Μετά από 1.365 αγώνες ο Κρις Πολ έγινε... αναπληρωματικός - Το μεγάλο σερί του σταμάτησε στο Χιούστον (vid)
i

printscreen

Μετά από 1.365 αγώνες ο Κρις Πολ έγινε... αναπληρωματικός - Το μεγάλο σερί του σταμάτησε στο Χιούστον (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 30.10.2023

Ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ το 2005, αλλά τα ξημερώματα της Δευτέρας, 30 Οκτωβρίου του 2023, για πρώτη φορά στη ζωή του ο Κρις Πολ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ξεκίνησε το παιχνίδι καθήμενος στον πάγκο. Έτσι σταμάτησε το μεγάλο του ρεκόρ με 1.365 αγώνες ως μέλος της πρώτης πεντάδας!

Το ήξερε πως αυτό θα συμβεί και το συνειδιτοποίησε από την πρώτη στιγμή που τον απέκτησαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ο Κρις Πολ ξεκίνησε ως μέλος της πρώτης πεντάδας των Πολεμιστών στα πρώτα δύο ματς της σεζόν, αλλά τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/10) στο Χιούστον, μιας και επέστρεψε στη δράση ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο κόουτς Στιβ Κερ άλλαξε την βασική του σύνθεση. Και ο 38χρονος πόιντ γκαρντ, την ώρα που γινόταν το τζάμπολ, ήταν καθισμένος στο πάγκο. 

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα. Και δεν αναφερόμαστε σε έναν παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα από το 2005 και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς και τον Πι Τζέι Τάκερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς. 

Πριν βρεθεί στο Χιούστον και πολύ πριν οι Ουόριορς με τα τρίποντα του Στέφεν Κάρι φθάσουν στη νίκη, ο Κρις Πολ είχε αγωνιστεί σε 1.365 ματς. Όταν όμως, ξεκίνησε το παιχνίδι Νο 1.366 στην σταδιοδρομία του, σταμάτησε το μεγάλο σερί που είχε δημιουργήσει εδώ και χρόνια και αφορά ένα ρεκόρ που εύκολα δεν θα ξεπεραστεί. Ήταν η πρώτη φορά που το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς αυτός να έχει ενεργό ρόλο και ανέλαβε δράση, αφού πρώτα είχαν περάσει πέντε αγωνιστικά λεπτά. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Στιβ Κερ μίλησε για το φαινόμενο αυτό, αλλά και για την επικοινωνία που είχε πριν το παιχνίδι με τον βετεράνο γκαρντ. «Είναι σπουδαίο επίτευγμα αυτό! Επίσης είναι σπουδαίος και ο τρόπος που υποδέχεται ο Κρις (Πολ) τα πάντα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που δεν ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και έχω να σας πω ότι όταν του μίλησα γι' αυτό το θέμα το πρωί μου είπε "ΟΚ, δεν έγινε κάτι, προχωράμε"». 

Ο Στέφεν Κάρι εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Ντίλον Μπρουκς (vids)
NBA

10:04 - 30.10.2023

Ο Στέφεν Κάρι εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Ντίλον Μπρουκς (vids)

Έβαλε 16 πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης και τελικά οδήγησε τους Ουόριορς στη νίκη επί των Ρόκετς. Ο Στέφεν Κάρι είδε απέναντί του τον Ντίλον Μπρουκς και αποφάσισε να διαψεύσει εκείνος και όσοι πιστεύουν ότι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου...

Και κατάληξε πως «όταν ένας βετεράνος σαν αυτόν, ένας παίκτης που είναι μια ζωή All-Star κάνει τέτοιου είδους θυσία για την ομάδα και συμπεριφέρεται με άψογο τρόπο δίνει τον ρυθμό για τους υπόλοιπους. Τα vibes είναι υπέροχα στην ομάδα και ο Κρις μας βοηθάει και σε αυτό».

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!