Με ή χωρίς Αντετοκούνμπο, οι Μπακς ετοιμάζονται για τη νίκη - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Dylan Buell / Getty Images / Ideal Images

Με ή χωρίς Αντετοκούνμπο, οι Μπακς ετοιμάζονται για τη νίκη - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 19.04.2023

Αυτό που έκανα οι Καβαλίερς και οι Σανς θα επιδιώξουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4) οι Μιλγουόκι Μπακς: Να ισοφαρίσουν τη σειρά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν προπονείται, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι με τους Μαϊάμι Χιτ, που έκαναν το break και προηγούνται με 1-0.

Οι ισορροπίες επανήλθαν για τους γηπεδούχους. Και στο Κλίβελαντ και στο Φοίνιξ. Οι Καβς έχασαν το πρώτο ματς από τους Νικς, μαζί απώλεσαν και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι τα κατάφεραν και ισοφάρισαν τη σειρά. 

Το ίδιο έπραξαν και οι Σανς που με πρωταγωνιστές τους Μπούκερ και Ντουράντ νίκησαν εύκολα τους Κλίπερς, από τους οποίους είχαν χάσει στην πρεμιέρα. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4) οι Μιλγουόκι Μπακς θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Έχασαν στο πρώτο παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια. Με ή χωρίς τον Greek Freak απαιτείται η νίκη για τα Ελάφια, διότι σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος του πρόωρου αποκλεισμού θα αρχίσει να εμφανίζεται εντόνως. 

Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος χτύπησε στη μέση ύστερα από άσχημη πτώση, δεν προπονείται τις τελευταίες μέρες, αλλά στην πραγματικότητα απλώς... προφυλάσσει το σώμα του. Οι εξετάσεις του ήταν «καθαρές» και οι Μπακς έχουν την αισιοδοξία πως θα αγωνιστεί κανονικά στο δεύτερο παιχνίδι. Μέχρι όμως, να επιβεβαιωθεί αυτό θα έχουν την σχετική αγωνία. 

O Αντετοκούνμπο και ο Μοράντ τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός... κανονισμού, που πλέον είναι υπό αμφισβήτηση (vids)
NBA

14:06 - 18.04.2023

O Αντετοκούνμπο και ο Μοράντ τραυματίστηκαν εξαιτίας ενός... κανονισμού, που πλέον είναι υπό αμφισβήτηση (vids)

Ο Τζα Μοράντ ίσως χάσει το υπόλοιπο των play offs, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη... γλίτωσε και το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Χιτ. Και οι δύο χτύπησαν με παρόμοιο τρόπο και λόγω της επιτρεπόμενης προσπάθειας των αμυντικών να πάρουν επιθετικό φάουλ έξω από το ημικύκλιο της ρακέτας.

Την ίδια που... τρώει και τους Μέμφις Γκρίζλις για τον Τζα Μοράντ, ο οποίος τραυματίστηκε με πανομοιότυπο τρόπο με τον Αντετοκούνμπο, αλλά σε διαφορετικό σημείο του σώματός του. 

Ο καρπός του νεαρού σταρ των Μέμφις Γκρίζλις πονάει ακόμα, αλλά ευτυχώς δεν τον έσπασε, όπως αρχικά οι φόβοι είχαν... υποδείξει. Πρόκειται για έναν τραυματισμό που ήρθε να επιβαρύνει ένα προϋπάρχουν πρόβλημα και αυτό κάνει την κατάστασή του σοβαρή. Μάλιστα, οι Αρκούδες έχασαν το πρώτο ματς στην έδρας του από τους Λέικερς και -όπως και οι Μπακς- δεν έχουν πολλά περιθώρια. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Τετάρτης (19/4)

Μπόστον Σέλτικς (2) - Ατλάντα Χοκς (0): 119-106
Κλίβελαντ Καβαλίερς (1) - Νιου Γιορκ Νικς (1): 107-90
Φοίνιξ Σανς (1) - Λ.Α. Κλίπερς (1): 123-109

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Πέμπτης (20/4)

02:30 / Μέμφις Γκρίζλις (0) - Λ.Α. Λέικερς (1)
04:00 / Μιλγουόκι Μπακς (0) - Μαϊάμι Χιτ (1)
05:00 / Ντένβερ Νάγκετς (1) - Μινεσότα Τίμπεργουλβς (0)

ΝΒΑ Play Οffs 2023