Ο Ντόντσιτς με ρεκόρ χάλασε την πρεμιέρα των Σπερς και του Ουεμπανιαμά (vids)

Ο Ντόντσιτς με ρεκόρ χάλασε την πρεμιέρα των Σπερς και του Ουεμπανιαμά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:30 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 26.10.2023

Με ένα εκπληκτικό triple double ξεκίνησε τη σεζόν του ο Λούκα Ντόντσιτς και οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν στο Σαν Αντόνιο. Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά στο πρώτου του παιχνίδι στο ΝΒΑ, είχε... προβλήματα, στο τέλος «έλαμψε», αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το παιχνίδι και οι Σπερς ηττήθηκαν!

Με τον ίδιο τρόπο που έβαλε τους πρώτους του πόντους στο NBA ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον ίδιο κατάφερε να ξεκινήσει τη συλλογή του και το No 1 του Ντραφτ, Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Δηλαδή, με τρίποντο! Μόνο που σε αντίθεση με τον Βούλγαρο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς, ο 19χρονος Γάλλος ηττήθηκε στο ντεμπούτο του επί αμερικάνικου εδάφους. Και η ήττα αυτή των Σαν Αντόνιο Σπερς οφείλεται στον Λούκα Ντόντσιτς

Ο Σλοβένος γκαρντ καθοδηγητής των Ντάλας Μάβερικς, παρέδωσε μαθήματα στο τοπικό ντέρμπι του Τέξας και μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Καουμπόηδων που στο πρώτο ματς της χρονιά έκανε triple double. Με 33 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ οδήγησε το Ντάλας στην εκτός έδρας νίκη με 126-119 και μετά την τριπλή επίδοση του Νίκολα Γιόκιτς μ7α μέρα πριν (στην επικράτηση των Νάγκετς κόντρα στους Λέικερς) συνέχισε την... ιστορία από εκεί που την άφησε ο Σέρβος πρωταθλητής. 

Το επίκεντρο της αναμέτρησης πάντως ήταν ο Ουεμπανιαμά, ο οποίος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα το παιχνίδι. Ήταν άστοχος και νευρικός, φορτώθηκε με φάουλ και γενικά χρειάστηκε αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Στην τελευταία περίοδο όμως, απέδειξε σε όλους γιατί θεωρείται... φαινόμενο, έκανε μία προσπάθεια να ανατρέψει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε τελικό. Στο πρώτο του ματς στο ΝΒΑ, είχε 15 πόντους με 3/5 τρίποντα σε 23'19'' χρόνο συμμετοχής, ενώ είχε 5 ριμπάουντ και άλλα τόσα λάθη. Κατέγραψε επίσης δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ. 

Για τους Ντάλας Μάβερικς, πέραν του Ντόντσιτς, σπουδαία δουλειά έκανε και ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους κα 6 ασίστ, ενώ ο rookie σέντερ, Ντέρεκ Λάιβλι, αν και ξεκίνησε από τον πάγκο τελικό (στην πρώτη πεντάδα ήταν ο Μαξ Κλεμπέρ) έκανε ένα εντυπωσιακό double double: 16 πόντοι με 7/8 σουτ και 10 ριμπάουντ. 

Οι Κινγκς έδειξαν τις διαθέσεις τους και ο Βεζένκοφ ήταν... εκεί! Νίκησαν τους Τζαζ, θετικό το ντεμπούτο του rookie Βούλγαρου (vids)
NBA

06:41 - 26.10.2023

Οι Κινγκς έδειξαν τις διαθέσεις τους και ο Βεζένκοφ ήταν... εκεί! Νίκησαν τους Τζαζ, θετικό το ντεμπούτο του rookie Βούλγαρου (vids)

Με μία εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη ξεκίνησαν τη χρονιά οι Σακραμέντο Κινγκς που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρισον Μπαρνς επικράτησαν των Τζαζ στη Γιούτα με 130-114. Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και ήταν θετικός σε 15'37''. Είχε 8 πόντους με 2 τρίποντα, δύο ριμπάουντ και άλλα τόσα κλεψίματα.

Τέταρτος της παρέας ήταν ο Γκραντ Ουίλιαμς, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τους Μπόστον Σέλτικς και στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Τέξας είχε 17 πόντους με 4/8 τρίποντα.