Ο ΛεΝτέι στο Sportal: «Σπίτι μου η Ελλάδα, πάντα χαίρομαι να επιστρέφω στο ΣΕΦ»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:12 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 19.10.2023

Ο Ζακ ΛεΝτέι μίλησε στο Sportal για την επιστροφή του στο ΣΕΦ, με τον Αμερικανό να σχολιάζει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, την Παρτίζαν, τον Ομπράντοβιτς, τον Μπλατ, τον Σπανούλη, αλλά και το τι έγινε αναφορικά με το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων το καλοκαίρι.

Ο Ζακ ΛεΝτέι συστήθηκε στην Euroleague μέσα από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-19, με τον Αμερικανό να δείχνει από νωρίς πως είναι παίκτης με τρομερό potential.

Τα χρόνια πέρασαν κι εκείνος, αφού πρώτα πέρασε από Ζάλγκιρις και Αρμάνι Μιλάνο, πλέον αγωνίζεται στην Παρτίζαν εδώ και τρία χρόνια, με την ομάδα του Βελιγραδίου να είναι πλέον το… σπίτι του, καθώς έχει βγάλει άγκυρα στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Ο αγώνας της Παρτίζαν απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι ακόμα μια επιστροφή στο ΣΕΦ για τον Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος κάθε φορά χαίρεται να πατάει το παρκέ του φαληρικού σταδίου. Το Sportal τον βρήκε στην τελευταία προπόνηση της Παρτίζαν πριν την αναμέτρηση και πρόλαβε να τον… ανακρίνει για λίγο, με τον ίδιο να έχει πολλά να πει.

Τα συναισθήματά του για τον κόσμο του Ολυμπιακού, η αγάπη του για την Ελλάδα, το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού το καλοκαίρι, η Παρτίζαν, ο Ομπράντοβιτς, ο Μπλατ, αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης, σε μια 5λεπτη συνέντευξη γεμάτη χαμόγελα και ενδιαφέρουσες ατάκες!

Αρκετά είπαμε όμως. Ας δούμε όλα όσα είπε ο Ζακ ΛεΝτέι στην κάμερα του Sportal:

-Ποια είναι τα συναισθήματά σου επιστρέφοντας στο ΣΕΦ;

-Πάντα είμαι ευγνώμων όταν επιστρέφω εκεί που άρχισα την καριέρα μου στην Ευρωλίγκα. Είμαι έτοιμος να βγω εκεί έξω και να παίξω.

-Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος και ο Τόμας Ουόκαπ οι πρώην συμπαίκτες σου σε αγαπούν και ο Νάιτζελ μας είπε πως είναι πάντα δύσκολο να παίζει εναντίον σου. Ποια είναι η απάντησή σου;

-Αυτά τα παιδιά είναι σαν αδέρφια για μένα. Όπως και ο Μιλουτίνοφ, ο Παπανικολάου, όλα τα παιδιά που παίξαμε μαζί εδώ είναι καλοί μου φίλοι. Οπότε είναι πάντα όμορφο να παίζω εναντίον τους και να ανταγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο.

-Ποια είναι η καλύτερη ανάμνησή σου από τον Ολυμπιακό;

-Η καλύτερή μου ανάμνηση; Δεν μπορώ να πω. Ήμουν ευγνώμων που φορούσα τη φανέλα κάθε φορά. Ήμουν τόσο νέος και ήρθα στην Ευρωλίγκα με μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. Δεν ήξερα πράγματα και τώρα είμαι στην 6η σεζόν στην Ευρωλίγκα. Όλα είναι καλά.

-Οπότε το να βλέπεις τα αποδυτήρια και τις εξέδρες δεν σου φέρνουν αναμνήσεις;

-Φυσικά! Ερχόμουν κάθε μέρα νωρίς το πρωί για να δουλέψω το παιχνίδι μου με τον Καλαβρό. Ερχόμουν για να δουλέψω κάθε μέρα και να γίνω καλύτερος. Έμαθα πολλά από όσους ήμουν μαζί τους εδώ. 

Ζακ ΛεΝτέι

-Μπορούμε να πούμε πως η Παρτίζαν είναι το σπίτι σου; Γιατί είναι η πρώτη ομάδα που περνάς τόσα πολλά σερί χρόνια.

-Είναι σίγουρα. Είμαι πολύ κοντά με όλους τους ανθρώπους που είναι εδώ. αποκτήσαμε έναν ξεχωριστό δεσμό. Περάσαμε πολλά πάνω και κάτω μαζί. Μείναμε μαζί και συνεχίζουμε να παλεύουμε και να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο.

