Ανατροπή και νίκη για τους Κινγκς κόντρα στους Τζαζ με «διψήφιο» Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Ανατροπή και νίκη για τους Κινγκς κόντρα στους Τζαζ με «διψήφιο» Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:28 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 20.10.2023

Ο Μαλίκ Μονκ ήταν ασταμάτητος στην τελευταία περίοδο, οι Κινγκς επέστρεψαν και τελικά νίκησαν στο Σακραμέντο τους Γιούτα Τζαζ (116-113). Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα -αντί του Κίγκαν Μάρεϊ- και είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Όταν ο κόουτς Μάικ Μπράουν αποφάσισε να αφήσει εκτός για το ματς με τους Τζαζ τον Κίγκαν Μάρεϊ, τότε μονομιάς αποφάσισε ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα αναβαθμιστεί και μάλιστα θα τοποθετηθεί στην πρώτη πεντάδα για την φιλική αναμέτρηση. Ναι μεν, αυτό έχει ξανασυμβεί άλλη μία φορά στο ξεκίνημα της Preseason, αλλά η συνθήκη που έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής για τον Βούλγαρο rookie είναι ολιγόλεπτη συμμετοχή... αργά στις αναμετρήσεις. 

Τώρα, όμως, πήρε ρόλο και πρωταγωνίστησε στο ξεκίνημα του αγώνα. Βέβαια, η νίκη κρίθηκε στο τέλος και εκεί ανέλαβε δράση ο εγνωσμένος σκόρερ Μαλίκ Μονκ. Έβαλε στα τελευταία δέκα λεπτά 16 πόντους και συνολικά έφθασε τους 23. Αυτός έκανε την ανατροπή και τελικά οι Βασιλιάδες της Καλιφόρνιας νίκησαν με 116-113.

Ο Βεζένκοφ λοιπόν, τελείωσε το ματς με 16 πόντους με συνολικά 5/10 σουτ, εκ των οποίων τα 3/8 ήταν για τρεις πόντους. Είχε επίσης 6 ριμπάουντ και συνολικά στο παρκέ έμεινε για 20 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα

Για τους Κινγκς, πέραν του Κίγκαν Μάρεϊ που δεν αγωνίστηκε, εκτός έμειναν και οι δύο σούπερ σταρ τους, Ντομάντας Σαμπόνις και ΝτιΆρον Φοξ. Επίσης, απουσίασε και ο Κρις Ντουάρτε. Ο Καναδός σμολ φόργουορντ που αξιώνει χρόνο συμμετοχής εις βάρος τους Βεζένκοφ. Το ίδιο θέλει να κάνει και ο Κέσλερ Έντουαρντς, ο οποίος είναι σμολ φόργουορντ (όπως και ο Ντουάρτε) και κόντρα στους Τζαζ έπαιξε από τον πάγκο, αλλά έμεινε περισσότερο απ' όλους τους ανταγωνιστές του στο παρκέ. Είχε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 24 λεπτά και ήταν αυτός που επέλεξε ο κόουτς Μπράουν για την τελευταία περίοδο εκεί που κρίθηκαν όλα. 

Για την ομάδα από τη Γιούτα δεν αγωνίστηκαν οι Τζόρνταν Κλάρκσον, Τζον Κόλινς και ο ηγέτης της Λάουρι Μάρκανεν, αλλά η τριάδα των Κόλιν Σέξτον (24 πόντοι), Τέιλεν Χόρτον Τάκερ (26 πόντοι, 8 ασίστ) και Ουόκερ Κέσλερ (14 πόντοι, 15 ριμπάουντ) ήταν πολύ αποτελεσματικοί, αλλά στο τέλος... ξέμειναν από δυνάμεις.