Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στηρίζει το Ισραήλ: «Η καταστροφή είναι τραγική και απαράδεκτη - Είμαστε στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας»
i

© photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στηρίζει το Ισραήλ: «Η καταστροφή είναι τραγική και απαράδεκτη - Είμαστε στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:04 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 12.10.2023

Ως άνθρωπος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπόρεσε να μην σημειώσει πως «ο πόλεμος είναι μία κατάσταση μη αποδεκτή», αναφερόμενος στα γεγονότα του Ισραήλ και πρόσθεσε πως «εύχομαι για να έρθει άμεσα η ειρήνη». Επίσης, ως επιχειρηματίες και εκπρόσωπος της SpringHill Company θεώρησε χρήσιμο να ανακοινώσει πως «όλοι μας στηρίζουμε το Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα».

Οδεύουμε προς τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Και επειδή η κατάσταση παραμένει ανησυχητική και έκρυθμη, αρκετές προσωπικότητες του πλανήτη (και από τον χώρο του αθλητισμού) έχουν εκφράσει την συμπαράσταση τους στα θύματα και την αγωνία τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. 

Επί του θέματος θέλησε να τοποθετηθεί και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς. Μάλιστα, το έκανε και με την ενσυναίσθηση ενός απλού ανθρώπου, αλλά και με τη λογική ενός εκατομμυριούχου επιχειρηματία. 

«Η καταστροφή στο Ισραήλ είναι τραγική και απαράδεκτη», ανέφερε η ανακοίνωση της SpringHill Company που υπογράφει αυτός και ο συνεργάτης του Μάβερικ Κάρτερ, που διοικούν την εταιρία παραγωγής με έδρα το Λ.Α. 

Δημοσιογράφος στη Φιλαδέλφεια απολύθηκε γιατί εκφράστηκε υπέρ του παλαιστινιακού λαού
NBA

14:31 - 10.10.2023

Δημοσιογράφος στη Φιλαδέλφεια απολύθηκε γιατί εκφράστηκε υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Η PhillyVoice ένα μήνα μετά την πρόσληψη του Τζάκσον Φρανκ αποφάσισε την απόλυσή του και ο λόγος ήταν μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που εξέφραζε την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη.

«Η δολοφονία και η βία κατά αθώων ανθρώπων από τη Χαμάς είναι τρομοκρατία. Η οικογένεια της SpringHill στέλνει τα θερμά μας συλλυπητήρια στο Ισραήλ και στην εβραϊκή κοινότητα», πρόσθεσε και κατέληξε πως «προσευχόμαστε για ειρήνη στην περιοχή και επαναλαμβάνουμε τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να καταπολεμήσουμε το μίσος σε όλες τις μορφές του. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η τραγωδία δεν θα εξαπλώσει ακόμη περισσότερο μίσος, ρατσισμό και αντισημιτισμό».