O Mάλκολμ Μπρόγκτον των Σέλτικς βραβεύθηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης (vid)

Μάλκολμ Μπρόγκτον

i

© photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

O Mάλκολμ Μπρόγκτον των Σέλτικς βραβεύθηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:09 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 21.04.2023

Ερχόμενος από τον πάγκο κάνει τη διαφορά για τους Σέλτικς και ο Μάλκολμ Μπόγκτον γι' αυτό του τον ρόλο και τη συνεισφορά αναδείχθηκε καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος. Δεύτερος στην ψηφοφορία ήταν ο Ιμάνιουελ Κουίκλι των Νικς και τρίτος (και παραπονεμένος) ο Μπόμπι Πόρτις των Μπακς.

H καριέρα του δεν ξεκίνησε με λάμψη. Άλλωστε, ήταν Νο 36 στο Draft του 2016, αλλά με το που εμφανίστηκε στο γήπεδο -με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς στην αρχή της καριέρας του- έδειξε τις διαθέσεις του. Ως παίκτης των Ελαφιών και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε αίσθηση της τριετία 2016-19. Μετά στην Ιντιάνα απέκτησε ηγετικό ρόλο, αλλά αποχώρησε όταν οι Πέισερς επέλεξαν να δώσουν τα κλειδιά της ομάδας στον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Πλέον, στη Βοστώνη ο Μάλκολμ Μπρόγκτον ασχολείται με την ουσία, όχι με το «φαίνεστε». 

Έρχεται από τον πάγκο για τους Σέλτικς με το σκοπό... να τους δώσει το πρωτάθλημα. Όταν ξεκουράζονται οι σούπερ σταρς, ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν, αναλαμβάνει δράση. Φέτος στην πρώτη του σεζόν με τους Σέλτικς έκανε ό,τι ακριβώς του ζήτησαν. Τελείωσε την κανονική περίοδο με 14,9 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ. Αυτές του οι επιδόσεις και η αποτελεσματικότητα σε ομαδικό επίπεδο του προσέφεραν την τιμητική διάκριση του καλύτερου έκτου παίκτη της χρονιάς. 

Ασταμάτητος ο Κάρι και απίστευτος ο Λούνεϊ στην πρώτη νίκη των Ουόριορς επί των Κινγκς (vid)
NBA

08:32 - 21.04.2023

Ασταμάτητος ο Κάρι και απίστευτος ο Λούνεϊ στην πρώτη νίκη των Ουόριορς επί των Κινγκς (vid)

Ο Στέφεν Κάρι με 36 πόντους και ο Κέβον Λούνεϊ με 20 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησαν τους πρωταθλητές Ουόριορς στη νίκη με 114-97 επί των Κινγκς. Έτσι μείωσαν σε 1-2 τη σειρά του πρώτου γύρου και το Σακραμέντο αντιλήφθηκε πως στο Γκόλντεν Στέιτ το έργο του θα είναι δύσκολο.

Ο Μπόμπι Πόρτις των Μπακς που διεκδίκησε το βραβείο έχει ένα... παράπονο καθώς είχε 14,1 πόντους και 9,6 ριμπάουντ την ώρα που η ομάδα του είχε το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος, αλλά ο Μπρόγκτον ήταν αυτός που κέρδισε τους... ψηφοφόρους. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως ο συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο δεν τερμάτησε ούτε δεύτερος στη σχετική λίστα. Ήταν τρίτος, με τον Ιμάνιουελ Κουίκλι των Νικς να καταδιώξει τον Μπόγκντον μέχρι την τελευταία στιγμή στη διαδικασία της ψηφοφορίας. 

Πλέον, έχουν ξεκαθαριστεί και ανακοινωθεί (σχεδόν) όλα τα βραβεία. Προπονητής της χρονιάς είναι ο Μάικ Μπράουν, καλύτερος αμυντικός ο Τζάρετ Τζάκσον Τζούνιορ, καλύτερος rookie ο Πάολο Μπαντσέρο (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα), Clutch Player ο ΝτιΆρον Φοξ, οπότε ουσιαστικά μένει αυτό του MVP και ο Τζοέλ Εμπίντ των Σίξερς το περιμένει πως και πως...