Deja vu - 20 χρόνια μετά: Ο ΛεΜπρόν, την ίδια μέρα, στην ίδια πόλη, έκανε το ίδιο κάρφωμα με τα ίδια παπούτσια
i

© sportal.gr

Deja vu - 20 χρόνια μετά: Ο ΛεΜπρόν, την ίδια μέρα, στην ίδια πόλη, έκανε το ίδιο κάρφωμα με τα ίδια παπούτσια

Γιώργος Γαβριλάκης 13:56 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 30.10.2023

Στις 29 Οκτωβρίου 2003 ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στο ΝΒΑ και αυτό συνέβη στο Σακραμέντο. Ακριβώς 20 χρόνια μετά επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας ως παίκτης των Λέικερς αυτή τη φορά και ο Ρόκι Ουάιντερ ήταν εκεί! Ο άνθρωπος που τον έβγαλε την ιστορική φωτογραφία τότε, το έκανε ξανά και τώρα! Με το ίδιο στυλ, την ώρα που έκανε το ίδιο κάρφωμα, φορώντας τη νέα έκδοση των παπουτσιών εκείνης της εποχής.

O Ρόκι Ουάιντερ είχε μία συγκεκριμένη αποστολή. Και αυτό που έπρεπε να κάνει δεν ήταν καθόλου απλό. Στις 29 Οκτωβρίου του 2003 βρισκόταν στην Arco Arena του Σακραμέντο, τότε που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και αντιμετώπιζε τους Κινγκς στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας.

Τότε, ο Αμερικανός φωτογράφος, είχε αποθανατίσει αριστοτεχνικά ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του 18χρονου, μα ήδη σούπερ σταρ του πρωταθλήματος, σε μία στιγμή που αποτέλεσε το πρώτο του highlight από τα εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- που ακολούθησαν. Μάλιστα, η φωτογραφία αυτή είναι πολύ χαρακτηριστική και μάλιστα ο ΛεΜπρόν την έχει στο σπίτι του σε περίοπτη θέση, ενώ έγινε αφίσα σε πολλά παιδικά δωμάτια εκείνης της εποχής. 

Το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου του 2023, ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας, ο Ουάιντερ ήξερε πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα βρεθεί στο Σακραμέντο για την επέτειο των 20 χρόνων του στο πρωτάθλημα, αφού το ΝΒΑ (που σε κάτι τέτοια δεν... παίζεται) είχε προγραμματίσει ο Βασιλιάς να παίξει τη μέρα της συμπλήρωσης δύο δεκαετιών παρουσίας στον «μαγικό πλανήτη» κόντρα στην ίδια ομάδα. Το πρόγραμμα τον έστειλε και πάλι εκεί. Όχι βέβαια στην Arco Arena, που οι Κινγκς την εγκατέλειψαν το 2016, αλλά στη νέα έδρα τους:  To Golden 1 Center. 

Ποια ήταν ακριβώς η αποστολή του φωτογράφου; Να βγάλει την ίδια φωτογραφία, με τον 38χρονο πλέον ΛεΜπρόν. Για να συμβεί αυτό όμως, θα έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία. Θα έπρεπε να φύγει στον αιφνιδιασμό μόνος του και να καρφώσει με τον ίδιο τρόπο. Και ω του θαύματος συνέβη! Ο Ρόκι Ουάιντερ ήταν πανέτοιμος, δεν έχασε το... κλικ και το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστικό! To ότι οι Λέικερς έχασαν από τους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ πέρασε σε δεύτερη μοίρα... 

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!