Βασικός και άστοχος ο Βεζένκοφ στην ήττα των Κινγκς απο τους Λέικερς (vids)

Βασικός και άστοχος ο Βεζένκοφ στην ήττα των Κινγκς απο τους Λέικερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:36 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 12.10.2023

Ο κόουτς Μάικ Μπράουν από τη στιγμή που δεν είχε διαθέσιμο τον Κίγκαν Μάρεϊ επέλεξε για την πρώτη πεντάδα των Κινγκς τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για 21'46'' και είχε 7 πόντους (3/10 σουτ), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο και οι Λέικερς νίκησαν (109-101) αν και δεν αγωνίστηκαν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις.

Ο ένας εκ των δύο βασικών και... αμετακίνητων απο την πρώτη πεντάδα φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς, δεν φόρεσε την αθλητική του περιβολή στο preseason (φιλικό) παιχνίδι κόντρα στους Λέικερς. Ο Κίγκαν Μάρεϊ έμεινε εκτός και τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Σάσα Βεζένκοφ

Αυτή ήταν η επιλογή του κόουτς Μάικ Μπράουν, ο οποίος ώρες πριν είχε εξηγήσει πως «μάλλον ο Σάσα προηγείται του Κρις Ντουάρτε στο rotation», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως «στο ξεκίνημα της σεζόν θα έχει σημαντικό ρόλο». Άλλωστε, αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των rookies του πρωταθλήματος και ο 28χρονος Βούλγαρος ήταν ο MVP της EuroLeague τη σεζόν που μας πέρασε, αλλά το ΝΒΑ είναι άλλη ιστορία και τελείωσε διαφορετική διαδικασία. 

Παρόλα αυτά, κόντρα στους Λέικερς, που δεν εμφάνισαν στο παρκέ ούτε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ούτε τον Άντονι Ντέιβις, ο Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 21'46''. Μόνο ο Ντομάντας Σαμπόνις (24'19'') και ο ΝτιΆρον Φοξ (24΄11'') έμειναν ενεργοί για μεγαλύτερο διάστημα από αυτόν, αλλά δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και να βοηθήσει την ομάδα να φθάσει στη νίκη. Η ομάδα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας νίκησε τους... πρωτευουσιάνους της πολιτείας με 109-101 και ο τέως παίκτης του Ολυμπιακού πήρε... πάνω του 10 προσπάθειες. Ευστόχησε στις τρεις εξ αυτών και μία φορά έξω από τη γραμμή του τριπόντου. 

Είχε συνολικά 7 πόντους με 2/6 δίποντα και 1/4 τρίποντα, ενώ πρόσθεσε στη στατιστική του 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Την ίδια ώρα που ο Σαμπόνις είχε μόλις 10 πόντους, αλλά 16 ριμπάουντ, ενώ ο Φοξ σταμάτησε στους 18 πόντους, μοιράζοντας ταυτόχρονα και πέντε ασίστ. Πάντως, ο Βεζένκοφ ναι μεν πήρε την θέση στους Starting Five από τον συμπαίκτη του Κρις Ντουάρτε, αλλά ο Καναδός ήταν πιο εύστοχος και πιο παραγωγικός. Έπαιξε ως αλλαγή του Βεζένκοφ και είχε 10 πόντους με 4/4 σουτ, δύο εκ των οποίων ήταν για τρεις πόντους. Επειδή πάντως, στον επιθετικό τομέα δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα οι Βασιλιάδες, τα πάντα στο rotation θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες θα ανταποκριθούν στα αμυντικά καθήκοντα και αυτό είναι κάτι που το έχουν καταλάβει. 

Από την άλλη πλευρά, οι Λέικερς είδαν τους δύο γκαρντ τους να συνεργάζονται άψογα και να βάζουν μαζί 39 πόντους. Οι 21 από τα χέρια του ΝτιΆντζελο Ράσελ και οι 18 από αυτά του Γκέιμπ Βίνσεντ. Άλλοι τρεις παίκτες κάλυψαν τα κενά της απουσίας των δύο σούπερ σταρ της ομάδας και από 13 πόντους πρόσθεσαν οι Ρούι Χατσιμούρα, Τορίν Πρινς και Κρίστιαν Γουντ.