Τρινκιέρι: «Ο Ολυμπιακός φέτος είναι σαν την Βραζιλία του Πελέ»

Αντρέα Τρινκιέρι

i

© Intime

Τρινκιέρι: «Ο Ολυμπιακός φέτος είναι σαν την Βραζιλία του Πελέ»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:20 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 18.04.2023

Ο κόουτς της Μπάγερν και πρώην της Εθνικής μας ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, με... ψύχραιμη ματιά μιας και πλέον η ομάδα του δεν εμπλέκεται την Euroleague αναλύει τη δράση και θεωρεί πως «ο Ολυμπιακός μοιάζει με την Βραζιλία της δεκαετίας του '70», αλλά για να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε «θα χρειαστεί 5 ματς».

Ο Αντρέα Τρινκιέρι συμπλήρωσε την τρίτη του χρονιά στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου και το μέλλον του στον βαυαρικό σύλλογο μόνο δεδομένο δεν είναι. Ο Ιταλός κόουτς πάντως, έχει δουλέψει πολύ και εντατικά στο επίπεδο της Euroleague και μπορεί να... διαβάζει πράγματα και καταστάσεις. Επίσης, έχει και έναν ιδιαίτερο (δικό του) τρόπο για να δημιουργεί εικόνες και ατμόσφαιρα. 

Σχολιάζοντας τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Τρινκιέρι αυτό που βλέπει είναι «η Βραζιλία του Πελέ, της δεκαετίας του '70 και τους αξίζει να κερδίσουν». Βέβαια, για να είναι δίκαιος σημείωσε πως «αυτό μου το είπε ένας βοηθός μου και νομίζω έχει δίκαιο. Δεν είμαι σίγουρος πάντως, ότι θα ξεμπλέξει εύκολα από τη Φενέρμπαχτσε στα νοκ άουτ. Πιστεύω όλα θα κριθούν στο πέμπτο παιχνίδι». 

Μάικ Τζέιμς: «Δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP, θέλω να κατακτήσω την Euroleague δύο φορές» (vids)
EUROLEAGUE

14:51 - 18.04.2023

Μάικ Τζέιμς: «Δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP, θέλω να κατακτήσω την Euroleague δύο φορές» (vids)

Ο 33χρονος Αμερικανός της Μονακό, Μάικ Τζέιμς, πλέον ξέρει απ' έξω και ανακατωτά τα κατατόπια των ευρωπαϊκών γηπέδων και δεν ενδιαφέρεται για τις ατομικές διακρίσεις. Το μόνο που σκέφτεται είναι πως και πότε θα κατακτήσει (δύο φορές) την Euroleague.

Το μεγάλο αβαντάζ των ερυθρολεύκων με το πλούσιο και... βαθύ ρόστερ «είναι ο Κώστας Παπανικολάου», είπε ο Τρινκιέρι στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο podcast Area 52 και εξήγησε πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού «πήρε μια σημαντική απόφαση. Άφησε τον εγωισμό του στην άκρη και σκέφτεται μόνο την ομάδα. Δίνει ώθηση σε όλους τους συμπαίκτες του σε κάθε παιχνίδι. Βρήκε την ισορροπία μέσα του, παίζει άμυνα στον καλύτερο αντίπαλο και για μένα είναι ένας MVP της χρονιάς». 

Ο Τρινκιέρι εξέφρασε την άποψή του και για τα υπόλοιπα ζευγάρια στη φάση των play offs. Συγκεκριμένα για το Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις είπε ότι «βλέπω 3-0 ή 3-1, όμως υπάρχει και ο παράγοντας Κάουνας. Η Πατρίζαν αν κάνει το break στη Μαδρίτη θεωρώ πως θα προκριθεί καθώς στο Βελιγράδι μαζί με 30.000 οπαδούς θα έχει τον πρώτο λόγο». 

Τέλος, όσον αφορά στη μονομαχία της Μονακό με τη Μακάμπι «θεωρώ πως είναι το πιο απρόβλεπτο ζευγάρι. Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο καλύτερος παίκτης στην Euroleague, χωρίς αμφιβολία, δεν μπορείς να τον σταματήσεις και μπορεί να σκοράρει με μεγάλη ποικιλία».