Ονειρικός Λίλαρντ και... κλασικός Αντετοκούνμπο - Νίκη για τους Μπακς στην πρεμιέρα με τους Σίξερς

Ονειρικός Λίλαρντ και... κλασικός Αντετοκούνμπο - Νίκη για τους Μπακς στην πρεμιέρα με τους Σίξερς

Γιώργος Γαβριλάκης 06:23 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 07:16 - 27.10.2023

Έβαλε τους 11 τελευταίους πόντους της ομάδας του και συνολικά σημείωσε 39! Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν… απίστευτος στην πρεμιέρα των Μπακς και μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (23 πόντοι, 13 ριμπάουντ) το Μιλγουόκι νίκησε με 118-117 τους Φιλαδέλφεια Σίξερς του MVP, Τζοέλ Εμπίντ.

Ο λόγος που στο Μιλγουόκι ενθουσιάστηκαν οι πάντες όταν αποκτήθηκε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν προφανής. Πρόκειται για έναν παίκτη που θεωρητικά δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορεί να κάνει απίστευτη διαφορά. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/10) από τη θεωρία περάσαμε στην πρακτική επιλογή... 

Στο πρώτο του παιχνίδι ως Ελάφι, ο 33χρονος σούπερ σταρ, έβαλε 39 πόντους. Εκτέλεσε 17 βολές και δεν αστόχησε σε καμία, σημείωσε 4 τρίποντα (σε 12 προσπάθειες), ενώ είχε 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Γενικά ήταν ασταμάτητος, αλλά ειδικά στην τελευταία περίοδο σάρωσε και αυτός οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς με 118-117.

Στα τελευταία 3’15’’ κανένας άλλος δεν σκόραρε από πλευράς Μιλγουόκι. Η μπάλα πήγε επί μονίμου βάσεως στα χέρια του Λίλαρντ και αυτός ανταποκρίθηκε. Σε αυτό το διάστημα έβαλε 11 από τους 39 πόντους του. Ανάμεσά τους και όλοι όσοι έκριναν το παιχνίδι. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δει τη… φωτιά που είχε αρπάξει ο συμπαίκτη τους και εστίασε το παιχνίδι πάνω του. Βέβαια, αν δεν ήταν εκεί τριγύρω ο Greek Freak, με τους 23 πόντους και τα 13 ριμπάουντ του, δεν θα είχε κατακτηθεί η νίκη, απέναντι σε μία ομάδα με μπόλικο ταλέντο. 

Οι φιλοξενούμενοι Σίξερς δεν ήταν απλώς ανταγωνιστικοί, αλλά ήταν έτοιμοι να νικήσουν -μέχρι που ο Λίλαρντ τους έκοψε τη φόρα και τη διάθεση. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ πάντως, έκανε ό,τι μπορούσε και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 31 πόντους. Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν άστοχος (9/22) έβαλε 24 πόντους, είχε 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, αλλά και 7 λάθη. Άλλοι δύο παίκτες της ομάδας είχαν 20+ πόντους (Τομπάιας Χάρις, Κέλι Ούμπρε), αλλά τελικά απλώς συμμετείχαν ως ηττημένοι σε ένα καταπληκτικό ματς. Το καλύτερο μέχρι στιγμής, έπειτα από τρεις μέρες αγωνιστικής δράσης στο ΝΒΑ.

Για τους Σίξερς πάντως η σεζόν, πέραν της ήττας στην πρεμιέρα κόντρα στους Μπακς, ξεκίνησε  με ένα μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά στο status του Τζέιμς Χάρντεν στην ομάδα, αλλά και στην πόλη γενικότερα. 

Προετοιμάστηκαν μέσω του training camp χωρίς αυτόν, έπαιξαν στα φιλικά της preseason, δίχως τις υπηρεσίες του και τώρα ξεκίνησε η δράση με τον 34χρονο γκαρντ αναποφάσιστο για το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Έχει στη Φιλαδέλφεια συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και για το διάστημα αυτό προβλέπεται αμοιβή άνω των 35 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως, η σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τη διοίκηση διαταράχθηκε. Αρχικά, συμφώνησε να γίνει ανταλλαγή και επειδή αυτό δεν συνέβη, αποφάσισε να δώσει μία στο ραγισμένο γυαλί και να σπάσει ολοκληρωτικά. Αγωνιστικά η ομάδα από την πόλης της Αδελφικής Αγάπης τον έχει ανάγκη και ο Τζοέλ Εμπίντ πάντα χρειάζεται γύρω του παίκτες που να ξέρουν να πασάρουν σωστά τη μπάλα. Πόσο μάλλον τον «Μούσια» που την περασμένη σεζόν ολοκλήρωσε τη χρονιά ως ο κορυφαίος στις ασίστ όλων. 

ΝΒΑ Τop 10: O Μαλίκ Μονκ των Σακραμέντο Κινγκς απογειώθηκε και βρέθηκε στην κορυφή των highlights
NBA

20:03 - 26.10.2023

ΝΒΑ Τop 10: O Μαλίκ Μονκ των Σακραμέντο Κινγκς απογειώθηκε και βρέθηκε στην κορυφή των highlights

Στην κορυφή των δέκα καλύτερων φάσεων μιας αγωνιστικής μέρας με 12 παιχνίδια βρέθηκε ο συμπαίκτης του Σάσα Βεζένκοφ στους Σακραμέντο Κινγκς, Μαλίκ Μονκ. Το εντυπωσιακό του κάρφωμα του 25χρονου ξεσήκωσε τα πλήθη και τοποθετήθηκε στο Νο 1 της λίστας.

Το ιδανικό για τον Χάρντεν αυτή τη στιγμή, θα ήταν οι Κλίπερς να μπουν δυναμικά στη διεκδείκισή του και να προσφέρουν κάτι (άγνωστο το «τι») που θα δελεάσει τους Σίξερς. Αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο, δεν έχει παρά απειροελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Όπως δύσκολο φαίνεται η περίπτωση να εμπλακεί κάποια άλλη ομάδα που θα καλύψει τις απαιτήσεις για ένα τέτοιου είδους trade. Και η όλη κατάσταση επηρεάζει και τον Εμπίντ, ο οποίος θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και όχι να παρακολουθεί μία... ερωτική κομεντί με στοιχεία δράματος.