Ο Κάι Τζόουνς μετά την... ψυχεδελική του συμπεριφορά έμεινε ελεύθερος από τους Χόρνετς

Κάι Τζόουνς

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Ο Κάι Τζόουνς μετά την... ψυχεδελική του συμπεριφορά έμεινε ελεύθερος από τους Χόρνετς

Γιώργος Γαβριλάκης 12:14 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 12.10.2023

Μετά το πρώτο του παραλήρημα στα κοινωνικά δίκτυα ήρθαν και τα επόμενα. Ο 22χρονος σέντερ, Κάι Τζόουνς, είπε πως «είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου», έπειτα επιτέθηκε σε συμπαίκτες και στην ομάδα του, τους Σάρλοτ Χόρνετς, ζήτησε ανταλλαγή, δεν πήγε στο training camp και τώρα οι Σφήκες τον αποδέσμευσαν στέλνοντάς τον στο... ταμείο ανεργίας.

Την πρώτη φορά που όλοι απόρησαν μαζί του ήταν όταν είδαν τα αθλητικά του προσόντα στο γήπεδο του μπάσκετμπολ. Με μπόι στα 211 εκατοστά, ταχύτητα που θα ζήλευε ακόμα και έναν σπίντερ και άλμα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με του Μίλτου Τεντόγλου (καθ' υπερβολή) ο Κάι Τζόουνς από τις Μπαχάμες, το 2021 επιλέχθηκε στο Νο 19 του Draft. Στα 22 του χρόνια έχει στο βιογραφικό του ήδη δύο σεζόν με τους Σάρλοτ Χόρνετς και ναι μεν τα στατιστικά του δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά η προοπτική του ήταν μεγάλη. Πλέον όμως, δεν είναι! 

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στα social media προκάλεσε ενδιαφέρον, αλλά κυρίως προβληματισμό για την ψυχική του κατάσταση. Σε πρώτο πλάνο ήταν ο ίδιος, ο οποίος κάθιδρος παραληρούσε. Μιλούσε στην κάμερα χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τι λέει, έτρεμε, γελούσε δίχως λόγο και χόρευε άστατα.  

Τις επόμενες μέρες συνέχισε την online δράση του και τα ερωτηματικά πολλαπλασιάστηκαν. Είπε πως «είμαι ο Θεός», πως αυτός είναι «ο καλύτερος παίκτης του κόσμου» και πως τη νέα σεζόν -αυτής που ξεκινάει στις 25 Οκτωβρίου- ο στόχος του είναι να γίνει «MVP και ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς». Μόνο που δεν σκέφτηκε πως με αυτά που κάνει και που λέει ίσως να μην μπει καν στο γήπεδο. Και αυτό πρόκειται να συμβεί... 

Ο Ντουέιν Μπέικον θα αγωνιστεί με ομάδα του Ισραήλ στα φιλικά επί αμερικάνικου εδάφους
REST OF THE WORLD

11:26 - 12.10.2023

Ο Ντουέιν Μπέικον θα αγωνιστεί με ομάδα του Ισραήλ στα φιλικά επί αμερικάνικου εδάφους

Η Μακάμπι Ραανανά την ώρα που στο Ισραήλ γίνεται πόλεμος βρίσκεται στις ΗΠΑ και θα παίξει τρία φιλικά: Με τους Μπρούκλιν Νετς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος θα προσπαθήσει με την απόδοσή του να προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΝΒΑ.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς ανακοίνωσαν την αποδέσμευσή του, την ίδια μέρα που ενημερώθηκαν και για τα... παρατράδουδα, ενός ακόμα παίκτη τους, του Μάιλς Μπρίτζες, και αυτή ήταν η απάντησή τους στην προ ημερών απαίτηση του Τζόουνς να γίνει ανταλλαγή. Βέβαια πριν συμβεί αυτό ο νεαρός σέντερ είχε αποφασίσει να μην εμφανιστεί στο training camp για «προσωπικούς λόγους», όπως είχε αναφέρει. Τώρα, θα πρέπει να πείσει κάποιον άλλον οργανισμό να του δώσει δουλειά και η ανησυχητική του συμπεριφορά δεν τον κάνει και τόσο δελεαστικό στο κορυφαίο πρωτάθλημα. 

Tags: