Οι Ουόριορς με τον Κάρι εκτελεστή τιμώρησαν τους Κινγκς - Στο «μηδέν» ο Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Οι Ουόριορς με τον Κάρι εκτελεστή τιμώρησαν τους Κινγκς - Στο «μηδέν» ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 19.10.2023

Με τρίποντο του Στέφεν Κάρι στα 5,5'' πριν το φινάλε οι Ουόριορς νίκησαν στο Γκόλντεν Στέιτ τους Σακραμέντο Κινγκς με 116-115, σε ένα φιλικό ματς που θύμισε... play offs - Ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 12'35'' και δεν σκόραρε (0/3 τρίποντα), αλλά είχε 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα μπλοκ.

Στην κρίσιμη επίθεση η μπάλα πήγε στα χέρια του Στέφεν Κάρι. Και όλοι οι Κινγκς ήξεραν τι θα κάνει ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Απλώς, δεν ήξεραν πως θα σουτάρει κι αν ευστοχήσει. Τελικά, το έμαθαν με τον πιο επίπονο τρόπο. 

Ο 35χρονος, που και οι... εχθροί του αναγνωρίζουν ότι είναι ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών, πήρε την ευθύνη και 5,5'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου ευστόχησε σε ένα μαρκαρισμένο -από τον ΝτιΑρόν Φοξ- τρίποντο κάνοντας το 116-115 και αυτό το σκορ έμελλε να είναι και το τελικό. Διότι, στην τελευταία επίθεση των Βασιλιάδων ο Φοξ δεν μπόρεσε να απαντήσει σε πιεσμένο χρόνο και υπό δύσκολες συνθήκες.  

Συνολικά ο Στέφεν Κάρι είχε 30 πόντους με 8/12 τρίποντα και δείχνει από τώρα έτοιμος για την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού του. Άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο συμπαίκτης του Τζόναθαν Κουμίνγκα (18 πόνοι, 6 ριμπάουντ), ενώ απόντος των Ντρέιμοντ Γκριν και Κέβον Λούνεϊ, στη θέση του σέντερ εμφανίστηκε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (24'52'') ο Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις. Πρόκειται για τον 23χρονο, Pick δεύτερου γύρου (No 27) για τους Πολεμιστές, ο οποίος κατέγραψε double-double: 13 πόντοι, 10 ριμπάουντ. 

Την ίδια ώρα οι Κινγκς είχαν για πρώτο σκόρερ τον ΝτιΑρόν Φοξ με 25 πόντους, ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις άγγιξε το triple double. Έλειψαν μόνο δύο τελικές πάσες για να τα καταφέρει: 12 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ. Σπουδαία πάντως, ήταν η εμφάνιση του νεαρού δευτεροετή Κίγκαν Μάρεϊ, ο οποίος είχε 24 πόντους και αγωνίστηκε για σχεδόν 36 λεπτά. 

Η «σαραντάρα» του Πουλ και το νέο show του Ουεμπανιαμά (vids)
NBA

08:55 - 19.10.2023

Η «σαραντάρα» του Πουλ και το νέο show του Ουεμπανιαμά (vids)

Στο Σαν Αντόνιο ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για να τον δουν και μαζί με τον Ντέβιν Βέσελ οδήγησαν τους Σπερς στη νίκη (117-103) επί των Ρόκετς - Ο Τζόρνταν Πουλ στη Νέα Υόρκη διέλυσε τους Νικς με 41 πόντους σε χρόνο ρεκόρ και οι Ουίζαρντς επικράτησαν (131-106).

Έτσι ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχή, αγωνίστηκε κυρίως ως back up του και τελικά σε 15'18'' δεν μπόρεσε να σουτάρει. Πήρε... πάνω του τρία τρίποντα, αλλά ήταν άστοχα και τα τρία, ενώ στη στατιστική του κατέγραψε 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα μπλοκ.