Δημοσιογράφος στη Φιλαδέλφεια απολύθηκε γιατί εκφράστηκε υπέρ του παλαιστινιακού λαού
i

© photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

Δημοσιογράφος στη Φιλαδέλφεια απολύθηκε γιατί εκφράστηκε υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Γιώργος Γαβριλάκης 14:31 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 10.10.2023

Η PhillyVoice ένα μήνα μετά την πρόσληψη του Τζάκσον Φρανκ αποφάσισε την απόλυσή του και ο λόγος ήταν μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που εξέφραζε την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη.

Στη PhillyVoice έψαχναν αρκετό καιρό για να προσλάβουν έναν beat writer που θα επικεντρωθεί στον οργανισμό των Φιλαδέλφεια Σίξερς και στα θέματα που τον αφορούν. Τελικά, κατέληξαν στον Τζάκσον Φρανκ, έναν από τους πιο ανερχόμενους του χώρου και με εμπνευσμένο γραπτό. Μόνο που μετά από ένα μήνα απολύθηκε. Όχι γιατί δεν ήταν παραγωγικός στο ρεπορτάζ του ή γιατί η στήλη του δεν είχε απήχηση, αλλά εξαιτίας μιας ανάρτησής του στην πλατφόρμα «X» (τέως Twitter). 

Σε έναν κόσμο που προσφέρει τα δάκρυα και την συμπόνια του για τα θύματα του Ισραήλ, ο Φρανκ θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης. Όχι στη Χαμάς που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, μια σύγκρουση που είναι διαρκείς εδώ και δεκαετίες, αλλά στα αθώα θύματα ενός λαού που υποφέρει διαχρονικά. 

«Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη» έγραψε ο Τζάκσον Φρανκ και λίγα λεπτά αργότερα έμαθε ότι έπρεπε να περάσει από τα γραφεία της PhillyVoice γιατί ήταν έτοιμα τα χαρτιά της απόλυσής του.    

«Ο κύριος Φρανκ δεν είναι πλέον εργαζόμενος στο PhillyVoice.com», ενημέρωσε ο CEΟ της εταιρείας Χαλ Ντόνελι και κατέληξε πως «στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσοι είναι απολύτως εξοργισμένοι από τις παράλογες επιθέσεις στο Ισραήλ, από την απώλεια αθώων ζωών και τη βία κατά αμάχων». Το ίδιο βέβαια θεώρησε πως έκανε και ο Τζάκσον Φρανκ, αλλά υποστηρίζοντας την... άλλη πλευρά. 

Μπήκε στο γήπεδο ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς νίκησαν - Ο Μιχάιλιουκ ξεχώρισε για τους Σέλτικς και οι Μάβερικς αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη
NBA

09:31 - 10.10.2023

Μπήκε στο γήπεδο ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς νίκησαν - Ο Μιχάιλιουκ ξεχώρισε για τους Σέλτικς και οι Μάβερικς αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

Απομένουν 15 μέρες για την έναρξη της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς μέσω της preseason. Αγωνίστηκε στη νίκη των Λέικερς επί των Μπρούκλιν Νετς, ενώ οι Νικς επικράτησαν των Σέλτικς που είδαν τον Σβι Μιχάιλιουκ να ανταποκρίνεται στον ρόλο του - Εκτός των συνόρων και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη οι Μάβερικς το βράδυ της Τρίτης (10/10, 21:45, CosmoteSport 4) αντιμετωπίζουν την Ρεάλ.

Ο Φρανκ αν και κλήθηκε να το κάνει, δεν σχολίασε την επιλογή της εταιρείας να τον διώξει, ενώ μάλλον θα έπρεπε να είχε προβλέψει πως θα συμβεί αυτό όταν απαντούσε στην ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού των Σίξερς με το hashtag #WeStandWithIsrael. «Αυτή η ανάρτηση βρωμάει», έγραψε ο Φρανκ και κατέληξε στο εξής προσωπικό του συμπέρασμα: «Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη για πάντα». Μετά πήγε στον ΟΑΕΔ της Πενσυλβάνια...