Οι Σανς «άλωσαν» την Bay Area!

Κέβιν Ντουράντ

Οι Σανς «άλωσαν» την Bay Area!

Χρήστος Τσάλτας 07:45 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 25.10.2023

Με τον Ντέβιν Μπούκερ σε τρομερή κατάσταση, τον Κέβιν Ντουράντ να κάνει μεστό παιχνίδι και μεγάλα καλάθια από Γκόρντον και Νούρκιτς, οι Φοίνιξ Σανς επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (108-104) και έστειλαν μήνυμα με το... καλημέρα.

H πρεμιέρα της σεζόν, για Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Φοίνιξ Σανς, περιλάμβανε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και έβγαλε νικήτρια την ομάδα του Φρανκ Βόγκελ. Το παιχνίδι ήταν θρίλερ σε όλη τη διάρκειά του, με τους «ήλιους» να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι, παρά την απουσία του Μπράντλεϊ Μπιλ, λόγω τραυματισμού και να καταφέρνουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Οι Σανς ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν τα ηνία και να κλείσουν το πρώτο κομμάτι του αγώνα με προβάδισμα της τάξεως των 15 πόντων για το 61-46, ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση στο Chase Center.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι Ουόριορς έβγαλαν αντίδραση, χάρη στην άμυνά τους και αυτό βοήθησε την ομάδα του Κερ όχι απλώς να μπει στο παιχνίδι, αλλά να το ανατρέψει, βρίσκοντας λύσεις από τους Κάρι, Τόμπσον, αλλά και τον Μόουζες Μούντι που ήρθε από τον πάγκο και έβγαλε ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό πως η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με επί μέρους 21-5 από πλευράς «πολεμιστών», που κατάφεραν να πάρουν τα ηνία (67-66).

Η συνθήκη αυτή όμως δεν κράτησε για πολύ. Οι Σανς μπήκαν ξανά στο... πνεύμα του αγώνα, με τον Μπούκερ να αναλαμβάνει δράση. Ο all-star γκαρντ των «Ήλιων» ήταν ορεξάτος και με δικές του προσπάθειες οι Σανς ανέκτησαν τον έλεγχο.

Την κρίσιμη ώρα μάλιστα δύο συμπαίκτες του ήταν αυτοί που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Με το σκορ στο 101-103, ο Έρικ Γκόρντον με ένα μεγάλο τρίποντο έφερε την ομάδα του στο +5 (101-106), πριν απαντήσει ο Κάρι για το 104-106. Ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό 104-108 όμως ήταν ο Νούρκιτς, με κρίσιμο καλάθι 10'' πριν από το τέλος, χαρίζοντας μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Ο Ντέβιν Μπούκερ με 32 πόντους και 8 ασίστ πήρε από το... χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη μεγάλη νίκη. Ο Κέβιν Ντουράντ, στην επιστροφή του στην Bay Area, στην οποία έγινε δεκτός με αποθέωση, πρόσθεσε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους είχε ο Τζος Οκόγκι. Σημαντική συνεισφορά και από τον Γιουσούφ Νούρκιτς με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, οι 27 πόντοι και τα 5 ριμπάουντ του Στεφ Κάρι δεν αρκούσαν για τους Ουόριορς, την ώρα που ο Κλέι Τόμπσον μέτρησε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους και 9 ασίστ πρόσθεσε ο Κρις Πολ, κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του.

Δείτε τα highlights του αγώνα στο Chase Center, ανάμεσα σε Ουόριορς και Σανς, ο οποίος βρήκε νικήτρια την ομάδα της Αριζόνα.