O δασκαλος Γιουλ και ο μαθητής Ντόντσιτς συναντήθηκαν ξανά στη Μαδρίτη (vids)

O δασκαλος Γιουλ και ο μαθητής Ντόντσιτς συναντήθηκαν ξανά στη Μαδρίτη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:09 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 11.10.2023

Ήταν 19 ετών όταν ο Λούκα Ντόντσιτς έφυγε από τη Μαδρίτη, αποχαιρέτησε τον φίλο του Σέρχιο Γιουλ και τώρα -πέντε χρόνια μετά- τον συνάντησε ξανά στην πόλη που μαζί μεγαλούργησαν. Ο Ισπανός στα 35 του χρόνια παραμένει ακμαίος και ο 24χρονος Σλοβένος ακόμα μαθαίνει από αυτόν.

Πριν από πέντε χρόνια, το καλοκαίρι του 2018 συγκεκριμένα, ο Λούκα Ντόντσιτς αφού είχε πάρει όση γνώση χρειαζόταν για να μεταφερθεί στο επόμενο επίπεδο, έβγαλε τη φανέλα της Ρεάλ, αποχώρησε από τη Μαδρίτη και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ. Εγκαταστάθηκε στο Ντάλας, έγινε το κεντρικό πρόσωπο των Μάβερικς και ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ

Όσο όμως βρισκόταν στη Μαδρίτη, ο Σέρχιο Γιουλ είχε αναλάβει προσωπικά την εκπαίδευσή του. Και στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν. Τώρα, που οι δυο τους συναντήθηκαν (το βράδυ της Τρίτης 10/10) ως αντίπαλοι ο 35χρονος Ισπανός γκαρντ του θύμισε ποιος είναι ο δάσκαλος και ποιος ο μαθητής. 

Ο Ντόντσιτς έπαιξε μόλις πέντε λεπτά, αλλά ήταν στο παρκέ όταν ο Γιουλ ξεκίνησε τον αγώνα με τρία εύστοχα τρίποντα στα πρώτα 44 δευτερόλεπτα και η EuroLeague θύμισε με μία ανάρτηση τη σύνδεση των δύο αθλητών από τα χρόνια της κοινής του πορείας σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους, μέχρι την μεταξύ τους μονομαχία ως αντίπαλοι. 

Ο Γιουλ και οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης, πριν το παιχνίδι έκαναν τον Ντόντσιτς να αισθανθεί οικεία. Πριν καν πάει στο WizInk Center για να αγωνιστεί, βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο, από πολιτιστικές οργανώσεις της πόλης, αποθεώθηκε στους δρόμους από τον κόσμο, αλλά το βράδυ ηττήθηκε από τη Βασίλισσα και οι NBAers υπέφεραν στον αγωνιστικό χώρο συνολικά. 

Ο κόουτς Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της σεζόν»
NBA

09:55 - 11.10.2023

Ο κόουτς Μπράουν για τον Βεζένκοφ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι στο rotation στο ξεκίνημα της σεζόν»

Στο Σακραμέντο όλοι αντιλαμβάνονται τα προσόντα του Σάσα Βεζένκοφ και ο κόουτς Μάικ Μπράουν είναι ενθουσιασμένος μαζί του. Τον σκέφτεται ως «μέλος της δεύτερης πεντάδας μας», αντί του Κρις Ντουάρτε, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν -όπως αρκετοί rookies- ο προπονητής των Κινγκς εξήγησε πως «δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι το rotation».

Άλλωστε, δέχθηκαν 127 πόντους (!) και αν δεν πάρει πρωτάθλημα με τους Μάβερικς στο ΝΒΑ και ο Σλοβένος αποφασίσει ότι έχει ανάγκη τους τίτλους, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί πως στη Μαδρίτη υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Άλλωστε, δεν έκρυψε πως αν ποτέ φύγει από το ΝΒΑ τότε «στη Ρεάλ θα επιστρέψω». Μέχρι τότε ο Γιουλ πάντως, δεν θα είναι εκεί. Ως παίκτη τουλάχιστον...

Tags: