Αντετοκούνμπο: «Ο Λίλαρντ είναι ο άνθρωπός μας! Πρέπει να συνεχίσει να σουτάρει ασταμάτητα...» (vids)
i

printscreen

Αντετοκούνμπο: «Ο Λίλαρντ είναι ο άνθρωπός μας! Πρέπει να συνεχίσει να σουτάρει ασταμάτητα...» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:33 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 30.10.2023

Οι Μπακς έχασαν από τους Χοκς για πολλούς λόγους, αλλά ο βασικότερος όλων ήταν η πολύ κακή βραδιά του Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως, «έτρεξε» να ξεκαθαρίσει κάτι πολύ σημαντικό: «Είμαστε δίπλα του, είτε σουτάρει καλά, είτε όχι» και το σημαντικό είναι «να είναι ο εαυτός του».

Η εντός έδρας ήττα από τους Ατλάντα Χοκς δεν ήταν ευχάριστη, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν απογοητεύτηκε. «Είναι αρχή» είπε και κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Η αλήθεια πάντως, είναι ότι δεν του άρεσε που «κάναμε πολλά λάθη και δεν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα όπως θα έπρεπε». 

Το αποτέλεσμα αυτών ήταν «να μην υπάρχουν χώροι και να μην είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεσή μας». Υπήρχαν πράγματα που τον προβλημάτισαν, αλλά όχι η απόδοση του Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο 33χρονος σταρ, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τους Μιλγουόκι Μπακς έκανε τρομερή εμφάνιση και έβαλε 39 πόντους κόντρα στους Σίξερς, αυτή τη φορά -στην ήττα από τους Ατλάντα Χοκς- ήταν σε πολύ κακή βραδιά.

Ήταν άστοχος και έμεινε στους 6 πόντους με 2/12 σουτ, ενώ είχε 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 6 λάθη. Δεν βοήθησε σε κανένα σημείο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος όμως, δεν είχε κανένα... παράπονο. «Ξέρουμε πόσο καλός είναι. Θέλουμε να συνεχίσει να σουτάρει και να είναι σπουδαίος», είπε ο δύο φορές MVP (2019, 2020) για τον... παρτενέρ του στην ηγεσία της ομάδας. 

Επίσης εξήγησε πως «οι αντίπαλοι θα τον αντιμετωπίζουν με double team. Είμαστε δίπλα του, είτε σουτάρει καλά, είτε όχι. Θα είμαστε καλά όσο συνεχίζει να παίζει επιθετικά και με αυτοπεποίθηση», πρόσθεσε για να καταλήξει πως το βασικό είναι «να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του. Ακόμη και μετά από μια κακή μέρα. Το ίδιο ισχύει για όλους». 

Ο Βεζένκοφ αναβαθμίστηκε και οι Κινγκς βελτιώθηκαν - Τα στιγμιότυπα και ο ρόλος του στη νίκη επί των Λέικερς (vids)
NBA

09:02 - 30.10.2023

Ο Βεζένκοφ αναβαθμίστηκε και οι Κινγκς βελτιώθηκαν - Τα στιγμιότυπα και ο ρόλος του στη νίκη επί των Λέικερς (vids)

Το τρίτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ ήταν και το καλύτερο. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε για 18'21'' κόντρα στους Λέικερς και με 11 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα μπλοκ και έβαλε μεγάλο λιθαράκι στη νίκη επί των Λιμνανθρώπων που ήρθε στην παράταση.

Ο Greek Freak στην αναμέτρηση που η διεκδίκηση της νίκης χάθηκε σχετικά νωρίς έκανε ένα ακόμα double double, αποτελούμενο αυτή τη φορά από 26 πόντους (8/10 βολές, 9/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 11 ριμπάουντ. Στη στατιστική του πρόσθεσε ένα κλέψιμο και δύο μπλοκ, ενώ όλα αυτά καταγράφηκαν σε 29'28''. 

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός