Με triple double του Γιόκιτς οι Νάγκετς έκαναν το 3-0 στη σειρά με τους Τίμπεργουλβς (vid)

Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Με triple double του Γιόκιτς οι Νάγκετς έκαναν το 3-0 στη σειρά με τους Τίμπεργουλβς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:24 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 22.04.2023

Ο ακαταμάχητος Νίκολα Γιόκιτς και η παρουσία του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ εξαφάνισαν τα... όποια όνειρα των Τίμπεργουλβς και η τεράστια προσπάθεια τους Άντονι Έντουαρντς δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω πέραν από την τρίτη ήττα σε τρία παιχνίδια κόντρα στους Νάγκετς.

Δεν ήταν τυχαία η πορεία των Ντένβερ Νάγκετς μέχρι την κορυφή της Δύσης στην κανονική περίοδο. Με τον Νίκολα Γιόκιτς στο παρκέ και αρκετό ταλέντο να τον περιστοιχίζει οι Σβόλοι παραμένουν και στα play offs κυριαρχικοί. Τουλάχιστον στην πρώτη φάση οι Τίμπεργουλβς δεν μπορούν να τους αντισταθούν σε καμία περίπτωση. Μετά τις δύο νίκες τους στο Ντένβερ, αυτή τη φορά επικράτησαν και στη Μινεσότα: 120-111

Παρά το γεγονός, ότι ο Άντονι Έντουαρντς το έχει πάρει προσωπικά και μετά τους 41 πόντους του στο δεύτερο παιχνίδι, αυτή τη φορά σημείωσε 36 και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε οι Λύκοι να αιφνιδιάσουν. Ο Γιόκιτς με ένα ισχυρό triple double (20 πόντοι με 9/13 σουτ, 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ) και παρέα με τους 25 πόντους του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους. 

Στο Madison οι Νικς έκαναν... σεμινάριο άμυνας στους Καβαλίερς και πήραν ξανά προβάδισμα (vids)
NBA

07:53 - 22.04.2023

Στο Madison οι Νικς έκαναν... σεμινάριο άμυνας στους Καβαλίερς και πήραν ξανά προβάδισμα (vids)

Οι Νικς διέλυσαν με 99-79 τους Καβαλίερς στη Νέα Υόρκη, έπαιξαν την άμυνα που ζητάει ο κόουτς Τιμποντό και πλέον δείχνουν ικανοί να περάσουν γύρο στα play off για πρώτη φορά μετά το 2013.

Πέραν του Έντουαρντς, η Μινεσότα βρήκε πόντους (27 για την ακρίβεια) και από τον Καρλ Άντονι-Τάουνς, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 18. Κανείς άλλος όμως, δεν βοήθησε ουσιαστικά, την ίδια ώρα που οι Νάγκετς είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Τζαμάλ Μάρεϊ να προσφέρει 18 και να συμπληρώνει την στατιστική του με 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ειδικά ο Μάρεϊ, που δείχνει πλέον ανεπηρέαστος από τραυματισμούς του πρόσφατου παρελθόντος, θεωρείται ένας παίκτης ο οποίος μπορεί συντροφεύοντας τον Γιόκιτς να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τους τελικούς. Προς το παρόν όμως, ως σύνολο θέλουν να... σκουπίσουν με 4-0 τους Τίμπεργουλβς και τους απομένει μία νίκη για να συμβεί αυτό.