Οι Κινγκς παίζουν μία ταχύτητα πάνω και οι Ουόριορς έχασαν και το δεύτερο ματς στο Σακραμέντο (vid)

Ντομάντας Σαμπόνις

i

© photo by Loren Elliott / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς παίζουν μία ταχύτητα πάνω και οι Ουόριορς έχασαν και το δεύτερο ματς στο Σακραμέντο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:20 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 18.04.2023

Στο Σακραμέντο οι Κινγκς είχαν τον απόλυτο έλεγχο, νίκησαν τους Ουόριορς με 114-106, έκαναν το 2-0 και τώρα πάνε στο Γκόλντεν Στέιτ για να δουν αν όντως είναι ανώτεροι από τους πρωταθλητές. Οι Σαμπόνις και Φοξ πάντως, φαντάζουν ακαταμάχητοι!

Κάθε διάστημα χαλάρωσης των Ουόριορς τιμωρείται από τους Σακραμέντο Κινγκς. Δεν ήταν τυχαία το Νο 3 στην κατάταξη της Δύσης και δεν είναι μικρό το πλεονέκτημα που έχουν μετά και τη νέα νίκη τους. Η κυριαρχία στην εδρας τους επιβεβαιώθηκε στο νικηφόρο για τους Βασιλιάδες 114-106 τους δεύτερου παιχνιδιού. Τώρα, τα ματς μεταφέρονται στο Γκόλντεν Στέιτ και οι πρωταθλητές προσπαθούν να βρουν... σφυγμό. 

Με τον ΝτιΆρον Φοξ και τον Ντομάντας Σαμπόνις να έχουν από 24 πόντους και κυριαρχική παρουσία στο γήπεδο, τον Μαλίκ Μονκ -όπως και στο πρώτο παιχνίδι- έρχεται από τον πάγκο και να κάνει τη διαφορά (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) δημιούργησαν αναπάντητα ερωτήματα στους πρωταθλητές του Γκόλντεν Στέιτ, που πλέον αντιλαμβάνονται ένα πράγμα: Αν θέλουν να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα σκήπτρα τους θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα, απ' όσα προς το παρόν πράττουν. 

Με Μάξεϊ και... σωστές ρυθμίσεις οι Σίξερς έκαναν το 2-0 επί των Νετς (vid)
NBA

07:30 - 18.04.2023

Με Μάξεϊ και... σωστές ρυθμίσεις οι Σίξερς έκαναν το 2-0 επί των Νετς (vid)

Οι Σίξερς νίκησαν (96-84) τους Νετς και το δεύτερο παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια, με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να σταματάει στους 33 πόντους και τον Τζόελ Εμπίντ να βάζει (μόνο) 20 πόντους και να έχει 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 μπλοκ. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Μπρούκλιν...

Ο Στέφεν Κάρι είχε 28 πόντους, αλλά με 3/13 τρίποντα, ο Κλέι Τόμπσον ήταν πιο εύστοχος (5/10) με 21 πόντους, ο Άντριου Ουίγκινς πρόσθεσε 22, αλλά μετά... άβυσσος. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν μη αποτελεσματικός και εν τέλει έγινε και επικίνδυνος. Είχε 8 πόντους, 5 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, ενώ 7 λεπτά πριν το τέλος άφησε τους συμπαίκτες του εκτεθημένους όταν αποβλήθηκε, αφού πρώτα... ποδοπάτησε τον Ντομάντας Σαμπόνις

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι Κινγκς συντηρήθηκαν, ο Φοξ έβαλε ένα κρίσιμο τρίποντα στο 107-101 κι ενώ απέμεναν 2'17'' και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά για το Σακραμέντο και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς του πρώτου γύρω των play offs.