Ο Κάρι πήδηξε στο τζάμπολ με τον κατά 36 εκατοστά ψηλότερό του Ουεμπανιαμά χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί (vids)
i

printscreen

Ο Κάρι πήδηξε στο τζάμπολ με τον κατά 36 εκατοστά ψηλότερό του Ουεμπανιαμά χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:04 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 21.10.2023

Ο Στέφεν Κάρι χωρίς λογική και με μεγάλη δόση χιούμορ αποφάσισε να διεκδικήσει το τζάμπολ από τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο ματς των Ουόριορς με τους Σπερς. Ο 19χρονος Γάλλος έχει μπόι 224 εκατοστά και ο σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ υπολείπεται 36 ολόκληρους πόντους. Το τόλμησε όμως, και απέτυχε, σε ένα θέαμα που ήταν αστείο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Wemby συνέχισε το show του και ο... ήλιος κρύφτηκε όταν ο Κλέι Τόμπσον τόλμησε να σουτάρει μπροστά του.

Τα απεριόριστα προσόντα του τα έχουν παραδεχτεί συντηρητικοί και προοδευτικοί. Κανένας δεν έχει πάρει το... ρίσκο να πει πως ο Βικτόρ Ουεμπανιάμα ίσως δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στο ΝΒΑ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό ίχνος δείγματος που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. 

Ο 19χρονος Γάλλος, τον οποίο οι Σαν Αντόνιο Σπερς επέλεξαν... αβλεπί στο Νο 1 του Draft, τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/10) έδωσε άλλη μια παράσταση. Αυτή τη φορά στο Γκόλντεν Στέιτ απέναντι στους πολύπειρους Ουόριορς, του Στέφεν Κάρι και του Κλέι Τόμπσον

Ο πρώτος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Wemby, ενώ την πρώτη φορά που τον είδε live δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένας νεαρός με μπόι στα 222 εκατοστά κάνει αυτά τα πράγματα μέσα στο γήπεδο του μπάσκετμπολ. Ο δεύτερος κατάλαβε από τη θέση του... θύματος πως το παιχνίδι εξελίσσεται και την εξέλιξή του αυτή την ορίζει ο rookie των Σπυρουνιών. 

Οι Μπακς νίκησαν τους Γκρίζλις στο τελευταίο φιλικό - Ο Γιάννης και ο Λίλαρντ συνεργάστηκαν άψογα (vids)
NBA

08:32 - 21.10.2023

Οι Μπακς νίκησαν τους Γκρίζλις στο τελευταίο φιλικό - Ο Γιάννης και ο Λίλαρντ συνεργάστηκαν άψογα (vids)

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Κρις Μίντλετον έπαιξαν μαζί και οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν (124-116) τους Μέμφις Γκρίζλις στο τελευταίο παιχνίδι της Preseason τους - Οι δύο πρώτοι έβαλαν μαζί 45 πόντους, με τον Greek Freak να έχει τους περισσότερους (26), ενώ τη διαφορά έκανε από τον πάγκο ο ΜαρΤζον Μπότσαμπ.

Ο Τόμπσον προσπάθησε να σουτάρει και ο Ουεμπανιαμά ήταν μπροστά του. Δεν υπολόγισε τα τεράστια χέρια του και δέχθηκε μία τάπα. Αμέσως μετά το μπλοκ, ο νεαρός έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ο συμπαίκτης του Νταγκ ΜακΝτέρμοντ του πέταξε τη μπάλα και εκείνος ολοκλήρωσε τη φάση κάνοντας... πλάκα στον Τόμπσον, που έτρεξε υποτυπωδώς για να τον σταματήσει, αλλά ήξερε πως δεν μπορούσε να το κάνει. Δέχθηκε την προσποίηση και αμέσως μετά ο ψιλόλιγνος έκανε ανενόχλητος το κάρφωμά του.  

Στο ίδιο παιχνίδι είχε προηγηθεί και η... θυματοποίηση του Στέφεν Κάρι, με δική του πρωτοβουλία βέβαια. Κι αυτό γιατί αποφάσισε να διεκδικήσει αυτός το τζάμπολ της αναμέτρησης απέναντι στον Ουεμπανιάμα. Ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, με μπόι ένα μέτρο και 88 εκατοστά, οπότε η αναμέτρηση ήταν  άνιση. Διότι, 19χρονος είναι 36 εκατοστά πιο ψηλός κι αν υπολογίσουμε και την έκταση των άνω άκρων του, τότε το θέαμα μοιάζει αστείο -αλλά δεν είναι!