Σχεδόν τρομακτικό: Ο Ουεμπανιαμά είχε ακριβώς τα ίδια στατιστικά με τον Ντάνκαν στο δικό του ντεμπούτο στο NBA!

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Σχεδόν τρομακτικό: Ο Ουεμπανιαμά είχε ακριβώς τα ίδια στατιστικά με τον Ντάνκαν στο δικό του ντεμπούτο στο NBA!

Χρήστος Τσάλτας 17:56 - 26.10.2023

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά έκανε το ντεμπούτο του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ και τα πρώτα δείγματα φανερώνουν πως μια μεγάλη καριέρα βρίσκεται στον ορίζοντα, θυμίζοντας εποχές Τιμ Ντάνκαν!

Ήταν το παιχνίδι που περίμεναν όλοι. Η πρεμιέρα του Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν το γεγονός που «επισκίαζε» τα πάντα κατά την δεύτερη μέρα της pre season. Ο Γάλλος σταρ άλλωστε είναι το απόλυτο next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ και τα «σπιρούνια» έχουν αποφασίσει να... χτίσουν το μέλλον τους γύρω του.

Ο Wemby στην πρώτη αναμέτρηση της καριέρας του στις ΗΠΑ, υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόπβοιτς, αντιμετώπισε τους Ντάλας Μάβερικς, του Λούκα Ντόντσιτς. Και το κοντέρ έγραψε 15 πόντους, με 9 εξ αυτών να έρχονται στην τέταρτη περίοδο, ενώ παράλληλα, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και μέτρησε 6/9 σουτ.

Για πρώτο δείγμα, σε μια λίγκα άγνωστη σε εκείνον, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Έδειξε εκλάμψεις του ταλέντου του, έκανε τον κόσμο να μείνει με ανοιχτό το στόμα και απέδειξε πως η επιμονή των Σπερς να «χτίσουν» το μέλλον τους γύρω του δεν ήταν τυχαία. Το potential του άλλωστε τρυπάει ταβάνι και αυτό φάνηκε με το καλημέρα.

Οι αριθμοί του μάλιστα ξυπνάνε... μνήμες. Διότι το ίδιο stat line μέτρησε και ο Τιμ Ντάνκαν στο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σπερς. Για την ακρίβεια, ο Timmy είχε 15 πόντους, 2 ασίστ και 6/9 σουτ στην πρεμιέρα του στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Οι ομοιότητες σε αυτή την περίπτωση είναι πολλές. Και αν ισχύει σε αυτή την περίπτωση πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το μέλλον του Βίκτορ Ουεμπανιαμά στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη προδιαγράφεται κάτι παραπάνω από λαμπερό.