεΜπρόν αντιμετώπισε τον Κέβιν Ντουράντ και για καλή του τύχη ο Άντονι Ντέιβις ήταν σε πολύ καλή βραδιά. Είχε 30 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Ντουράντ έκανε το κατα δύναμιν (39 πόντοι), αλλά οι Λέικερς νίκησαν στο Λ.Α. τους Φοίνιξ Σανς με 100-95.

Επίσης, εμπιστεύεται και το... άτομό του γι' αυτό και εξήγησε πως «ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Θα γίνω καλύτερος στη συνέχεια και θα δουλέψω σκληρά όλη τη σεζόν». Και μέσα στις αρμοδιότητές του φέτος φαίνεται πως θα είναι και νέα στοιχεία όπως για παράδειγμα το μαρκάρισμα των αντίπαλων ψηλών. Ο προπονητής του, Έιντριαν Γκρίφιν, τον έβαλε για αρκετά λεπτά πάνω στον Τζοέλ Εμπίντ των Σίξρς και όπως ο Αντετοκούνμπο ενημέρωσε «εχω πει στον κόουτς ότι μπορεί να ποντάρει σε μένα να μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Είναι κάτι που θέλω να κάνω, από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και τα Play Offs».