Οι Κινγκς έδειξαν τις διαθέσεις τους και ο Βεζένκοφ ήταν... εκεί! Νίκησαν τους Τζαζ, θετικό το ντεμπούτο του rookie Βούλγαρου (vids)
i

@ photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς έδειξαν τις διαθέσεις τους και ο Βεζένκοφ ήταν... εκεί! Νίκησαν τους Τζαζ, θετικό το ντεμπούτο του rookie Βούλγαρου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:41 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 26.10.2023

Με μία εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη ξεκίνησαν τη χρονιά οι Σακραμέντο Κινγκς που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρισον Μπαρνς επικράτησαν των Τζαζ στη Γιούτα με 130-114. Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και ήταν θετικός σε 15'37''. Είχε 8 πόντους με 2 τρίποντα, δύο ριμπάουντ και άλλα τόσα κλεψίματα.

Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο γήπεδο για έναν επίσημο αγώνα στο ΝΒΑ. Στην preseason ο Σάσα Βεζένκοφ προσέφερε τις πρώτες εικόνες και τις πρώτες εντυπώσεις, αλλά… άλλο φιλικά και άλλο τώρα που ξεκίνησε η κανονική διάρκεια. 

Και η ομάδα του, οι Σακραμέντο Κινγκς, ήταν καταπληκτική στην πρεμιέρα με τους Τζαζ στη Γιούτα. Η νίκη ήρθε εύκολα και με το εντυπωσιακό 130-114 και ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ, τέως του Ολυμπιακού και MVP της EuroLeague για την περασμένη σεζόν, ήρθε από τον πάγκο -όπως προβλεπόταν- και είχε μία αξιόλογη παρουσία. 

Ο  κόουτς Μάικ Μπράουν, τον ενεργοποίησε για 15’37’’ και είχε 8 πόντους με 2/5 τρίποντα, ενώ συμπλήρωσε τη στατιστική του με 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής πάντως, ήταν ο πολύπειρος συμπαίκτης του, Χάρισον Μπαρνς, ο οποίος κατέχει τη μία από τις δύο βασικές θέσεις των φόργουορντ -η άλλη ανήκει στον νεαρό Κίγκαν Μάρεϊ: 15 πόντοι, 8 ριμπάουντ. Ο 31χρονος τελείωσε το ματς με 33 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν ο Ντομάντας Σαμπόνις με ένα double double (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο ΝτιΑρόν Φοξ με 18 πόντους. 

Από τον πάγκο, ως η πρώτη αλλαγή (λίγο πριν μπει στο παιχνίδι και ο Βεζένκοφ) ήρθε για τους Βασιλιάδες ήρθε ο Μαλίκ Μονκ ένας από τους κομβικούς παίκτες που αλλάζει το ρυθμό του παιχνιδιού και αυξάνει την ταχύτητα. Έβαλε 10 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, αλλά το θέμα δεν είναι η στατιστική του, αλλά το εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε. 

Για τη Γιούτα που δέχτηκε 72 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, τίποτα δεν πήγε καλά. Ο Τζόρνταν Κλάρκσον πάντως, που φέτος βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των Μορμόνων, είχε 24 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Λάουρι Μάρκανεν πρόσθεσε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ. Κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε πάντως να προβληματίσει τους φιλοξενούμενους.