Με Μάξεϊ και... σωστές ρυθμίσεις οι Σίξερς έκαναν το 2-0 επί των Νετς (vid)

Τζοέλ Εμπίντ, Ταϊρίς Μάξεϊ, Τζέιμς Χάρντεν

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Με Μάξεϊ και... σωστές ρυθμίσεις οι Σίξερς έκαναν το 2-0 επί των Νετς (vid)

Οι Σίξερς νίκησαν (96-84) τους Νετς και το δεύτερο παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια, με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να σταματάει στους 33 πόντους και τον Τζόελ Εμπίντ να βάζει (μόνο) 20 πόντους και να έχει 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 μπλοκ. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Μπρούκλιν...

Οι Μπρούκλιν Νετς από το πρώτο παιχνίδι έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν. Όταν ο Τζοέλ Εμπίντ πιάνει τη μπάλα, όλοι οι αντίπαλοι -όχι μόνο ο προσωπικός του- στρέφονται πάνω του. Προσπαθούν όλοι μαζί, με ομαδική δουλειά, να τον σταματήσουν. Και... ξεχνάνε πως οι Σίξερς αποτελούνται κι από άλλους παίκτες. 

Αυτή τη συνθήκη εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, ο Ταϊρίς Μάξεϊ. H Φιλαδέλφεια είχε νικήσει στο πρώτο, τώρα τα κατάφερε και στο δεύτερο. Πήρε τη νίκη με 96-84 και πρώτο σκόρερ τον νεαρό γκαρντ, ο οποίος είχε 33 πόντους

Ο Εμπίντ περιορίστηκε στους 20, επιχειρώντας μόλις 11 σουτ κα ευστοχώντας στα έξι από αυτά. Η επιθετική του παραγωγή όμως, συνδυάστηκε και με τις 7 ασίστ. Διότι, ο Καμερουνέζος σέντερ έχει βρει τρόπο να «σπάει» τις σύνθετες άμυνες. Πως; Απλώς εκμεταλλεύεται τους τριγύρω. 

Την ίδια ώρα στην άμυνα είναι κυρίαρχος. Πήρε όλα τα ριμπάουντ (19 στον αριθμό), ενώ είχε 1 κλέψιμο και 3 τάπες. Επίσης, ο προσωπικός του αντίπαλος, Νικ Κλαξτον, τελείωσε το ματς με... «μηδέν» πόντους! 

Στο πρώτο ημίχρονο πάντως, το Μπρούκλιν αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Με πρωταγωνιστή τον Κάμερον Τζόνσον, ο οποίος τελείωσε το ματς με 28 πόντους, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με πέντε πόντους διαφορά: 49-46. 

Ο Μάξεϊ στη συνέχεια πήρε πάνω του την επίθεση, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν άστοχος (3/13 σουτ, εκ των οποίων 2/8 τρίποντα) και μαζί με τον Τομπάιας Χάρις (20 πόντοι) έδωσαν όλα όσα χρειάζονταν ο Εμπίντ και οι Σίξερς. 

Πλέον η σειρά είναι στο 2-0 υπέρ των Σίξερς και μεταφέρεται στο Μπρούκλιν για δύο παιχνίδια. Το πρώτο από αυτά είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευή (21/4). 

Δωδεκάλεπτα: 25-25, 19-24, 24-14, 28-21