Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί και πάλι για να είναι στο Final Four»

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός έχει φτιαχτεί και πάλι για να είναι στο Final Four»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:42 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 18.10.2023

Λίγο πριν το ταξίδι της Παρτίζαν στην Αθήνα για το ματς της Πέμπτης (19/10, 21:15) με τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην κάμερα του Sportal.rs, δήλωσε πως «περιμένω από τους παίκτες μου μία αντίδραση» και θύμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» παρά τους τραυματισμούς «είναι ομάδα επιπέδου Final Four».

Το ξεκίνημα της σεζόν για την Παρτίζαν και τον Ολυμπιακό έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Κατ' αρχάς, σε τρεις αγώνες και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη, ενώ το καλοκαίρι αποχαιρέτησαν κομβικούς παίκτες από το ρόστερ τους και προσπάθησαν να τους αντικαταστήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έκαναν και οι στόχοι τους παραμένουν στο υψηλό επίπεδο. 

Τώρα, λίγες ώρες πριν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του βρεθούν στο ΣΕΦ για δεύτερο παιχνίδι της πρώτης... διαβολικής εβδομάδας της EuroLeague (19/10, 21:15) ο Σέρβος προπονητής μίλησε στο Sportal.rs για την επερχόμενη αναμέτρηση. 

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε για βρεθεί για μία ακόμα φορά στο φάιναλ φορ», είπε ο «Ζοτς» και παραδέχθηκε πως «πέρυσι έπαιξαν στον μεγάλο τελικό, λίγο έλειψε να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης και συνολικά σε όλη τη σεζόν έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ». 

Αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών που προσπαθούν να τα διαχειριστούν, αλλά οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα παραμένουν εκτός. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά «παρά τις απουσίες τους και τις απώλειες θα είναι μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση για εμάς σε μία πολύ δυναμική έδρα», είπε ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος με στόμφο επανέλαβε πως «ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία, παίζουν αρκετά χρόνια μαζί οι περισσότεροι παίκτες, υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή». 

Άρα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περιμένει «ένα πολύ απαιτητικό ματς από κάθε άποψη», ενώ σημείωσε πως «στην EuroLeague αν θέλεις να διεκδικήσεις τη νίκη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο πρέπει να παίξεις για 40 λεπτά με πλήρη συγκέντρωση. Θα γίνουν λάθη, τα σουτ δεν θα μπαίνουν πάντα, αλλά θα πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος». 

Ο Μάικ Τζέιμς θύμισε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 (vids)
EUROLEAGUE

12:40 - 18.10.2023

Ο Μάικ Τζέιμς θύμισε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 (vids)

Με τη Μονακό προσπαθεί να εκπληρώσει τον μεγάλο του στόχο, που έχει να κάνει με την κατάκτηση της EuroLeague. Ο Μάικ Τζέιμς τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο Βελιγράδι εν όψει του ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ψάχνει την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του, ενώ παράλληλα σε συνέντευξη που έδωσε στην Mozzart έκανε μία ανασκόπηση της ευρωπαϊκής του πορείας και έβαλε στο... κάδρο τον Παναθηναϊκό.

Από την ομάδα του πάντως περιμένει «μία αντίδραση» μετά την προ ωρών εντός έδρας ήττα από τη Μπαρτσελόνα και κατέληξε πως «δεν έχουμε πολύ χρόνο για να μελετήσουμε τι έγινε στο παιχνίδι. Θα δούμε το video όταν φθάσουμε στην Αθήνα και παράλληλα θα αναλύσουμε και το παιχνίδι του αντιπάλου. Μετά θα κάνουμε προπόνηση και θα ετοιμαστούμε και σωματικά για τον αγώνα στο ΣΕΦ. Όλοι στην ομάδα και ειδικά οι παίκτες πιστεύω να έχουν καταλάβει τα λάθη τους από την αναμέτρηση κόντρα στην "Μπάρτσα" και φυσικά περιμένω την αντίδρασή τους»