Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς είναι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (vid)

Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς είναι ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 18.04.2023

Στα 23 του χρόνια, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις Γκρίζλις με τις 3 τάπες του ανά αγώνα πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος στην ιστορία που τα καταφέρνει και ο πρώτος των Αρκούδων μετά τον Μαρκ Γκασόλ.

Στα 23 του αποτελεί μία σπουδαία δύναμη κοντά στο καλάθι. Χωρίς αυτόν οι Μέμφις Γκρίζλις δεν θα είχαν την τρίτη καλύτερη άμυνα (δεχόμενοι 110,7 πόντους μέσο όρο), ούτε θα... έτρεμαν στοιχειωμένα ρεκόρ αμυντικών επιδόσεων. Ειδικά, τα μπλοκ είναι η αρμοδιότητά του και το πάθος τους. 

Τελείωσε με 3 τάπες ανά αγώνα κάτι που είχε να συμβεί από την αποχή του Χακίμ Ολάζουον, ενώ φέτος έκανε και το ατομικό του ρεκόρ με 8 κοψίματα σε ένα ματς. Η έφεσή του σε αυτόν τον τομέα ήταν ένα κεντρικό σημείο που «ανάγκασε» τους ειδικούς να του δώσουν το βραβείο και το ΝΒΑ έκανε την ανακοίνωση: «Ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ παίρνει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς». Καμία έκπληξη! 

Οι Κινγκς παίζουν μία ταχύτητα πάνω και οι Ουόριορς έχασαν και το δεύτερο ματς στο Σακραμέντο (vid)
NBA

08:20 - 18.04.2023

Οι Κινγκς παίζουν μία ταχύτητα πάνω και οι Ουόριορς έχασαν και το δεύτερο ματς στο Σακραμέντο (vid)

Στο Σακραμέντο οι Κινγκς είχαν τον απόλυτο έλεγχο, νίκησαν τους Ουόριορς με 114-106, έκαναν το 2-0 και τώρα πάνε στο Γκόλντεν Στέιτ για να δουν αν όντως είναι ανώτεροι από τους πρωταθλητές. Οι Σαμπόνις και Φοξ πάντως, φαντάζουν ακαταμάχητοι!

Ο Τζάκσον πάντως, πέραν από άξιος είναι και ο δεύτερος νεαρότατος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατακτά τη συγκεκριμένη ατομική διάκριση. Και αυτό γιατί είναι λίγους μήνες μεγαλύτερος, από την ηλικία που είχε ο Ντουάιτ Χάουαρντ τo 2009 όταν κατακτούσε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένο τιμητικό τρόπαιο. Ταυτόχρονα έγινε και ο δεύτερος παίκτης των Γκρίζλις που τα καταφέρνει μετά τον Μαρκ Γκασόλ. Ο Ισπανός είχε κατακτήσει το αντίστοιχο βραβείο το 2013

Συγκέντρωσε μακράν τους περισσότερους ψήφους στην διαδικασία ανάδειξης του κορυφαίου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, Μπρουκ Λόπεζ. Τρίτος, ήταν ο φόργουορντ/σέντερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ιβάν Μόμπλεϊ

Το Μέμφις απέκτησε κάπως... αισιόδοξη αύρα, καθώς μετά την βαριά ήττα στο πρώτο ματς της σειράς με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά και τον τραυματισμό του Τζα Μοράντ, ο Τζάκσον Τζούνιορ τους θύμισε κάπως τον λόγο που βρίσκονται στην post season. Πρέπει να παίξουν άμυνα σαν και του ιδίου, ειδικά αν ο Μοράντ (που είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το δεύτερο ματς) δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την επίθεση.