Ο Ντίλον Μπρουκς χτύπησε τον ΛεΜπρόν στην... ευαίσθητη περιοχή και αποβλήθηκε (vid)

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λέικερς

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντίλον Μπρουκς χτύπησε τον ΛεΜπρόν στην... ευαίσθητη περιοχή και αποβλήθηκε (vid)

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 11:32 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Στα πρώτα επτά δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντίλον Μπρουκς πρόλαβε να αποβληθεί, αφού πρώτα είχε χτυπήσει Λεμπρόν Τζέιμς στα γεννητικά όργανα και οι διαιτητές εντόπισαν την πρόθεσή του.

Πρόωρα τελείωσε για τον Ντίλον Μπρουκς το Game 3 των playoffs ανάμεσα στους Λέικερς και τους Γκρίζλις, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη των Λιμνανθρώπων και το προβάδισμά τους με 2-1 στη σειρά της δυτικής περιφέρειας. 

Ο φόργουορντ του Μέμφις, που έχει χτυπήσει ύπουλα και εριστικά αρκετούς παίκτες του ΝΒΑ αυτή τη φορά το έκανε στον σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς και οι διαιτητές τον απέβαλαν μετά από μόλις 7 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν απλό φάουλ, καθώς ο Μπρουκς με το αριστερό του χέρι χτύπησε τον Τζέιμς στην ευαίσθητη περιοχή, ενώ ο τελευταίος προσπαθούσε να οργανώσει μία επίθεση. 

Οι Μπακς πλέον κάνουν προσευχές για άμεση επιστροφή του Γιάννη - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

09:46 - 23.04.2023

Οι Μπακς πλέον κάνουν προσευχές για άμεση επιστροφή του Γιάννη - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Στο δεύτερο παιχνίδι με τους Χιτ κατάφεραν να διαχειριστούν την απουσία του Αντετοκούνμπο, αλλά στο τρίτο ματς οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν τον έλεγχο, ηττήθηκαν και πλέον οι Φλόγες προηγούνται με 2-1 - Οι Σίξερς ξεμπέρδεψαν με... sweep από τους Νετς και ξεκουράζονται μέχρι να προκύψει ο αντίπαλός τους.

Ο 38χρονος πονούσε και έμεινε στο παρκέ πεσμένος για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι που συνήλθε. Οι διαιτητές του αγώνα αφού εξέτασαν τη φάση, δεν χρειάστηκαν να το σκεφτούν πολύ για να του χρεώσουν αντιαθλητικό δάουλ επιπέδου 2 και να του δείξουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια. 

Είναι η τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν που ο Μπρουκς αποβάλλεται και η δεύτερη στην καριέρα του που κάτι τέτοιο συμβαίνει στα playoffs μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Δύσης απέναντι στους Ουόριορς πέρσι, για σκληρό φάουλ στον Γκάρι Πέιτον ΙΙ. Τότε είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός αγώνα. 

Η κόντρα πάντως, ανάμεσα στον Ντίλον Μπρουκς και στον ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε ξεκινήσει αρκετές ώρες πριν τη συγκεκριμένη αναμέτηρση όταν ο Καναδός είχε μιλήσει υποτιμητικά προς το πρόσωπο του ΛεΜπρόν. Είχε πει πως πλέον «είναι ένας γέρος και δεν θα τον σεβαστώ μέχρι να μου βάλει 40 πόντους». Ο King σε δική του τοποθέτηση είπε πως «ασχολείται με αηδίες» και είχε σκοπό να κάνει τον Μπρουκς να σωπάσει με την αγωνιστική του παρουσία, όχι με τα λόγια. 

Tα φετινά play offs έχουν σημαδευτεί από σκληρές ενέργειες και αποβολές. Στη σειρά Φιλαδέλφεια Σίξερς με τους Μπουκλιν Νετς που έχει ήδη ολοκληρωθεί ο Τζοέλ Εμπίντ είχε κλωτσήσει τον Νικ Κλάξτον στο τρίτο λεπτό του Game 3 γλιτώνοντας την αποβολή, την ίδια τύχη έλπιζε να είχε ο Τζέιμς Χάρντεν όταν χτύπησε τον Ο'Νιλ στα γεννητικά όργανα, αλλά η απόφαση ήταν διαφορετική με αποτέλεσμα να πάρει εκείνος την αποβολή.