Με αέρα... πρωταθλητών και «τριπλό» Γιόκιτς οι Νάγκετς νίκησαν τους Λέικερς (vid)

Άαρον Γκόρντον

Με αέρα... πρωταθλητών και «τριπλό» Γιόκιτς οι Νάγκετς νίκησαν τους Λέικερς (vid)

Χρήστος Τσάλτας 04:58 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 05:24 - 25.10.2023

Οι Ντένβερ Νάγκετς έδειξαν με το καλημέρα πως δεν κατέκτησαν τυχαία το περσινό πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, επικρατώντας των Λος Άντζελες Λέικερς εμφατικά (119-107), χάρη σε μια -ακόμα- μεγάλη εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς.

Για να μπορέσει μια ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια στο ΝΒΑ θα πρέπει να πετύχει ένα και μοναδικό πράγμα: να εκθρονίσει τους Ντένβερ Νάγκετς. Να τους βγάλει από την comfort zone τους, να μην τους επιτρέψει να έχουν τον ίδιο βαθμό αποτελεσματικότητας και να πανηγυρίσει εκείνη έναν θρίαμβο με το πέρας 48 λεπτών.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έδειξαν πως στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, οι Ντένβερ Νάγκετς φανέρωσαν πως όποια ομάδα θέλει να τους ρίξει από την κορυφή, θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια. Οι παίκτες του Μάικλ Μαλόουν ήταν εξαιρειτκοί κόντρα στους «λιμνανθρώπους», έλεγξαν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και χάρη σε πολυφωνία επιθετικά πήραν τη νίκη.

Το τελικό 119-107 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα... μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: αν θέλετε να μας κερδίσετε, παίξτε το καλύτερο 48λεπτο της σεζόν. Οι Νάγκετς ήταν καταιγιστικοί, είχαν στο πλευρό τους τον κόσμο, αλλά και την αύρα από την περσινή μεγάλη επιτυχία, με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν και οι Λέικερς, παρά τη μεγάλη θέληση που είχαν, στην 21η σεζόν καριέρας του «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς, στο τέλος της ημέρας απλώς... δεν μπορούσαν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους.

Ο παίκτης που έδωσε τον τόνο στους νικητές δεν ήταν άλλος από τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο -κατά πολλούς- κορυφαίος παίκτης του κόσμου, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 29 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ ξεκίνησε τη σεζόν με υποσχέσεις, καταγράφοντας ένα μεγαλοπρεπές triple double, από αυτά που μόνο εκείνος ξέρει να προσφέρει. Δεν ήταν μόνος στην αναμέτρηση, ωστόσο.

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ ακολούθησε επιθετικά με 21 πόντους, μοιράζοντας και 6 ασίστ, ενώ 20 πόντους πρόσθεσε ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, δείχνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο ρόλο. Εξαιρετική εμφάνιση και απο τον Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ, με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη και οι Λέικερς είχαν πολυφωνία μεν, αλλά στην πρεμιέρα της σεζόν έδειξαν πως κάτι τους λείπει, συγκριτικά με την ομάδα του Κολοράντο. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μέτρησε 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ στην πρεμιέρα του στη σεζόν, με τον Τορίν Πρινς να ακολουθεί με 18 πόντους, ενώ 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ πρόσθεσε ο Άντονι Ντέιβις.

Δείτε ξανά όλο το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της σεζόν 2023-24, με τους εν δυνάμει πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς να ρίχνουν στο καναβάτσο την ομάδα από την Καλιφόρνια.