Σκέφτηκαν τον Ντουέιν Μπέικον, αλλά τελικά οι Λέικερς υπέγραψαν με τον Ουίδερσπουν (vids)

Ντουέιν Μπέισον, Κουιντάρι Ουίδερσπουν

i

© photo by Getty Images / Ideal Images

Σκέφτηκαν τον Ντουέιν Μπέικον, αλλά τελικά οι Λέικερς υπέγραψαν με τον Ουίδερσπουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:07 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 20.10.2023

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις ΗΠΑ, η Μακάμπι Ραανανά έπαιξε τρία φιλικά με ομάδες του ΝΒΑ και είχε στη σύνθεσή της -μεταξύ άλλων Αμερικανών- τον τέως φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντουέιν Μπέικον. Οι Λέικερς παρακολούθησαν τις εξελίξεις και ψάχνοντας έναν παίκτη επέλεξαν τον Κουιντάρι Ουίδερσπουν, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε με τους ισραηλινούς.

Από την Ελλάδα έφυγε όχι ακριβώς κακήν κακώς, αλλά σίγουρα άρον άρον. Πριν τελειώσει η περσινή αγωνιστική περίοδος κι ενώ εμφανιζόταν με τον Παναθηναϊκό σε μία... περίεργη και μη αποτελεσματική χρονιά για την ομάδα, ο Ντουέιν Μπέικον τσακώθηκε και αποχώρησε. Προσπάθησε να συγκεντρωθεί στο επόμενο βήμα της καριέρας του και να επιστρέψει -γιατί όχι- στο ΝΒΑ. Το καλοκαίρι του όμως, ήταν συναισθηματικά τραγικό και ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το χτύπημα της μοίρας. Ο αδελφός του δολοφονήθηκε και το μπάσκετ μπήκε σε δεύτερη μοίρα για τον 28χρονο αθλητή. 

Εδώ και καιρό προσπαθεί να επανέλθει σωματικά και ψυχικά σε κατάσταση αγωνιστικής δράσης και μάλιστα προσφάτως πάτησε τα παρκέ του «μαγικού πλανήτη». Το έκανε αγωνιζόμενος με την Μακάμπι Ραανανά. Ο σύλλογος από το Ισραήλ πριν ξεκινήσει η πολεμική σύρραξη βρισκόταν ήδη στις ΗΠΑ για τρία παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα που από καιρό είχε προγραμματίσει. 

Για να φανεί κάπως πιο ανταγωνιστική στα ματς με τους Μπρούκλιν Νετς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς «προσέλαβε» τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος με τη σειρά του ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με την προοπτική να πείσει κάποιον από τους οργανισμούς του ΝΒΑ που παρακολουθούσαν πως αξίζει μία ακόμα ευκαιρία στο πρωτάθλημα. Εκεί δηλαδή που αγωνίστηκε με αξιοσημείωτη παρουσία από το 2017 έως το 2021. Μέχρι που επέλεξε την Ευρώπη δηλαδή, αρχικά τη Μονακό και ακολούθως τον Παναθηναϊκό. 

Σακραμέντο: O Βεζένκοφ πήρε χρόνο και ρόλο - Σκόραρε, κάρφωσε και πήρε τα ριμπάουντ (vids)
NBA

09:32 - 20.10.2023

Σακραμέντο: O Βεζένκοφ πήρε χρόνο και ρόλο - Σκόραρε, κάρφωσε και πήρε τα ριμπάουντ (vids)

Οι Σακραμέντο Κινγκ τη μέρα που νίκησαν τους Γιούτα Τζαζ είδαν τον Σάσα Βεζένκοφ να ανταποκρίνεται σε ό,τι του ζητήθηκε, να ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα και να προσφέρει 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ένα μακρινό τρίποντο και μία συνεργασία που τον οδήγησε στο κάρφωμα ήταν δύο highlights του από τη φιλική αναμέτρηση.

Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε πολύ καλά και στο τρίτο και τελευταίο ματς κόντρα στους Τίμπεργουλβς είχε 26 πόντους και 7 ασίστ. Όπως αλήθεια είναι επίσης πως -προς το παρόν τουλάχιστον- κανένα αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από τους general managers των 30 ομάδων της κορυφαίας λίγκας δεν προέκυψε σε επίπεδο να του προσφερθεί ένα συμβόλαιο. Οι Λος Άντζελες Λέικερς που έχουν κενή θέση στο ρόστερ τον παρακολούθησαν στενά. Σκέφτηκαν πως μπορεί να βοηθήσει, αλλά τελικά επέλεξαν έναν άλλον παίκτη που επίσης αγωνιζόταν με την Μακάμπι Ραανανά

Πρόκειται για τον Κουιντάρι Ουίδερσπουν, τον 27χρονο γκαρντ, ο οποίος έχει παίξει 42 παιχνίδια στο ΝΒΑ με τους Σπερς και τους Ουόριορς, ενώ βρισκόταν στο ρόστερ της ομάδας από το Γκόλντεν Στέιτ στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του τελευταίου της πρωταθλήματος (2022). Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έπαιξε στο πρωτάθλημα της Κίνας και τώρα είναι συμπαίκτη του ΛεΜπρόν Τζέιμς, του Άντονι Ντέιβις και των υπόλοιπων Λιμνανθρώπων. Αντίθετα, ο Ντουέιν Μπέικον παραμένει ελεύθερος στην αγορά...