H preseason του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε με τον Ουεμπανιαμά να σαρώνει τους Ουόριορς - Τα αποτελέσματα και τα στιγμιότυπα των αγώνων
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

H preseason του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε με τον Ουεμπανιαμά να σαρώνει τους Ουόριορς - Τα αποτελέσματα και τα στιγμιότυπα των αγώνων

Γιώργος Γαβριλάκης 09:00 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 21.10.2023

Στο Γκόλντεν Στέιτ εμφανίστηκε οι Βικτόρ Ουεμπανιαμά και οι Σπερς που νίκησαν τους Ουόριορς με 122-117. Ο 19χρονος Γάλλος ήταν ο πρωταγωνιστής και με 19 πόντους και 5 μπλοκ σε 20'35'' έκανε τη διαφορά, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν όλα τα αστέρια μαζί τους, εκτός από τον Ντρέιμοντ Γκριν.

Μία διαδρομή που ξεκίνησε με αρκετή λάμψη πριν καν επιλεγεί στο Draft, τώρα αποδεικνύεται με πράξεις γιατί ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά θεωρείται ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει το... παρόν του ΝΒΑ. Ίσως και το μέλλον. Για την ώρα πάντως, ο 19χρονος Γάλλος, που επέλεξαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς να στηρίξουν την ύπαρξή τους, συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Στο φινάλε της preseason, τη μέρα δηλαδή που οι Μπακς νίκησαν τους Γκρίζλις, ο Ουεμπανιαμά εμφανίστηκε με τους συμπαίκτες του στο Γκόλντεν Στέιτ. Οι Ουόριορς εκτός του Ντρέιμοντ Γκριν, είχαν όλους τους υπόλοιπους «αστέρες» τους διαθέσιμους, αλλά ο Γάλλος δεν ενοχλήθηκε. Έκανε τη δουλειά του και η παραγωγή του ήταν εντυπωσιακή. Σε 20 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα που έμεινε στο παρκέ είχε 19 πόντους και δεν ήταν εύστοχος ως συνήθως (είχε 8/19 σουτ), αλλά έβαλε δύο τρίποντα, πήρε τέσσερα ριμπάουντ και έκανε 5 τάπες. Μόνο στην πρώτη περίοδο είχε 12 πόντους και 3 μπλοκ σε μία παρουσία που έχει ήδη τρομοκρατήσει τις άμυνες. 

Για τους Ουόριορς, οι Στέφεν Καρι και Κλέι Τόμπσον ήταν τόσο άστοχοι σε βαθμό που δεν το συνηθίζουν. Είχαν μαζί 2/14 τρίποντα και συνολικά 20 πόντους. Οι 11 ήρθαν από τα χέρια του πρώτου, ενώ ο μόνος Πολεμιστής που έδωσε... μάχη ήταν ο Μούζες Μούντι, ο οποίος είχε 18 πόντους με 4/6 τρίποντα σε λιγότερο από 17 λεπτά συμμετοχής (16'58'' για την ακρίβεια).  

Tags: