Οι Μπακς νίκησαν τους Γκρίζλις στο τελευταίο φιλικό - Ο Γιάννης και ο Λίλαρντ συνεργάστηκαν άψογα (vids)
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπακς νίκησαν τους Γκρίζλις στο τελευταίο φιλικό - Ο Γιάννης και ο Λίλαρντ συνεργάστηκαν άψογα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:32 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 21.10.2023

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ο Κρις Μίντλετον έπαιξαν μαζί και οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν (124-116) τους Μέμφις Γκρίζλις στο τελευταίο παιχνίδι της Preseason τους - Οι δύο πρώτοι έβαλαν μαζί 45 πόντους, με τον Greek Freak να έχει τους περισσότερους (26), ενώ τη διαφορά έκανε από τον πάγκο ο ΜαρΤζον Μπότσαμπ.

Ήταν ένα παιχνίδι εν είδει πρόβας τζενεράλε, πριν τις επίσημες... παραστάσεις. Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινά η κανονική διάρκεια της σεζόν 2023-24 και τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/10) οι Μιλγουόκι Μπακς συνάντησαν τους Μέμφις Γκρίσλις στο Fiserv Forum και τους νίκησαν με 124-116

Ο κόουτς των Ελαφιών, Έιντριαν Γκρίφιν είχε για πρώτη φορά διαθέσιμους (όλους μαζί) και τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντέιμιαν Λίλαρντ, αλλά και τον Κρις Μίντλετον. Βέβαια ο τελευταίος δεν έπαιξε πολύ. Ξεκίνησε ως μέλος της πρώτης πεντάδας, αλλά συνολικά έμεινε στο παρκέ για 11 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα έβαλε 5 πόντους. Πρόλαβε όμως να μοιράσει και 5 ασίστ, ενώ άφησε τους δύο σούπερ σταρ συμπαίκτες του να ηγηθούν. Και το έκαναν!

Ο Greek Freak είχε 26 πόντους με 12/15 δίποντα. Αστόχησε και στα τρία τρίποντα που δοκίμασε, αλλά του... συγχωρείτε. Όπως και τα τέσσερα λάθη. Άλλωστε, κυριάρχησε στο παιχνίδι, έπαιξε 27 λεπτά και πρόσθεσε στη στατιστική του 7 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες που έγιναν πόντοι από τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, είχε δίπλα του και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ για να συμπληρώσει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούσε ο αγώνας για να παρθεί η νίκη. Τελικά ο 33χρονος γκαρντ προσέφερε 19 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Η παρέα των Ελαφιών είχε και τρίτο σημαντικό στέλεχος που έκανε τους Μέμφις Γκρίζλις να αισθανθούν μειονεκτικά και αυτόν τον ρόλο πήρε με το σπαθί του (που λένε) ή καλύτερα με το... τόξο του μιας και έχει ρίζες ινδιάνικες, ο ΜαρΤζόν Μπότσαμπ. Ο νεαρός φόργουορντ ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα σε 17 λεπτά. 

Για τους Γκρίζλις, που πλέον έχουν συνηθίσει να παίζουν χωρίς τον τιμωρημένο σούπερ σταρ τους Τζα Μοράντ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα 25 παιχνίδια της regular season, ο Ντέσμον Μπέιν είχε 24 πόντους με 5/9 τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων. 

Σακραμέντο: O Βεζένκοφ πήρε χρόνο και ρόλο - Σκόραρε, κάρφωσε και πήρε τα ριμπάουντ (vids)
NBA

09:32 - 20.10.2023

Σακραμέντο: O Βεζένκοφ πήρε χρόνο και ρόλο - Σκόραρε, κάρφωσε και πήρε τα ριμπάουντ (vids)

Οι Σακραμέντο Κινγκ τη μέρα που νίκησαν τους Γιούτα Τζαζ είδαν τον Σάσα Βεζένκοφ να ανταποκρίνεται σε ό,τι του ζητήθηκε, να ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα και να προσφέρει 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ένα μακρινό τρίποντο και μία συνεργασία που τον οδήγησε στο κάρφωμα ήταν δύο highlights του από τη φιλική αναμέτρηση.