Ο Μπιρτς έμεινε ελεύθερος από τους Σπερς και η Παρτίζαν περιμένει στη... γωνία

Κεμ Μπιρτς

Ο Μπιρτς έμεινε ελεύθερος από τους Σπερς και η Παρτίζαν περιμένει στη... γωνία

Χρήστος Τσάλτας 18:16 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 19.10.2023

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς αποδέσμευσαν τον Κεμ Μπιρτς, με τον Καναδό σέντερ να είναι πρώτος στόχος της Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έπειτα από μια εξαετία στο ΝΒΑ, με Ορλάντο Μάτζικ και Τορόντο Ράπτορς, ο Κεμ Μπιρτς ετοιμάζεται για την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ο 31χρονος σέντερ που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού (2016-17), έμεινε ελεύθερος από τους Σαν Αντόνιο Σπερς

Η ομάδα του Τέξας αποδέσμευσε τον Καναδό σέντερ, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν, με σκοπό να αφήσει χώρο στο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Άλλωστε τα «σπιρούνια» έχουν μπει σε λογική rebuilding με την έλευση του Βίκτορ Ουεμπανιαμά και θέλουν να δώσουν χώρο και χρόνο σε νεαρούς παίκτες.

Το σίγουρο για τον Καναδό σέντερ, που γνωρίζει καλά τα παρκέ της Euroleague, είναι πως δεν θα μείνει για καιρό χωρίς ομάδα. Η Παρτίζαν, που αναζητά έναν rim protector για να προσθέσει όγκο και δύναμη στην front line της, έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Μπιρτς και περιμένει τις εξελίξεις γύρω από την περίπτωσή του.

Η ομάδα του Βελιγραδίου αναζητά έναν παίκτη για να πλαισιώσει τον Φρανκ Καμίνσκι στη ρακέτα, με τον Μπιρτς να έχει όλα τα στοιχεία που αναζητά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μετά και την αποδέσμευσή του από την ομάδα του Τέξας, η Παρτίζαν αναμένεται να... τρέξει τις διαδικασίες για να αποκτήσει τον έμπειρο άσο και να καλύψει ένα πολύ σημαντικό κενό. Συν τοις άλλοις, στην σερβική πρωτεύουσα αναζητούν και έναν παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση 1 και θα οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας.