O Ντόντσιτς έπαθε πλάκα με τον Ουεμπανιαμά και ο κόουτς Πόποβιτς εντόπισε το βασικό του προσόν (vids)
i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

O Ντόντσιτς έπαθε πλάκα με τον Ουεμπανιαμά και ο κόουτς Πόποβιτς εντόπισε το βασικό του προσόν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 26.10.2023

Oδήγησε την ομάδα του στη νίκη και έκανε triple double, αλλά αμέσως μετά το παιχνίδι ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς μίλησε για τον rookie των Σπερς. «Είναι απίστευτος», είπε για τον Ουεμπανιαμά και θεωρεί πως «θα κάνει τεράστια καριέρα». Το ίδιο θεωρεί και ο προπονητής του, Γκρεγκ Πόποβιτς που σημειώνει πως το μεγάλο του ατού «είναι η ωριμότητά του»!

Τα βλέμματα όλα ήταν στραμμένα πάνω του. Ακόμα και οι φίλαθλοι Ντάλας Μάβερικς περισσότερο κοιτούσαν εκείνον, παρά τους δικούς τους παίκτες. Βέβαια, πανηγύρισαν τη νίκη στο Σαν Αντόνιο και είδαν τον Λούκα Ντόντσιτς να ξεκινάει με ένα triple double τη φετινή του πορεία. Στο επίκεντρο όλων όμως, ήταν ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Δηλαδή, ο 19χρονος Γάλλος με μπόι στα 224 εκατοστά που επιλέχθηκε στο Νο 1 του Draft από τους Σπερς. 

Πάνω του, τα Σπυρούνια, έχουν στηρίξει ολόκληρο το μέλλον τους και στο πρώτο του παιχνίδι αντιμετώπισε δυσκολίες προσαρμογής, φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, αλλά στην τελευταία περίοδο άρχισε να... λάμπει. Τελείωσε την προσπάθειά του με 15 πόντους (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 5 λάθη. 

«Τα συναισθήματα ήταν πολλά», είπε αμέσως μετά ο Wemby, αλλά δεν έκρυψε πως «θα ήταν τέλεια όμως, αν είχαμε νικήσει». Αυτό που τον έκανε να ανατριχιάσει ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πόσο πολύ τον στηρίζει ο κόσμος. «Ήταν σουρεαλιστικό και αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την πόλη», είπε όταν τον ρώτησαν να περιγράψει τη στιγμή που όλοι τον αποθέωναν πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. 

Για το παιχνίδι του πάντως, μίλησε και ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος ήταν ο MVP του αγώνα, αλλά είχε μία καλή κουβέντα για τον νεαρό Γάλλο. «Θα γίνει σπουδαίος παίκτης», τόνισε και πρόσθεσε πως «ήταν πραγματικά διασκεδαστικό το να παίζεις αντίπαλός του και μπροστά στον κόσμο που τον υποστήριζε. Στο γήπεδο γινόταν χαμός. Σίγουρα είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα και το μεγάλο του προσόν δεν είναι το ύψος όπως πολλοί νομίζουν. Είναι ο τρόπος που αγωνίζεται και χρησιμοποιεί τα εκατοστά του». 

To ντεμπούτο του Βεζένκοφ - Η στατιστική και ο ρόλος του στους Σακραμέντο Κινγκς (vid)
NBA

06:55 - 26.10.2023

To ντεμπούτο του Βεζένκοφ - Η στατιστική και ο ρόλος του στους Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Οι Σακραμέντο Κινγκς πήγαν στη Γιούτα και εκεί νίκησαν εύκολα του Τζαζ. Ο Σάσα Βεζένκοφ άφησε ένα γλυκό... σημείωμα στο πρώτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ και με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ήταν παραγωγικός σε 15'36'' χρόνο συμμετοχής. Δηλαδή τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο από τους παίκτες του πάγκου για τους Βασιλιάδες.

Ακόμα πιο ενθουσιασμένος και παρά την ήττα της ομάδας του, ήταν ο κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος δήλωσε πως «για πρώτο παιχνίδι ήταν σπουδαίο», ενώ παρατήρησε πως «τα φάουλ δεν τον άφησαν να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Δεν βρήκε ρυθμό στο ξεκίνημα, αλλά θεωρώ πως είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά στην καριέρα του». Όπως και να έχει θεωρεί πως «το ξεκίνημα ήταν πολύ εντυπωσιακό για τον Βικτόρ».