Πέντε χρόνια μετά ο ΛεΜπρόν έπαιξε κόντρα στον Ντουράντ και οι Λέικερς νίκησαν τους Σανς
i

© photo by Kevork Djansezian / Getty Images / Ideal Images

Πέντε χρόνια μετά ο ΛεΜπρόν έπαιξε κόντρα στον Ντουράντ και οι Λέικερς νίκησαν τους Σανς

Γιώργος Γαβριλάκης 08:27 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 27.10.2023

Για πρώτη φορά μετά τα Χριστούγεννα του 2018, ο ΛεΜπρόν αντιμετώπισε τον Κέβιν Ντουράντ και για καλή του τύχη ο Άντονι Ντέιβις ήταν σε πολύ καλή βραδιά. Είχε 30 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Ντουράντ έκανε το κατα δύναμιν (39 πόντοι), αλλά οι Λέικερς νίκησαν στο Λ.Α. τους Φοίνιξ Σανς με 100-95.

Όλο κάτι γινόταν και ο ένας δεν συναντούσε τον άλλον στο γήπεδο. Μία ο Κέβιν Ντουράντ ήταν τραυματίας, μία απουσίαζε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Βέβαια, ειδωθήκαν σε αγώνα της preseason, αλλά σε επίσημο παιχνίδι την τελεταία φορά που τέθηκαν αντίπαλοι το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στη σελίδα των Χριστουγένων του 2018. Ήταν η τελευταία σεζόν του Ντουράντ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και η πρώτη του ΛεΜπρόν με τους Λέικερς. Τότε οι Λιμνάνθρωποι είχαν κερδίσει και το ίδιο έκαναν και τώρα.

Με τον Άντονι Ντέιβις να κάνει τη διαφορά και να καταγράφει στη στατιστική του 30 πόντους και 13 ριμπάουντ, οι Λέικερς νίκησαν στο Λ.Α. τους Φοίνιξ Σανς με 100-95 και μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Ντένβερ από τους πρωταθλητές Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, τώρα βρήκαν τον δρόμο προς την επιτυχία. Παράτα εμπόδια που τοποθέτησε στη διαδρομή ο Κέβιν Ντουράντ. 

O 35χρονος σούπερ σταρ των Ήλιων έβαλε όσους και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ στη νίκη επί των Μπακς. Μόνο που στη δική του περίπτωση οι 39 πόντοι δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του. Διότι, οι γηπεδούχοι, πέραν του Ντέιβις, είχαν και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, o οποίος άγγιξε το triple double και με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, έδωσε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα του. 

Ονειρικός Λίλαρντ και... κλασικός Αντετοκούνμπο - Νίκη για τους Μπακς στην πρεμιέρα με τους Σίξερς
NBA

06:23 - 27.10.2023

Ονειρικός Λίλαρντ και... κλασικός Αντετοκούνμπο - Νίκη για τους Μπακς στην πρεμιέρα με τους Σίξερς

Έβαλε τους 11 τελευταίους πόντους της ομάδας του και συνολικά σημείωσε 39! Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν… απίστευτος στην πρεμιέρα των Μπακς και μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (23 πόντοι, 13 ριμπάουντ) το Μιλγουόκι νίκησε με 118-117 τους Φιλαδέλφεια Σίξερς του MVP, Τζοέλ Εμπίντ.

Για το Φοίνιξ πάντως, η κατάσταση εξ αρχής ήταν δύσκολη, διότι εκτός της γνωστής απουσίας του Μπράντλεϊ Μπιλ, δεν αγωνίστηκε ούτε ο Ντέβιν Μπούκερ, ενώ είχαν και έξτρα απουσίες αρκετών παικτών που θα συμμετέχουν στη συνέχεια στο rotation, όπως οι Μπολ Μπολ, Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ και Ντέμιον Λι. Ο Ντουράντ τους έκανε ανταγωνιστικούς, αλλά μέχρι ενός σημείου...