Ο Ντίλον Μπρουκς των Ρόκετς επέστρεψε στον κλασικό του ρόλο - Χτύπησε τον Τάις στο... ευαίσθητο σημείο και αποβλήθηκε! (vid)

Ο Ντίλον Μπρουκς των Ρόκετς επέστρεψε στον κλασικό του ρόλο - Χτύπησε τον Τάις στο... ευαίσθητο σημείο και αποβλήθηκε! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:30 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 11.10.2023

Το βιογραφικό του στο ΝΒΑ είναι γεμάτο από αντιαθλητικά φάουλ και ο Ντίλον Μπρουκς με αυτή του την τακτική έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πιο μισητούς παίκτες, αλλά και ένας από τους πιο... ακριβοπληρωμένους. Στο πρώτο του ματς με τους Χιούστον Ρόκετς αποβλήθηκε στο τέταρτο λεπτό και αφού πρώτα χτύπησε των Ντάνιελ Τάις των Πέισερς όταν εκείνος δεν το περίμενε...

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Ντίλον Μπρουκς με τον Καναδά έκανε μεγάλη αίσθηση. Βέβαια, ως σύνολο η χώρα του είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από τη συμμετοχή στο μικρό τελικό, αλλά εκεί ήταν που ολοκληρώθηκε η πορεία της με μία σπουδαία νίκη επί των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Μπρουκς δεν ήταν απλώς ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα που έκρινε την τρίτη θέση της διοργάνωσης, αλλά έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ήταν ουσιαστικά ο... τιμωρός της Team USA και ο άνθρωπος που πέταξε εκτός μεταλλίων μία ομάδα που ξεκίνησε την πορεία της σκεπτόμενη μόνο το χρυσό! 

Η αλήθεια είναι ότι έχει βάλει και στο ΝΒΑ «τριαντάρες», αλλά το σκοράρισμα δεν είναι η βασική του αρμοδιότητα. Δεν ήταν ούτε στο Μέμφις και δεν θα είναι ούτε τη νέα σεζόν στο Χιούστον. Διότι, η βασική του ενασχόληση είναι η άμυνα και γι' αυτό τον επέλεξε για τους Ρόκετς ο κόουτς Ιμέ Ουντόκα. Αυτός θα καλείται να μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας και προσωπικός του στόχος είναι να τον κάνει να υποφέρει. Ειδικά, όταν απέναντί του είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον οποίο έχουν beef, αλλά και όποιος βρεθεί στον δρόμο του. 

Αυτή τη φορά ο άτυχος ήταν ο Ντάνιελ Τάις. Ο Μπρουκς συνάντησε σε ένα σκριν τον Γερμανό κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης των Ρόκετς με τους Ιντιάνα Πέισερς και τον... δίπλωσε από τον πόνο, αφού πρώτα τον χτύπησε στην ευαίσθητη περιοχή! 

Ήταν μόλις το τέταρτο λεπτό του αγώνα και οι διαιτητές σταμάτησαν το παιχνίδι για να δουν στο video της φάση. Την είδαν, διήκριναν ξεκάθαρα την πρόθεση του Ντίλον Μπρουκς να χτυπήσει τον αντίπαλό του και τον απέβαλαν πριν προλάβει καν να ιδρώσει. Εν τέλει, οι Ρουκέτες νίκησαν χωρίς τις υπηρεσίες του, αλλά το θέμα είναι πως ο 27χρονος φόργουορντ έδειξε πως είναι έτοιμος για να ταλαιπωρήσει αρκετούς παίκτες και να τους χτυπήσει ύπουλα -όπως συνηθίζει- και στην έβδομη σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα. 

Ο κόουτς Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της σεζόν»
NBA

09:55 - 11.10.2023

Ο κόουτς Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της σεζόν»

Στο Σακραμέντο όλοι αντιλαμβάνονται τα προσόντα του Σάσα Βεζένκοφ και ο κόουτς Μάικ Μπράουν είναι ενθουσιασμένος μαζί του. Τον σκέφτεται ως «μέλος της δεύτερης πεντάδας μας», αντί του Κρις Ντουάρτε, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν -όπως αρκετοί rookies- ο προπονητής των Κινγκς εξήγησε πως «δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι το rotation».

Πάντως, και ο ίδιος έχει αποδεχθεί τον ρόλο του και όλους τους χαρακτηρισμούς που τον συνοδεύουν. Μετά το παιχνίδι με τους Πέισερς και αφού ρωτήθηκε για την αποβολή του επανέλαβε αυτό που είχε πει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποδεχόμενος τον ρόλο του... κακού! Όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κύπελλου τόνισε και πάλι πως πλέον «το όνομά μου είναι Ντίλον ο παλιάνθρωπος».