Τα τρίποντα του Στέφεν Κάρι έσωσαν τους Ουόριορς στο Χιούστον - Οι Κλίπερς διέλυσαν τους Σπερς, εύκολη νίκη για τους Σίξερς (vids)

Τα τρίποντα του Στέφεν Κάρι έσωσαν τους Ουόριορς στο Χιούστον - Οι Κλίπερς διέλυσαν τους Σπερς, εύκολη νίκη για τους Σίξερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:27 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 30.10.2023

Με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα την ώρα που οι Χιούστον Ρόκετς φάνταζαν απειλητικοί ο Στέφεν Κάρι επανέφερε τις ισορροπίες και οδήγησε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε μία εκτός έδρας νίκη - Οι Κλίπερς στο Λ.Α. νίκησαν με 50 πόντους διαφορά τους Σαν Αντόνιο Σπερς και ο Ουεμπανιαμά έδειχνε αβοήθητος, την ώρα που το ντουέτο Τζοέλ Εμπίντ-Ταϊρίς Μάξεϊ έκανε τη Φιλαδέλφεια να αισθάνεται αισιόδοξη για το μέλλον!

Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, ο Στέφεν Κάρι το έκανε να δείχνει εύκολο. Η δράση του ουσιαστικά ξεκίνησε τη στιγμή που ένιωσε πως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τελικά απειλούνται από τους γηπεδούχους Χιούστον Ρόκετς

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης οι Πολεμιστές ήταν μόλις με έναν πόντο μπροστά (88-87) και εκείνη τη στιγμή ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών ξεκίνησε το show του. Έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές, αλλά πάντα παραμένει εντυπωσιακό. Έβαλε 4 διαδοχικά τρίποντα και οι παίκτες των Ρόκετς κοιτούσαν αποσβολομένοι. 

Τελικά η νίκη ήρθε με 106-95 και ο Στέφεν Κάρι είχε 24 πόντους και συνολικά 6/14 τρίποντα. Τα τέσσερα εξ αυτών όμως, έκαναν τη διαφορά. Στο πλευρό του βρέθηκε και ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος σε επίπεδο ποσοστών ήταν ακόμα πιο εύστοχος. Είχε 5/10 τρίποντα και έφθασε τους 19 πόντους στην επιθετική παραγωγή του, σε ένα ματς που έκανε το ντεμπούτο του για την τρέχουσα σεζόν ο Ντρέιμοντ Γκριν και σε 20’43’’ είχε 4 πόντους και άλλα τόσα λάθη

Με τον Τζοέλ Εμπίντ να παίζει με τρόπο που θύμησε σε όλους πως αυτός είναι ο MVP οι Σίξερς νίκησαν εύκολα τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 126-98. Στο πλευρό του Καμερουνέζου σέντερ ήταν και πάλι ο Ταϊρίς Μάξεϊ, ο οποίος έχει ξεκινήσει απίστευτα τη χρονιά. Αυτή τη φορά είχε 26 πόντους με 4/8 τρίποντα και 10 ριμπάουντ! Οι δυο τους, μαζί και με τον Τομπάιας Χάρις δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο Πόρτλαντ που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Άνφερνι Σάιμονς

Με επτά παίκτες να βάζουν διψήφιο αριθμό πόντων οι Κλίπερς διέλυσαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο Λ.Α. με 40 πόντους διαφορά και τελικό σκορ στο 123-83. Ο Κουάι Λέοναρντ είχε 21 πόντους, οι Πολ Τζορτζ και Ράσελ Ουέστμπρουκ από 19 και την ίδια ώρα ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά κατάλαβε πόσο δύσκολο έργα θα έχει αρκετές βραδιές στο ΝΒΑ. Ο 19χρονος Γάλλος rookie των Τεξανών, είχε 11 πόντους, δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει με συχνότητα το αντίπαλο καλάθι (είχε 4/10 σουτ), ενώ για κάθε ένα ριμπάουντ που πήρε (5 στον αριθμό) έκανε και από ένα λάθος. 

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!