Ο Ντίλον Μπρουκς ήταν ο τιμωρός των ΗΠΑ και όλων όσων τον αμφισβήτησαν στο ΝΒΑ - Τα στιγμιότυπα της ιστορικής του εμφάνισης
i

© photo by Ezra Acayan / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντίλον Μπρουκς ήταν ο τιμωρός των ΗΠΑ και όλων όσων τον αμφισβήτησαν στο ΝΒΑ - Τα στιγμιότυπα της ιστορικής του εμφάνισης

Γιώργος Γαβριλάκης 14:50 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 10.09.2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία ο Καναδάς νίκησε τις ΗΠΑ και (επίσης) για πρώτη φορά κατακτήθηκε από τους Βορειοαμερικανούς μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ντίλον Μπρουκς των Χιούστον Ρόκετς ήταν ο τιμωρός των ΝΒΑer συναδέλφωντου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έβαλε 39 πόντους και απάντησε σε όλους όσους πίστευαν πως όταν τον έδιωξαν οι Μέμφις Γκρίζλις δεν θα έβρισκε ομάδα στο υψηλό επίπεδο.

Δεν πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του απλώς γιατί έτυχε να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες. Ο Ντίλον Μπρουκς είχε κίνητρο, απλώς το κίνητρό του τον οδήγησε σε μία σεληνιασμένοι εμφάνιση: Έκανε ρεκόρ καριέρας με 39 πόντους και με 7 εύστοχα τρίποντα σε σύνολο οκτώ προσπαθειών! 

Απέναντι στους NBAers που συνθέτουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και που όλους ο Καναδός φόργουορντ τους γνωρίζει από πολύ καλά έως άριστα, έκανε μία απίστευτη performance και οδήγησε την χώρα του στο βάθρο. Αν και προσδοκούσε το χρυσό μετάλλιο, τελικά χάρηκε με το χάλκινο. Κυρίως, όμως πανηγύρισε επειδή οι αντίπαλοί του ξέμειναν στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα φύγουν με άδεια χέρια από τη Μανίλα των Φιλιππίνων. 

© Fiba

Ο Ντίλον Μπρουκς δεν έχει προσωπικά με όλους τους ΝΒΑers, αλλά έχει κόντρα με τους περισσότερους από αυτούς. Αν το σύνολο της λίγκας ψήφιζε για το ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός παίκτης, τότε ο Καναδός μάλλον θα έβγαινε από την... πρώτη Κυριακή με συντριπτική πλειοψηφία. Ο λόγος που δεν τον γουστάρουν, ειδικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, είναι ο δυναμικός -έως και αντιαθλητικός καμιά φορά- τρόπος που αμύνεται. 

Στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όμως, νίκησε τις ΗΠΑ με τα μακρινά του σουτ, όχι με την άμυνα. Άλλωστε, άμυνα δεν έπαιξε κανένας και αυτό αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ: 127-118. 

Από την αμφισβήτηση στην... τιμωρία

Ο βασικός λόγος που ο 27χρονος φόργουορντ εισπράττει πλέον οκταψήφιο ετήσιο μισθό είναι ο δυναμισμός του όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλα στα χέρια. Στον «μαγικό πλανήτη» αναλαμβάνει πάντα τις δύσκολες αποστολές και μαρκάρει πάντα τον καλύτερο παίκτη της ομάδας που βρίσκεται απέναντί του. Το ίδιο έκανε στο Μέμφις, το ίδιο θα κάνει και τη νέα σεζόν με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς. 

O Ντίλον Μπρουκς βγάζει το ψωμί του στο ΝΒΑ από το 2017, αλλά όταν οι Γκρίζλις πριν καν ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν τον ενημέρωσαν πως δεν σκοπεύουν να του δώσουν νέο συμβόλαιο, υπήρξαν αρκετοί αναλυτές του κορυφαίου πρωταθλήματος που θεώρησαν πως είναι υπερτιμημένος και πως ίσως το παιχνίδι του να μην ανήκει καν στο επίπεδο του ΝΒΑ. 

«Καυτός» Ντίλον Μπρουκς στο Sportal: «Είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στον κόσμο!»
FIBA WORLD CUP

16:59 - 07.09.2023

«Καυτός» Ντίλον Μπρουκς στο Sportal: «Είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στον κόσμο!»

Ο παίκτης που ο κόσμος λατρεύει να μισεί, αποκλειστικά στο Sportal! Ο Ντίλον Μπρουκς στέλνει μήνυμα ενόψει του ημιτελικού με την Σερβία, εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη και δηλώνει χωρίς περιστροφές «είμαι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός στον κόσμο».

Οι κακεντρεχείς έλεγαν πως το σύντομα θα παίζει βρίσκεται στην... Κίνα και όχι στον «μαγικό πλανήτη». Κάπως ακραία προσέγγιση για έναν παίκτη με 14,5 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του (το 2021-22 είχε 18,4) και με μία δεδομένη αμυντική αξία και ένα όχι συνεπές, σίγουρα αξιόπιστο μακρινό σουτ. 

Τότε εμφανίστηκαν οι Ρόκετς και τον απέκτησαν. Μάλιστα, η απόφαση της ομάδας του Τέξας να του προσφέρει 80 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια, χλευάστηκε από αρκετούς αναλυτές της λίγκας. Αρκετοί ήταν αυτοί που την έκριναν ως μία τραγική επιλογή της διοίκησης. Κάπως, έτσι η εμφάνισή του στον μικρό τελικό ήταν μία «απάντηση» σε όσους σκέφτηκαν πως δεν είναι δα και κάποιος ξεχωριστός παίκτης. Απλώς ένας αμυντικός που δεν φοβάται να χτυπήσει τον αντίπαλο και τίποτα παραπάνω... 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.