-Το όνομά σου γράφτηκε και ειπώθηκε πολλές φορές στην Ελλάδα το καλοκαίρι λόγω των προσφορών και των φημών για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μπορείς να μας ξεκαθάρισες τι συνέβη ακριβώς με εσένα; Έλαβες κάποια προσφορά από κάποια από αυτές τις ομάδες;

-Εξετάζω τα πάντα. Όλα όσα είναι στο τραπέζι. Όμως στο τέλος προτίμησα να επιστρέψω στην Παρτίζαν. Είμαι ευγνώμων προς όλες τις ομάδες που με εξέτασαν, γιατί δουλεύω πολύ για να είμαι ένας από τους καλύτερους και να δείξω την βελτίωσή μου. Είμαι λοιπόν ευγνώμων για το ενδιαφέρον.

-Ποια είναι η πιο τρελή σου ανάμνηση από τον κόουτς Ομπράντοβιτς; Γιατί όλοι οι παίκτες που έχουν συνυπάρξει μαζί του λένε πως «τον αγαπώ, τον αγαπώ, αλλά σαν κόουτς είναι... ουάου.

-Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος σε ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή ζωή σου εκτός παρκέ. Εντός παρκέ είναι πολύ έντονος και είμαι κι εγώ πολύ έντονος άνθρωπος επίσης. Οπότε είμαι ευγνώμων για αυτό. Κάποιες μέρες είναι... οι μέρες σου, αλλά κάποιες άλλες πρέπει να περάσεις από την καταιγίδα για να δεις μια ηλιόλουστη μέρα. Είναι καλά λοιπόν.

-Είσαι έτοιμος για το χειροκρότημα των οπαδών όταν ακούσουν το όνομά σου; Γιατί όπως σου είπα, ειπώθηκες και γράφτηκε πολλές φορές το καλοκαίρι και πολλοί θυμούνται όλη την αγάπη που έχουν για εσένα.

-Είμαι πάντα ευγνώμων που επιστρέφω στην Ελλάδα. Είναι από τα μέρη που λογίζω ως σπίτι μου. Γιατί ήμουν στην αρχή της καριέρας μου και μεγάλωνα σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Πάντα χαίρομαι να πατάω το παρκέ εδώ και να παίζω μπροστά σε αυτούς τους σπουδαίους οπαδού.

-Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Έφερες μαζί σου το backpack σου;

-Πάντα μωρό μου! Όπου και αν πάω!

-Και η τελευταία ερώτηση είναι μια στενάχωρη ερώτηση. Αν δεν θέλεις να την απαντήσεις θα το καταλάβω. Ξέρω πως ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν σαν μέντορας για εσένα. Τον είχες εδώ στον Ολυμπιακό και σε έφερε σε αυτό το επίπεδο. Βλέποντας της φωτογραφίες και ίσως μιλώντας μαζί του τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια, ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που ζορίζεται τόσο πολύ με την υγεία του;

-Είναι δύσκολο. Είναι τόσο δυνατή φιγούρα και το να τον βλέπεις σε αυτή την κατάσταση είναι σκληρό. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε και στην οικογένειά μου. Για εμένα σαν νεαρός το να έρθω εδώ και να αφήσω το αποτύπωμά μου σε αυτό το κλαμπ ήταν σπουδαίο, παρότι η ομάδα περνούσε διαφορετικές καταστάσεις τότε. Έμαθα πολλά από όσους ήταν εδώ μαζί μου, τους θρύλους που ήμουν μαζί τους και αυτό με βοήθησε στην καριέρα μου.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί και πάλι για να είναι στο Final Four»
EUROLEAGUE

14:42 - 18.10.2023

Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί και πάλι για να είναι στο Final Four»

Λίγο πριν το ταξίδι της Παρτίζαν στην Αθήνα για το ματς της Πέμπτης (19/10, 21:15) με τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην κάμερα του Sportal.rs, δήλωσε πως «περιμένω από τους παίκτες μου μία αντίδραση» και θύμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» παρά τους τραυματισμούς «είναι ομάδα επιπέδου Final Four».

-Το να βλέπεις την φανέλα του Βασίλη Σπανούλη εκεί πάνω;

-Είναι ζόρικο! Το είδα αυτό. Του εύχομαι συγχαρητήρια Τόσα επιτεύγματα! Θέλω να πω, είναι σπουδαίος παίκτης, σπουδαίος άνθρωπος και τώρα βλέπω πως είναι και σπουδαίος προπονητής. Οπότε να δούμε τι θα ακολουθήσει για εκείνον.