Το play in τουρνουά που πρότεινε ο Ιτούδης στην Euroleague, αύξησε κατά 5% τη θεαματικότητα στο ΝΒΑ
i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Το play in τουρνουά που πρότεινε ο Ιτούδης στην Euroleague, αύξησε κατά 5% τη θεαματικότητα στο ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:54 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 19.04.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει σημειώσει ένα... πρόβλημα στη διαδικασία πρόκρισης των ομάδων στα play offs της Euroleague και έδειξε τον δρόμο μέσω του ΝΒΑ που φέτος είδε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος μέσα από το play in tournament που έχει καθιερώσει.

Τη μέρα που ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Euroleague o κόουτς Δημήτρης Ιτούδης, αν και η Φενέρμπαχτσε προκρίθηκε, θεώρησε δίκαιο να εκφράσει τη σκέψη του. Και αυτή αφορούσε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πλέον αγωνίζονται 18 ομάδες, αλλά η πρόκριση αφορά μόνο τους οκτώ. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός διατύπωσε της πεποίθησή του ότι η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά, για λόγους αύξησης του ενδιαφέροντος από πλευράς φιλάθλων και για λόγους... δεύτερης ευκαιρίας στις ομάδες, ένα play in tournament. Όμοιο ή παρεμφερές με αυτό που έχει καθιερώσει το ΝΒΑ. 

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η απευθείας πρόκριση των ομάδων στα play offs αφορά τους έξι πρώτους κάθε περιφέρειας, που αποτελείται από 15 ομάδες η κάθε μία. Όσοι τερματίζουν στις θέσεις 7-10 δίνουν μάχη μέσω... μπαράζ για τις δύο έξτρα θέσεις της post season, άρα με την πρόκριση στα play offs ασχολούνται οι 20 από τις 30 ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα. 

Με ή χωρίς Αντετοκούνμπο, οι Μπακς ετοιμάζονται για τη νίκη - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

09:01 - 19.04.2023

Με ή χωρίς Αντετοκούνμπο, οι Μπακς ετοιμάζονται για τη νίκη - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Αυτό που έκανα οι Καβαλίερς και οι Σανς θα επιδιώξουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4) οι Μιλγουόκι Μπακς: Να ισοφαρίσουν τη σειρά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν προπονείται, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι με τους Μαϊάμι Χιτ, που έκαναν το break και προηγούνται με 1-0.

Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το 2020 στη σεζόν της «φούσκα» του Covid και πλέον έχει πάρει τη μόνιμη θέση της στο πρόγραμμα. Μάλιστα, φέτος το ΝΒΑ εξήγαγε και τα πρώτα στατιστικά συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, το play in tournament από το οποίο προκρίθηκαν στην Ανατολή οι Ατλάντα Χοκς και οι Σικάγο Μπουλς και στη Δύση οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, το παρακολούθησαν 2,64 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα του ESPN και του TNT. 

Μάλιστα, αυτό το νούμερο περιλαμβάνει αύξηση ενδιαφέροντος κατά 5% σε σχέση με την περασμένη σεζόν και σε αυτό ναι μεν έπαιξε τον ρόλο του η παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς και των Λέικερς στο τουρνουά, αλλά η ουσία είναι πως ο Ιτούδης επιβεβαιώθηκε μέσω της έρευνας του «μαγικού πλανήτη». 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από την τηλεόραση καταμετρήθηκε και η ανταπόκριση του κόσμου για τα μπαράζ περιλαμβάνει και τις 441 εκατομμύρια θεάσεις μέσω αναρτήσεων στα social meda και σε αυτή την περίπτωση αναφερόμαστε σε αύξηση της τάξεως του 63%.