Οι Χοκς με τη συνεργασία Γιανγκ-Μάρεϊ κατέστρεψαν την άμυνα των Σέλτικς και νίκησαν στην Ατλάντα (vid)

Ντεζούντε Μάρεϊ

i

© photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Οι Χοκς με τη συνεργασία Γιανγκ-Μάρεϊ κατέστρεψαν την άμυνα των Σέλτικς και νίκησαν στην Ατλάντα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:39 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:42 - 22.04.2023

Στο τρίτο παιχνίδι της ανατολικής σειράς, οι Χοκς που έχασαν τα δύο πρώτα παιχνίδια στη Βοστώνη, επέστρεψαν στην Ατλάντα και με μία σπουδαία νίκη (130-122) μείωσαν σε 2-1. Ο Τρέι Γιανγκ με 32 πόντους και ο Ντεζούντε Μάρεϊ με 25 έκαναν τη διαφορά.

O Τρέι Γιανγκ δεν χάνει ποτέ την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, άσχετα αν έχει κάνει ένα ή και διαδοχικά άσχημα παιχνίδια. Αργά ή γρήγορα... απαντάει, με το παιχνίδι και το στυλ του. Οι Σέλτικς σίγουρα κατάλαβαν πως οι Ατλάντα Χοκς, που πριν από δύο χρόνια έφθασαν στους τελικούς της Ανατολής, δεν είναι... αμελητέα ποσότητα. 

Ο 25χρονος πόιντ γκαρντ και σούπερ σταρ με 32 πόντους και 9 τελικές πάσες οδήγησε τα Γεράκια στην εντός έδρας νίκη με 130-122 και αυτή ήταν η πρώτη τους επιτυχία στη σειρά με τους Κέλτες, που είχαν νικήσει (με σχετική άνεση είναι η αλήθεια) τα πρώτα δύο παιχνίδια στη Βοστώνη

Τώρα, τα εμπόδια φάνηκαν αξεπέραστα και αρκετά από αυτά στήθηκαν με πρωτοβουλία και του Ντεζούντε Μάρεϊ, ο οποίος ολοκλήρωσε το έργο του με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Το δίδυμο των γκαρντ για τους Χοκς έκανε σπουδαία δουλειά, ενώ και ο... πάγκος λειτούργησε με εξαιρετικό τρόπο. 

O Mάλκολμ Μπρόγκτον των Σέλτικς βραβεύθηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης (vid)
NBA

09:09 - 21.04.2023

O Mάλκολμ Μπρόγκτον των Σέλτικς βραβεύθηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης (vid)

Ερχόμενος από τον πάγκο κάνει τη διαφορά για τους Σέλτικς και ο Μάλκολμ Μπόγκτον γι' αυτό του τον ρόλο και τη συνεισφορά αναδείχθηκε καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος. Δεύτερος στην ψηφοφορία ήταν ο Ιμάνιουελ Κουίκλι των Νικς και τρίτος (και παραπονεμένος) ο Μπόμπι Πόρτις των Μπακς.

Ειδικά, αν υπολογίσει κανείς ότι τρεις παίκτες που ήρθαν από εκεί κατάφεραν να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων: Οι Σαντίκ Μπέι και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσαν από 15 πόντους και είχαν συνολικά 11/15 σουτ -εκ των οποίων τα 6/7 ήταν τρίποντα. Επίσης, ο 21χρονος Τζέιλεν Τζόνσον πρόσθεσε 10 πόντους και η συνολική παρουσία των Ατλάντα Χοκς ήταν εξαιρετική. 

Για τους Σέλτικς, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 29 πόντους και ο Μάρκους Σμαρτ πρόσθεσε 24. Την ίδια ώρα ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν άστοχος (15 πόντους με 7/15 σουτ, εκ των οποίων 0/4 τρίποντα) και η τρίτη πηγή παραγωγής πόντων ήρθε από τον Μάλκολμ Μπόγκτον, ο οποίος σταμάτησε στους 17. Η επίθεση λειτούργησε, αλλά η άμυνα καταστράφηκε από τους Τρέι Γιανγκ και Ντεζούντε Μάρεϊ.