Στο Σακραμέντο περιμένουν από τον Βεζένκοφ να παίξει άμυνα και η... συνάντηση με τον Λεμπρόν είναι το πρώτο του κρας τεστ

Σάσα Βεζένκοφ

i

© sportal.bg

Στο Σακραμέντο περιμένουν από τον Βεζένκοφ να παίξει άμυνα και η... συνάντηση με τον Λεμπρόν είναι το πρώτο του κρας τεστ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:30 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 11.10.2023

Την περασμένη σεζόν οι Σακραμέντο Κινγκς πετούσαν «σπίθες» στην επίθεση και ναι μεν τα χαρίσματα του Σάσα Βεζένκοφ με τη μπάλα στα χέρια έχουν ήδη ενθουσιάσει τους Βασιλιάδες, αλλά η άμυνα είναι αυτή που θα αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του - Κόντρα στους Λέικερς τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/10) αναμένεται να συναντήσει και πιθανόν να μαρκάρει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Στο πρώτο παιχνίδι της preseason του ΝΒΑ και στο ντεμπούτο του με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε λίγο (11'19''), αλλά αυτό το... λίγο ήταν αρκετό για να τελειώσει το ματς ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Αργότερα, ο κόουτς Μάικ Μπράουν ενημέρωσε πως «θα δούμε πως θα διαμορφωθεί το rotation της ομάδας, αλλά δεν αποκλείεται ο Σάσα να βρεθεί στην δεύτερη πεντάδα και ο Κρις (Ντουάρτε) στην τρίτη»

Αυτό σημαίνει ότι ο 28χρονος Βούλγαρος φόργουορντ μπορεί να είναι μία από τις πρώτες αλλαγές των Καλιφορνέζων (ίσως η δεύτερη μετά τον Μαλίκ Μονκ), αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως θα ισχύει στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα πρέπει ως rookie να εκπαιδευτεί λίγο στις συνθήκες του αγώνα μέχρι να αναβαθμιστεί ο ρόλο του και σύμφωνα με την εφημερίδα της πόλης, την Sacramento Bee, τα πάντα θα κριθούν από τον τρόπο που θα αμύνεται σε συνθήκες ενός εναντίον ενός, αλλά και στο πως λειτουργεί στην ομαδική άμυνα. 

Στη επίθεση εστιάζονται τα χαρίσματα του Βεζένκοφ, οι Κινγκς έχουν εντυπωσιαστεί από τα προσόντα του και έχουν πάθει... πλάκα από το μακρινό του σουτ. Την περασμένη σεζόν όμως, που το Σακραμέντο έκανε μεγάλη αίσθηση και επέστρεψε στα Play Offs μετά από χρόνια, η επίθεση έβγαζε... φωτιές. Εκεί δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και διαθέτουν αρκετές επιλογές. 

Ο ομαδικός μέσος όρος ήταν στο 120,7 και καμία ομάδα δεν έβαζε περισσότερους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που βρέθηκαν δεύτεροι στη λίστα είχαν 118,9. Οπότε ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουν είναι η άμυνά τους και σε ομαδικό επίπεδο και σε ατομικό. Όπως αναλύει λοιπόν, η Sacramento Bee, όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί στα αμυντικά δεδομένα και στα αθλητικά προσόντα των προσωπικών του αντιπάλων, τόσο πιο γρήγορα θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του. 

Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλησιάζει - Οι Μπακς σε έξι μέρες παίζουν με τους Λέικερς και ο Greek Freak αναμένεται να αγωνιστεί
NBA

11:52 - 11.10.2023

Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλησιάζει - Οι Μπακς σε έξι μέρες παίζουν με τους Λέικερς και ο Greek Freak αναμένεται να αγωνιστεί

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο μετά το τέλος της δεύτερης φιλικής αναμέτρησης των Μπακς έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα «σύντομα!». Υπονοώντας πως η ώρα της δράσης πλησιάζει και όλοι περιμένουν πως τα ξημερώματα της Τρίτης (17/10) θα αγωνιστεί στο preseason game με τους Λέικερς στο Λ.Α. Απομένει να δούμε αν αυτό συμβεί και αν θα έχει μαζί του στο παρκέ και τον Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Γι' αυτό και ο Βεζένκοφ σκοπεύει άμεσα να δείξει τι μπορεί να κάνει σε κάθε τομέα και σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Η επόμενη εμφάνισή του έρχεται σε λίγες ώρες, αφού τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/10) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Λέικερς και δεν αποκλείεται να αναλάβει το μαρκάρισμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, αν συναντηθούν ταυτόχρονα στο παρκέ και αν αγωνιστεί ο 38χρονος πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.