Η «σαραντάρα» του Πουλ και το νέο show του Ουεμπανιαμά (vids)

Η «σαραντάρα» του Πουλ και το νέο show του Ουεμπανιαμά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:55 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 19.10.2023

Στο Σαν Αντόνιο ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για να τον δουν και μαζί με τον Ντέβιν Βέσελ οδήγησαν τους Σπερς στη νίκη (117-103) επί των Ρόκετς - Ο Τζόρνταν Πουλ στη Νέα Υόρκη διέλυσε τους Νικς με 41 πόντους σε χρόνο ρεκόρ και οι Ουίζαρντς επικράτησαν (131-106).

To μόνο σίγουρο είναι πως κατά τη διάρκεια της σεζόν θα βάλει ξανά 40+ πόντους σε ένα παιχνίδι. Ίσως να το κάνει περισσότερες από μία φορές. Διότι, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Τζόρνταν Πουλ πήγε στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Για να έχει τη μπάλα μεγάλα διαστήματα στα χέρια του και για να σκοράρει σε κάθε ευκαιρία. Οι Μάγοι της πρωτεύουσας των ΗΠΑ συνήθως θα χάνουν κατά τη διάρκεια της regular season, αλλά ο 24χρονος εκκριτικός γκαρντ, θα κάνει το... κομμάτι του σε προσωπικό επίπεδο. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/10) έδειξε μεγάλο μέρος των προσόντων του μόνο που το... παράκανε! Σε 27 λεπτά έβαλε 41 πόντους με 6/12 τρίποντα. Έτρεχε πιο γρήγορα από τον καθέναν και κέρδιζε διαδοχικά φάουλ. Πήγε 16 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών και αστόχησε μόνο σε μία και τελικά διέλυσε τους Νιου Γιορκ Νικς με σκορ 131-106. Μάλιστα, το έκανε μέσα στο Madison και παρά το γεγονός ότι όλοι οι σημαντικοί Νικς, εκτός του Ιμάνιουελ Κουίκλι, ήταν διαθέσιμοι. 

Η παράσταση του Wemby στο Σαν Αντόνιο

Ήδη οι εικόνες που έχει ήδη διαμορφώσει ο 19χρονος Γάλλος, Βικτόρ Ουεμπανιαμά, είναι πολυάριθμες. Όσοι περίμεναν να δουν τι μπορεί να κάνει στο ΝΒΑ και ήταν κάπως επιφυλακτικοί τώρα δηλώνουν μεγάλοι θαυμαστές του. Και μπορεί προς το παρόν οι... παραστάσεις του να έρχονται μέσα από την Preseason και τα φιλικά της παιχνίδια, αλλά κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το Νο 1 του NBA Draft 2023. 

Στο τοπικό ντέρμπι του Τέξας, στο Σαν Αντόνιο, ανάμεσα στους Σπερς και τους Ρόκετς, ο Wemby -όπως οι Αμερικάνοι τον φωνάζουν- δεν ήταν πρώτος σκόρερ. Αυτόν τον ρόλο τον πήγε ο Ντέβιν Βάσελ και σταμάτησε στους 25 πόντους μέχρι το τελικό σκορ υπέρ των Σπυρουνιών: 117-103. 

Ο νεαρός με μπόι στα 222 εκατοστά όμως, ήταν αυτός που και πάλι ενθουσίασε, κυρίως με τον τρόπο που αγωνίζεται και την υψηλή του τεχνική. Ειδικά αυτή η έμπνευση και η ντρίμπλα κάτω από τα πόδια του βετεράνου Ρέτζι Μπούλοκ Τζούνιορ (που προσφάτων αποκτήθηκε από τις Ρουκέτες) έχει μείνει ήδη στην ιστορία, αλλά μάλλον θα διαγραφεί την επόμενη φορά που ο Ουεμπανιαμά θα μπει στο παρκέ. Γιατί, δείχνει να είναι αστείρευτος. 

Στη στατιστική του κατέγραψε 15 πόντους με 2/5 τρίποντα (και 1/5  δίποντα, 7/8 βολές), ενώ είχε 6 ριμπάουντ και δύο μπλοκ. Για τους Ρόκετς ο Τζαμπάρι Σμιθ Τζούνιορ είχε 20 πόντους, ενώ ο Τζίναθαν Ουίλιαμς είχε έναν λιγότερο (19) στην προσπάθειά του να δείξει στον κόουτς Ιμέ Ουντόκα ότι... υπάρχει. Πέρσι ο 24χρονος γκαρντ έπαιξε μόλις 5 ματς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και προσπαθεί να βρει θέση στο Χιούστον.