Από την Πάτρα στο ΝΒΑ: Ο Τζορτζ Κοντίτ υπέγραψε στους Μπλέιζερς (vid)

Από την Πάτρα στο ΝΒΑ: Ο Τζορτζ Κοντίτ υπέγραψε στους Μπλέιζερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:25 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 11.10.2023

Την περασμένη σεζόν ο Τζορτζ Κοντίτ βρέθηκε στην Πάτρα και έκανε μία... συμπαθητική σεζόν με τον Προμηθέα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιξε με το Πουέρτο Ρίκο, έκανε σπουδαία ματς και οι Μπλέιζερς αξιολόγησαν τον 23χρονο σέντερ και έδωσαν συμβόλαιο! Τώρα προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του στο τελικό ρόστερ της ομάδας από το Πόρτλαντ...

Γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στο Σικάγο των ΗΠΑ και η καταγωγή του είναι από το Πουέρτο Ρίκο. Το καλοκαίρι του 2022 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Αϊόβα Στέιτ και ναι μεν κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του στο Draft εκείνης της σεζόν, αλλά ένα χρόνο αργότερα ο Τζορτζ Κοντίτ βρήκε θέση στο ΝΒΑ και εδώ και λίγες ώρες ανήκει στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Τι μεσολάβησε; Μία σεζόν στην Πάτρα με τον Προμηθέα και μία πολύ καλή παρουσία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο. Οι Μπλέιζερς τον είδαν να προπονείται μαζί τους στο training camp και ο δυναμικός σέντερ με μπόι στα 211 εκατοστά βρήκε αυτό που με πάθος αναζητούσε: Μία ευκαιρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Την περασμένη σεζόν, ο Κοντίτ είχε 9,5 πόντους και 6,4 ριμπάουντ στην κανονική διάρκεια της Basket League και 11,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ στα Play Offs. Στο EuroCup έδωσε στην ομάδα της Πάτρας 7,6 πόντους και 4,2 ριμπάουντ ανά αγώνα και γενικά ήταν παραγωγικός και λόγω της ηλικίας του όλοι είδαν την προοπτική. Κανείς όμως, πέραν από τον ίδιο, δεν περίμενε πως το επόμενο βήμα του θα ήταν το ΝΒΑ. 

Μαγεία ΝΒΑ στην Ωκεανία και δύο εύκολες νίκες για Ουίζαρντς και Μπλέιζερς (vids)
NBA

09:03 - 11.10.2023

Μαγεία ΝΒΑ στην Ωκεανία και δύο εύκολες νίκες για Ουίζαρντς και Μπλέιζερς (vids)

Στις ΗΠΑ συνεχίζεται η preseason στο ΝΒΑ, οι Ντάλας Μάβερικς έχασαν στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, ενώ ο «μαγικός πλανήτη» μεταφέρθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, εκεί όπου οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πήραν δύο εντυπωσιακές παραστάσεις κόντρα στους Κερνς Τάιπανς και τους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς.

Σε αυτή του την πορεία τον βοήθησαν πολύ οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις τρεις νίκες του Πουέρτο Ρίκο ο Κοντίτ ήταν καταπληκτικός. 

Έκανε double double κόντρα στο Νότιο Σουδάν (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ), με την Κίνα είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ήταν ο MVP απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία του σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Καρλ Άντονι Τάουνς, όταν κατέγραψε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ. Αυτό ήταν το εισιτήριό του για τον «μαγικό πλανήτη», εκεί όπου αναμένεται δώσει μία μάχη για να πάρει θέση στο τελικό ρόστερ. Διότι το συμβόλαιό του δεν είναι εγγυημένο για όλη τη σεζόν, ανήκει στην κατηγορία Exhibit 10, πράγμα που σημαίνει ότι θα αξιολογηθεί εκ νέου και θα βάλει τα δυνατά του για να συνεχίσει να κατοικεί στο Πόρτλαντ και στο ξεκίνημα της σεζόν. Είτε ως two-way παίκτης που θα έχει ρόλο κυρίως στην G-League, είτε (γιατί όχι...) και ως πλήρες μέλος των Μπλέιζερς και ως back up του ΝτιΑντρέ Έιτον. 

Tags: