Ο Μπέικον πάτησε το παρκέ του ΝΒΑ
i

© photo by Mike Stobe / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπέικον πάτησε το παρκέ του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:00 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 13.10.2023

Με τον Ντουέιν Μπέικον στη σύνθεσή της και με μία αναμενόμενη ήττα (135-103) στο Μπρούκλιν από τους Νετς ξεκίνησε την περιοδεία της στις ΗΠΑ η Μακάμπι Ραανανά - Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού που αναζητά συμβόλαιο στο ΝΒΑ είχε 17 πόντους, ενώ για τους νικητές ο Μάικαλ Μπρίτζες έβαλε 6 τρίποντα και σταμάτησε στους 23 πόντους.

H ομάδα της ισραηλινής πόλης Ραανανά, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό το ταξίδι της στις ΗΠΑ. Μάλιστα, βρισκόταν ήδη εκεί όταν ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα η πολεμική επιχείρηση της Χαμάς στο Ισραήλ και ακολούθως τα αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας. Υπό το βαρύ (και ασήκωτο) κλίμα της σύρραξης που δημιουργεί θύματα, αθώα και ένοχα, η Μακάμπι μπήκε στo Barclay's Center του Μπρούκλιν για το πρώτο από τα τρία φιλικά που θα δώσει με ομάδες του ΝΒΑ

Μαζί της είχε και τις υπηρεσίες του Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος παραμένει ελεύθερος και συμφώνησε με την ομάδα του Ισραήλ να φορέσει τη φανέλα της, να την ενισχύσει σε αυτή την προσπάθεια έχοντας ως προσωπικό στόχο να θυμίσει στις ομάδες του «μαγικού πλανήτη» πως είναι διαθέσιμος. Και τα κατάφερε! Η Μακάμπι βέβαια ηττήθηκε από τους Νετς με 135-103, αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ, πρώην του Παναθηναϊκού και της Μονακό, έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση.

Έμεινε στο παρκέ για 28'20'' σούταρε με 50% (8/16 σουτ) και τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Τον ίδιο ακριβώς προσωπικό στόχο έχει και ο Μπρούνο Κομπόκλο, ο διεθνής Βραζιλιάνος φόργουορντ, ο οποίος αφού παράτησε στα... κρύα του λουτρού την ιταλική Βενέτσια με την οποία είχε συμφωνήσει το καλοκαίρι, φοράει και αυτός τη φανέλα της Μακάμπι Ραανανά και μέσω αυτής επιδιώκει να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Βέβαια, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά με τον Μπέικον, καθώς πήρε δύο περισσότερα ριμπάουντ (7), αλλά έμεινε στους 8 πόντους. 

Για τους Νετς πάντως, το παιχνίδι είχε περισσότερο εμπορικό ενδιαφέρον και όχι αγωνιστικό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Ο ηγέτης του συνόλου πάντως, ο Μάικαλ Μπρίτζες ήταν ενεργός και μάλιστα τελείωσε το παιχνίδι ως ο πρώτος σκόρερ. Έβαλε 23 πόντους με 6/13 τρίποντα, ενώ ο κόουτς Ζακ Βον ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος με τον Χάρι Τζάιλς.

NBA Preseason: Οι Μπουλς νίκησαν τους πρωταθλητές Νάγκετς μετά από δύο παρατάσεις - Τα αποτελέσματα και τα στιγμιότυπα των αγώνων
NBA

08:33 - 13.10.2023

NBA Preseason: Οι Μπουλς νίκησαν τους πρωταθλητές Νάγκετς μετά από δύο παρατάσεις - Τα αποτελέσματα και τα στιγμιότυπα των αγώνων

Επτά φιλικοί αγώνες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/10), λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου και οι Σικάγο Μπουλς σε ένα παιχνίδι που θύμισε... επίσημη μονομαχία νίκησαν έπειτα από δύο παρατάσεις τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς - Οι Φοίνιξ Σανς χωρίς τον Μπράντλεϊ Μπιλ νίκησαν το Πόρτλαντ του εντυπωσιακού rookie Σκουτ Χέντερσον.

Ο 25χρονος σέντερ, ο οποίος επιστρέφει στο ΝΒΑ μετά από μία χρονιά στην G-League, δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα στα πόδια του και συνεχίζει να έχει θέση στο rotation των Νετς. Έχει πάρει αρκετό χρόνο σε όλα τα φιλικά, ενώ τώρα είχε 16 πόντους με 8/10 σουτ και 10 ριμπάουντ.