Ο Μάικ Μπράουν βάζει προκλήσεις στον Βεζένκοφ - «Μελετάω το παιχνίδι και προσπαθώ να γίνω καλύτερος» είπε ο rookie των Κινγκς

Ο Μάικ Μπράουν βάζει προκλήσεις στον Βεζένκοφ - «Μελετάω το παιχνίδι και προσπαθώ να γίνω καλύτερος» είπε ο rookie των Κινγκς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:37 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 12.10.2023

Οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν και δεύτερο... δείγμα στα χέρια τους από τον Σάσα Βεζένκοφ και ο κόουτς Μάικ Μπράουν ναι μεν τον έβαλε στην πρώτη πεντάδα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό στο rotation που έχει στο μυαλό του. Ο 28χρονος Βούλγαρος πάντως, έχει εστιάσει στην ατομική του βελτίωση και στην προσαρμογή του στην ταχύτητα του ΝΒΑ.

Οι περιπέτειες ενός rookie στο ΝΒΑ περνούν από πολλά στάδια μέχρι να έρθει η καθιέρωση στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Πέραν από ελάχιστες περιπτώσεις κάθε σεζόν, που νεαροί αθλητές εμφανίζονται και μονομιάς πάνω τους στήνονται οι ομάδες (όπως με τους Σπερς και τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά), σχεδόν... πάντα η πορεία περιλαμβάνει σκαμπανεβάσματα, πισωγυρίσματα, αλλά και πολλές ευκαιρίες στις περιπτώσεις που αξίζουν.  

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι μία επένδυση για τους Σακραμέντο Κινγκς που εδώ και μήνες είχαν δείξει με πράξεις πόσο πολύ τον θέλουν στην ομάδα τους. Και τώρα που τον έχουν μαζί τους, έχουν εντυπωσιαστεί από τα προσόντα τους, αλλά στο ξεκίνημα τις διαδρομής προσπαθούν να αξιολογήσουν το επίπεδό του και να ελέγξουν το δείκτη της ετοιμότητάς του για δράση στον «μαγικό πλανήτη». Ειδικά όταν θα έρθει η ώρα των επίσημων παιχνιδιών της κανονικής διάρκειας. 

Στο πρώτο φιλικό ο κόουτς Μάικ Μπράουν τον είχε βάλει στο παιχνίδι στη μέση της τρίτης περιόδου και ο MVP της EuroLeague για το 2022-23 με τον Ολυμπιακό, τελείωσε το ματς όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε ούτε καν 12 λεπτά. Τότε, ο προπονητής του είχε πει πως «υπολογίζω πως θα είναι στην δεύτερη πεντάδα, μάλλον μπροστά από τον Κρις Ντουάρτε», αλλά είχε εξηγήσει πως «στο ξεκίνημα τη σεζόν δεν είναι βέβαιο ότι ο Σάσα θα βρίσκεται στο rotation». Και στο δεύτερο παιχνίδι, επειδή απουσίαζε ο Κίγκαν Μάρεϊ ο Μπράουν έβαλε τον 28χρονο φόργουορντ στην πρώτη πεντάδα κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς

«Όταν είχα ερωτηθεί την τελευταία φορά, είπα απλώς την αλήθεια», τόνισε ο Μπράουν, που έδωσε χρόνο και ευκαιρίες στον πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη, ο οποίος βέβαια ήταν άστοχος και τελείωσε το ματς με 7 πόντους και 3/10 σουτ. «Νομίζω ότι με ρωτήσατε τότε αν ο Σάσα είναι μέλος του rotation αυτή την στιγμή», θημήθηκε ο Μπράουν και «νομίζω ότι ήταν σωστ΄γ ερώτηση, αλλά δεν ξέρω την απάντηση. Ξέρω ότι ο Ντάβιον Μίτσελ θα είναι μέλος του rotation, όπως και ο Μαλίκ Μονκ, ο Τρέι Λάιλς και ο Τζαβέιλ ΜακΓκί. Θα είναι ο Σάσα; Δεν ξέρω. Είχαμε παίξει μόλις ένα παιχνίδι όταν ρωτήθηκα». 

Και τώρα που έχει ένα ακόμα δείγμα στα χέρια του, πρόσθεσε πως «δεν είμαι ένας προπονητής που θα πει σε έναν παίκτη ότι θα σε πάρουμε και θα παίζεις 30 λεπτά. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει στο παρκέ, γιατί έχουμε μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες και θέλουμε πολλές νίκες. Όταν προσπαθούσαμε να φέρουμε τον Βεζένκοβ στην ομάδα, αυτή ήταν μία από τις πρώτες κουβέντες που κάναμε. Του είπα ότι πρέπει να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής του». 

Ο Ντουέιν Μπέικον θα αγωνιστεί με ομάδα του Ισραήλ στα φιλικά επί αμερικάνικου εδάφους
REST OF THE WORLD

11:26 - 12.10.2023

Ο Ντουέιν Μπέικον θα αγωνιστεί με ομάδα του Ισραήλ στα φιλικά επί αμερικάνικου εδάφους

Η Μακάμπι Ραανανά την ώρα που στο Ισραήλ γίνεται πόλεμος βρίσκεται στις ΗΠΑ και θα παίξει τρία φιλικά: Με τους Μπρούκλιν Νετς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος θα προσπαθήσει με την απόδοσή του να προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΝΒΑ.

Αυτή ήταν μία ξεκάθαρη και ειλικρινής προσέγγιση από τον Μάικ Μπράουν που ο Βεζένκοφ την έχει σεβαστεί και την έχει αντιληφθεί. Γι' αυτό και μετά το δεύτερο παιχνίδι του με τους Σακραμέντο Κινγκς εστίασε στο γεγονός ότι «μέρα με την μέρα μελετώ το πώς παίζεται το παιχνίδι και προσπαθώ ώστε να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου». Επίσης έχει διακρίνει ήδη και την διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού, ενώ όπως σημείωσε «εδώ παίζουν πιο γρήγορα, η ταχύτητα είναι διαφορετική και πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτήν».